Nouă localităţi din Iaşi au rămas fără energie electrică din cauza viscolului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 31.07.2021

Nouă localităţi din Iaşi au rămas fără energie electrică din cauza viscolului

GALERIE
energie
  • energie
- +

În judeţele Botoşani, Bacău, Suceava, Neamţ, Vaslui şi Iaşi. Rafalele puternice de vânt au cauzat întreruperea alimentării cu energie în mai multe localităţi.

Echipele E.ON Moldova Distribuţie au intervenit atât în cursul zilei de ieri, cât şi în cursul nopţii de 22 spre 23 martie a.c. pentru remedierea avariilor. În ciuda eforturilor depuse, sunt situaţii în care intervenţiile se desfăşoară cu greutate, din cauza rafalelor puternice de vânt şi a ninsorii viscolite.
 
Intensitatea mare a vântului, prognozată prin avertizările meteorologice din ultima perioadă au provocat numeroase avarii în reţelele de energie electrică din judeţele: Botoşani, Bacău, Suceava, Neamţ, Vaslui şi Iaşi. Rafalele puternice de vânt au determinat ruperea unor conductoare şi distrugerea elementelor de izolaţie şi de susţinere a unor linii electrice aeriene. Totodată, au fost rupţi şi mulţi copaci din vecinătatea liniilor de electricitate, iar în cădere au afectat sistemul de distribuţie a energiei electrice.
 
Astăzi la ora 13.00, erau afectate total sau parţial 16 de linii aeriene de medie tensiune. Aproximativ 350 de posturi de transformare din 52 de localităţi nu erau alimentate cu energie electrică. Cele mai afectat judeţ este Bacăul, cu 14 localităţi nealimentate.În judeţul Botoşani sunt 11 localităţi ce nu beneficiază de energie electrică, în judeţele Iaşi şi Suceava cîte 9 localităţi, în judeţul Neamţ 6 localităţi, iar în judeţul Vaslui 3 localităţi.  
 
Echipele E.ON Moldova Distribuţie acţionează în continuare pentru remedierea acestor avarii, precum şi pentru rezolvarea deranjamentelor colective şi individuale.
 
Deoarece viteza mare a vântului se menţine în continuare şi înregistrează valori de 70 km/h, unele intervenţii se realizează cu greutate. Trebuie avut în vedere că cea mai mare parte a liniilor electrice aeriene sunt în afara localităţilor, iar lucrările de reparaţii se fac la înălţime - pe stâlpi, fiind necesare măsuri suplimentare de siguranţă, ceea ce necesită un timp mai îndelungat pentru remedierea avariilor.
 
Precizam ca informatiile sunt in conformitate cu situatia din teren de astazi, ora 13.00.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

pr. Constantin STURZU

Dezvoltare şi dezvoltatori

pulspulspuls

Domn premare a plecat în concediu în străinătăţuri fără să spună lumii

PULS

Domn premare a plecat în concediu în străinătăţuri fără să spună lumii

Ieri dimineaţă, când se îngâna ziua cu noaptea, ghici cine se îndrepta spre aeroport, stimaţi telespectatori? Da, aţi ghicit, era dom’ premare în persoană. Nu, nu, nu era în drum spre vreo Brazilie, vreun Madagascar sau alt stat cu care nu avem acord de extrădare, nu, nu… Omul cică s-a îmbarcat efectiv ca tot omul, într-o cursă de Antalya, unde a plecat cu famiglia pentru relaxare timp de zece zile, din ce am înţeles. După cum ştiţi, chiar cu o zi înainte de plecare în zona Antalyei au izbucnit masive incendii de vegetaţie şi păduri din cauza caniculei ucigătoare, şi zic unii că premarele a stat niţel la îndoială din cauza asta, a urmărit cu mare atenţie ştirile tematice, apoi a decis că musai să plece, ca să nu piadă banii pe bilete. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.