Noua companie de transport din Iași (CTP) preia traseele şi hârburile RATP
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Consilierii au pe masă certificatul de naştere

Noua companie de transport din Iași (CTP) preia traseele şi hârburile RATP

GALERIE
sedinta
  • sedinta
- +

Compania de Transport Public Iaşi SA va intra în pâine oficial mâine. Plenul Consiliului Local va lua în discuţie delegarea serviciului de transport public către CTP SA.

Conform proiectului de hotărâre a Consiliului Local, contractul urmează să fie încheiat pentru o primă perioadă de doi ani. În această perioadă, CTP va efectua aceleaşi activităţi de transport ca şi RATP, urmând să opereze pe 8 trasee de tramvai, 16 trasee de autobuz şi 4 trasee de microbuz, pe o lungime totală anuală de 13,6 milioane de kilometri. Compania va dispune de 138 de autobuze de diverse tipuri, 150 de tramvaie şi 35 de microbuze.

Pentru utilizarea mijloacelor de transport şi a dotărilor aparţinând municipalităţii, CTP va plăti anual o redevenţă de 1% din totalul valorii rămase de amortizat a bunurilor concesionate din domeniul privat al Primăriei. CTP va asigura aceleaşi condiţii de transport ca şi până acum, inclusiv în privinţa tarifelor reduse şi gratuităţilor.

Primăria ar urma să plătească diferenţele de tarif lunar, în cel mult 30 de zile de la emiterea facturii de către CTP. Pentru primul an al concesiunii transportului public, rata profitului stabilită prin contract este de 3%, corespunzând unei sume de aproximativ 3 milioane de lei. Viitoarea companie ar urma să aibă în primul an de operare venituri totale de 83,9 milioane de lei, din care 50,32 milioane de lei urmând să reprezinte veniturile din vânzarea de bilete şi abonamente. Diferenţele de tarif, suportate de municipalitate, se vor ridica la 32,8 milioane de lei.

Consiliul Local va discuta şi suplimentarea capitalului social al CTP cu 2 milioane de lei. Suma, alocată din fondul de rezervă al municipiului, ar urma să completeze veniturile CTP în prima lună de funcţionare. Compania ar urma să aibă încasări de 4,2 milioane de lei, dar şi necesităţi financiare de 6,4 milioane de lei.

Pe ordinea de zi a şedinţei CL se va afla şi alocarea a 1,75 milioane de lei către Spitalul de Recuperare. Suma va fi utilizată pentru reparaţii capitale la clinica de Ortopedie, recompartimentarea circuitelor spitalului şi transformarea spaţiului ocupat de fosta spălătorie în bloc operator.

Trei biserici, „Intrarea Domnului în Ierusalim“ din Tătăraşi, „Buna-Vestire“ din Sulfinei şi parohia catolică „Sf. Tereza a Pruncului Isus“ vor fi incluse în lista lăcaşurilor de cult beneficiare de finanţări din partea municipalităţii. Plenul CL va analiza şi asocierea Primăriei cu mănăstirea Frumoasa, în vederea solicitării unei finanţări nerambursabile pentru reabilitarea lăcaşului de cult.

În cadrul şedinţei de marţi, vor fi discutaţi şi o serie de indicatori tehnico-economici. Costul reparaţiilor capitale ale acoperişului Primăriei a fost evaluat la 1,75 milioane de lei, lucrarea urmând să dureze un an.

Vor fi discutaţi şi indicatorii aferenţi reabilitării şoselei Bârnova şi a 22 de drumuri laterale, printre care străzile V. Mihăilescu Craiu, V. Butureanu, Petru Condrea, Sfinţii Voievozi, fundacul Bârnova şi Trecătoarea Vişan. Lungimea totală a străzilor reabilitate se va ridica la 2,9 milioane de lei, valoarea lucrărilor fiind evaluată la 7,1 milioane de lei. Lucrările ar trebui să dureze un an. Pentru strada Smârdan se prevede o sumă de 1,8 milioane de lei, aferentă unei durate a lucrărilor de 9 luni. Un tronson de 600 metri din bulevardul Primăverii ar urma să fie reabilitat în decurs tot de 9 luni, contra sumei de 5,1 milioane de lei.

Consilierii urmează să accepte şi o ofertă de donaţie a unui teren şi construcţii în suprafaţă totală de 1.680 mp din strada Păcurari nr. 17, aparţinând Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România. Aici urmează să fie înfiinţat un muzeu al Holocaustului. Aceeaşi idee a avut-o şi Consiliul Judeţean, dar lucrările de reabilitare a clădirii fostei Chesturi de Poliţie, unde ar fi trebuit să fie amenajat, nu a mai fost finalizată.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Temă

Cătălin ONOFREI

Temă

Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

Filmuletul zilei

opinii

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Ciprian IFTIMOAEI

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

New York, metropola vizionară

Mihai DORIN

New York, metropola vizionară

Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

pulspulspuls

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.