Noul director al Aeroportului Iaşi vine de la un salariu de 2.000 de euro/lună
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 16.01.2021

Noul director al Aeroportului Iaşi vine de la un salariu de 2.000 de euro/lună

GALERIE
Aeroport Iasi
  • Aeroport Iasi
- +

Vasile Stoicea, directorul operaţional al Aeroportului Internaţional Iaşi, desemnat la sfârşitul lunii noiembrie 2020 de Consiliul de Administraţie să asigure interimatul conducerii Aeroportului Iaşi în locul lui Cătălin Bulgariu, revocat din funcţie, a câştigat în 2019 un salariu de 9.500 de lei lunar (aproape 2.000 de euro/lună). Conform declaraţiei sale de avere, interimarul are în proprietate un apartament, un teren şi o maşină, cât şi un depozit bancar. 

Stoicea este căsătorit şi are doi copii. Soţia lui, Cristiana Stoicea, apare în acelaşi document cu venituri totale de 34.393 de lei pe anul trecut (circa 7.000 de euro), rezultate din indemnizaţia de creştere a copilului. În ultimele declaraţii de avere ale lui Stoicea, aceasta figurează ca angajat la Amazon Center România. Concret, noul şef al aerogării ieşene a avut în 2019 un venit anual de 114.121 de lei (23.550 de euro) din funcţia de director operaţiuni aeroportuare, potrivit declaraţiei sale de avere din iunie 2020, ceea ce înseamnă că a primit un salariu de 9.500 de lei/lună (cca. 2.000 de euro/lună). În declaraţia din iunie 2019, venitul anual pe 2018 s-a ridicat la 88.979 de lei (18.350 de euro), adică a încasat ceva mai puţini bani: 7.400 de lei/lună (1.500 de euro/lună).

Stoicea deţine din anul 2017, împreună cu soţia sa, 4% (114 mp) dintr-un teren intravilan, însă nu a precizat zona, şi un apartament în Iaşi de 61,70 mp. Conduce un automobil Skoda din 2005. Stoicea are un depozit bancar la ING Bank, în care se află în prezent suma de 36.027 de lei (aproape 7.450 de euro), mai mult cu circa 6.000 de lei (1.250 de euro) decât în declaraţia de avere din 2019.

Are însă şi datorii la aceeaşi bancă, respectiv un credit contractat în anul 2017, scadent în 2034, în valoare de 204.606 de lei (42.200 de euro). Alocaţiile de stat ale celor doi copii au însumat 8.125 de lei (1.700 de euro) pe anul 2019. Vasile Stoicea va conduce interimar Aeroportul Internaţional Iaşi până la sfârşitul lunii februarie 2021, când se va organiza concurs pentru ocuparea funcţiei. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Brand mic

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.