anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 30.10.2020

Noul aparat RMN de la Spitalul “Sf. Spiridon” stă nefolosit de 3 luni din lipsă de personal

GALERIE
rmn
  • rmn
- +

Spitalul „Sfântul Spiridon” are un nou aparat de rezonanţă magnetică (RMN), dar nu-l foloseşte de mai bine de trei luni, de când dotarea tehnică a ajuns în unitatea medicală. În aceste condiţii, pacienţii spitalului care au nevoie de investigaţii de specialitate sunt îndrumaţi către aparatele RMN din alte spitale publice sau private din oraş.

Aici, cu excepţia urgenţelor, bolnavii nu-şi pot face investigaţia pe loc, şi sunt programaţi pe liste de aşteptare care pot depăşi chiar patru-cinci săptămâni. Potrivit conducerii Spitalului „Sfântul Spiridon”, aparatul nu a fost utilizat până în acest moment pentru investigaţiile bolnavilor din cauză că persoanalul trebuie să fie specializat. Cu toate că noul RMN a ajuns în unitatea medicală de la sfârşitul lunii aprilie, directorul medical al spitalului a precizat că pe lângă pregătirea personalului mediu, aparatul nu a fost dat în folosinţă şi pentru că majoritatea angajaţilor au avut concedii. „Aparatul de rezonanţă magnetică a fost instalat, el este pus în funcţiune, numai că personalul care urmează să lucreze cu noul RMN trebuie să urmeze o perioadă de pregătire, motiv pentru care nu s-a dat încă drumul la investigaţii.

În plus, fiind vară, s-au luat şi concedii şi atunci a fost mai dificil să gestionăm situaţia. Cred însă că activitatea va intra în firesc în zilele următoare, din septembrie, după ce toată lumea va fi la serviciu”, a arătat profesorul Ştefan Georgescu, director medical al Spitalului „Sfântul Spiridon”. Unitatea medicală nu a mai avut RMN propriu în ultimii patru ani, după ce aparatul anterior al spitalului s-a defectat în 2011, după ce a servit unitatea medicală 14 ani. După ce aparatul vechi s-a stricat, spitalul a încheiat contracte de colaborare cu diferiţi furnizori de servicii de imagistică prin intermediul cărora bolnavii puteau primi servicii medicale. Potrivit managerului spitalului, pacienţii îşi puteau face investigaţia la Spitalul de Neurochirurgie sau la clinica medicală Explora, fără să plătească din buzunarul propriu.

În baza contractului de colaborare, Spitalul „Sfântul Spiridon” deconta investigaţia furnizorului respectiv. În funcţie de urgenţa pacientului, investigaţia putea fi făcută imediat sau chiar la câteva săptămâni sau luni distanţă. Aparatul medical în valoare de aproape un milion de euro a fost achiziţionat din fonduri primite de la Ministerul Sănătăţii.  Calitatea noului aparat este superioară vechiului aparat şi este de 1,5 Tesla. 

 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Anunţul şoc a lui Bolojan şi postarea la ceas de seară a primarului Chirica

Dan CONSTANTIN

Anunţul şoc a lui Bolojan şi postarea la ceas de seară a primarului Chirica

Era mai potrivit să ne explice de ce sunt angajate atât de multe rude în cadrul Primăriei Iaşi sau de ce are nevoie de tot aparatul de propagandă, demn de Kim Ir-sen sau Kim Jong-un, ca să îşi întreţină imaginea.

Filmuletul zilei

opinii

O lume „curată”

Alexandru CĂLINESCU

O lume „curată”

Nu e, cred, lipsit de interes să ne imaginăm cum ar putea arăta lumea de mâine şi, în ce mă priveşte, să avansez câteva propuneri - sper - constructive.

Termic, hibrid, electric (1)

Neculai SEGHEDIN

Termic, hibrid, electric (1)

Tehnologia nu iartă, iar progresele tehnico-ştiinţifice fac astfel încât să se aplice teoria distrugerii creatoare a lui Joseph Alois Schumpeter, conform căreia sistemele tehnice utilizate anterior cad în uitare. 

Dominantă şi armonice

Nicolae CREŢU

Dominantă şi armonice

În artele de sinteză complexă, un imperativ care li se impune autenticilor creatori ţine de ponderea diferenţiată a componentelor - „dimensiuni”, convergent şi complementar active în conlucrarea lor, edificatoare a unui întreg, dominat mai din adânc de unitatea lui interioară, la care nu ar accede fără armonizarea lor. 

pulspulspuls

Cum a ajuns băiatul lu’ tata la sapă de lemn politic: varianta serviciilor

Cum a ajuns băiatul lu’ tata la sapă de lemn politic: varianta serviciilor

Pentru că încă mai persistă unele neclarităţi în ce priveşte eliminarea,cu mare scandal sau cu batista pe ţambal, a unora sau altora de pe listele de candidaturi de la Iaşi, sau, dimpotrivă, plasarea unor nume surpriză pe acolo, am zis că, dacă tot aceste liste s-au depus şi de-acuma nu mai ai ce le face nici să stai în limbă, haideţi să vă mai spunem două-trei vorbe despre şmenurile din spatele alcătuirii tabelelor. 

Caricatura zilei

Indieni vânători de nemascați

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.