anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

sambata, 01.04.2023

Noul General Manager al Microsoft România este Bogdan Putinică

GALERIE
Bogdan-Putinica-General-Manager-Microsoft-Romania-2-scaled-e1633603159431
  • Bogdan-Putinica-General-Manager-Microsoft-Romania-2-scaled-e1633603159431
- +

Bogdan Putinică va prelua la 1 noiembrie funcţia de general manager al Microsoft pentru operaţiunile din România.

"Compania Microsoft anunţă numirea lui Bogdan Putinică în funcţia de general manager pentru operaţiunile din România, începând cu data de 1 noiembrie a acestui an", a anunţat compania.

Bogdan Putinică se alătură echipei Microsoft România din poziţia de Senior Vice President al grupului suedez Enea - furnizor global de soluţii de telecomunicaţii şi securitate cibernetică. Ocupând o funcţie de conducere la nivel internaţional, Bogdan Putinică a condus divizia de Professional Software Services a Enea Group, o structură cu aproximativ 400 de angajaţi şi operaţiuni în Europa, America de Nord şi China, care a înregistrat, în ultimii 9 ani, creşteri medii anuale ale veniturilor de peste 20%, independent de schimbările dinamice din piaţă.

Bogdan Putinică are o carieră de 20 de ani în domeniul tehnologiei. Şi-a început activitatea profesională fondând în anul 2000 compania IP Devel, start-up de tehnologie. Sub conducerea sa, IP Devel a ajuns la o cifră de afaceri de 3,5 milioane de euro şi a fost prima companie IT românească care a pătruns pe pieţele asiatice, inclusiv pe cea din Japonia.

Ulterior, Bogdan Putinică a făcut parte din echipa de conducere a companiei Adecco IT, după ce aceasta a achiziţionat o cotă din pachetul de acţiuni al IP Devel. În calitate de managing partner în cadrul Adecco IT, Bogdan Putinică a facilitat dezvoltarea afacerilor grupului pe pieţele internaţionale.

„Tehnologia antrenează progesul economic şi social, iar ultimul an şi jumătate ne-a demonstrat cât de mult ne bazăm pe aceasta atât în afaceri, cât şi în viaţa de zi cu zi. Microsoft îşi propune să sprijine fiecare om şi organizaţie de la nivel global, indiferent de locul în care se află, să îşi realizeze pe deplin potenţialul, iar eu am aderat la această misiune odată cu angajamentul pe care mi l-am asumat. Alături de întreaga echipă Microsoft România, voi susţine şi voi contribui într-un mod activ la procesul de transformare tehnologică început de companie pe plan local în urmă cu 25 de ani, cu scopul de a poziţiona România ca un hub digital regional. Este un obiectiv ambiţios, al colegilor şi al partenerilor companiei şi, începând de astăzi, şi al meu. Îmi doresc ca împreună să facilităm digitalizarea unui număr cât mai mare de companii şi organizaţii, dar şi a sistemului educaţional şi public din ţară, aceste sectoare reprezentând unii dintre pilonii-cheie ai oricărei economii şi societăţi”, a declarat Bogdan Putinică, general manager Microsoft România.

În calitate de general manager al Microsoft România, Bogdan Putinică va sprijini demersurile făcute de companie pentru poziţionarea României ca un hub de digitalizare "prin valorificarea potenţialului remarcabil şi a atuurilor unice ale ţării": un număr mare de talente în domeniul IT, a doua cea mai mare economie din Europa Centrală şi de Est, a doua cea mai mare populaţie de dezvoltatori din regiune şi un ecosistem vibrant format din peste 30.000 de start-up-uri şi companii IT.

Absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, cu o diplomă în Finanţe Internaţionale şi Banking, Bogdan Putinică deţine o amplă expertiză în gestionarea operaţiunilor de software services, precum şi cercetare şi dezvoltare de produse, pe multiple pieţe internaţionale.

Compania Microsoft este prezentă pe piaţa din România încă din anul 1996 şi este unul dintre liderii globali ai pieţei soluţiilor software şi a serviciilor cloud. În prezent, echipa Microsoft România numără 2.000 de oameni, compania fiind prezentă în 3 oraşe din ţară: Bucureşti, Timişoara şi Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Greierii din capul „furnicuţei”

Nicolae GRECU

Greierii din capul „furnicuţei”

Cazul Dorinel Munteanu nu este izolat: climatul de scandal care domină fotbalul românesc, iniţiat de oameni de fotbal cu calităţi îndoielnice, este girat chiar de către zeii care au scos acum 30 de ani lumea în stradă.

opinii

Eufemismele (V)

Eugen MUNTEANU

Eufemismele (V)

Comentarea metamorfozelor mereu surprinzătoare ale fenomenului discursiv pe care îl numim eufemizare continuă pe marginea unor exemple din aria terminologiilor profesionale.

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Dorin DOBRINCU

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Tema unionismului – în mod explicit unirea României cu Republica Moldova (sau invers) – a fost destul de populară în ultimul deceniu, în mai mare măsură la vest de Prut, în creştere la est de râu. Nu este de mirare că mulţi politicieni de la Bucureşti sau Chişinău, activişti de diverse orientări, cetăţeni în căutare de notorietate s-au agăţat de subiect şi l-au rostogolit în media, pe reţelele sociale, la manifestaţii felurite, la adunări electorale, conferinţe, l-au inscripţionat pe clădiri publice sau pe marginea căilor de comunicaţii.

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

Ioan STANOMIR

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

La centenar, constituţia de la 1923 întruchipează paradoxurile epocii interbelice: mai mult decât oricare alt text, ea ilustrează reuşitele şi imperfecţiunile sistemului de guvernare al României Mari. Lichidată în 1938 de lovitura de stat carlistă, repusă în vigoare parţial la 1944, înlocuită cu ordinea totalitară comunistă, spre a fi invocată mai apoi în anii de după 1989, constituţia de la 1923 devine, o dată cu trecerea timpului, imaginea libertăţii pe care noile tiranii o înlătură. În posteritate, constituţia de la 1923 este mai elocventă şi memorabilă decât în intervalul ei de aplicare concretă. În lupta cu dictaturile secolului XX, legea fundamentală de la 1923 este mobilizată ca un semn al moderaţiei şi al domniei legii.

pulspulspuls

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

PULS

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

Dacă e uichend, haideţi pe astăzi să fie una fără politicieni, că aşa ne-am şoptit în barbă acuma ceva vreme: măcar sâmbăta să nu-i mai vedem prin faţa ochilor pe aici pe la rubricuţă! Aşadar, să fie una cu „Bă, tu iar n-ai şapcă?”. Adicătelea cu ţaigheri şefi, foşti sau actuali. Iar pe astăzi avem veşti noi despre unul fost, actualmente pensionar baban. 

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

    Fotografia zilei

    Intrebarea zilei

    Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.