Comunicat de presă

NOUL LEXUS NX. PROVOCATOR.

miercuri, 01 octombrie 2014, 18:10
2 MIN
 NOUL LEXUS NX. PROVOCATOR.

Prezent în avanpremieră la Iaşi, noul Lexus NX reprezintă primul model al mărcii în segmentul SUV-urilor de talie medie, o veritabilă  nouă provocare în peisajul pieţei auto premium. Dispunând de un design impresionant şi tehnologii de ultimă generaţie, acest nou SUV setează noi standarde pentru viitoarele modele Lexus.
 

Cu un aspect exterior uimitor, NX apare ca turnat dintr-o singură piesă metalică, cu calandre îndrăzneţe şi bine legate, care adăpostesc roţi cu jante pe 17 sau 18 inci, o postură musculoasă, puternică. Forma unghiulară beneficiază ca punct central de agresiva grilă fusiformă devenită semnatura Lexus, susţinută de farurile inovative cu lămpi LED şi lumini de zi.
 

Lexus NX va fi oferit în două variante de propulsie, în momentul lansării fiind disponibil NX 300h, un hibrid integral benzina-electric deosebit de eficient, care consumă 5.1 l/100km în ciclu mixt, emite numai 117g CO2/km, oferind o putere totală de 197CP; în primele luni ale lui 2015 va fi oferit şi NX 200t, o premiera Lexus, cu motorizare de 2.0 litri benzina, turbo. Ambele versiuni vor oferi posibilitatea optării între tracţiunea integrală sau cea frontală.
 

NX dispune de o gama de tehnologii on-board inovative în care regăsim şi o premieră Lexus: dispozitivul de încărcare wireless Wireless Charging Tray, ce permite încărcarea unui dispozitiv mobil. De asemenea, observăm în premieră şi prima utilizare a noii interfeţe Lexus Remote Touch cu Touch Pad. Dintre restul dotarilor mai putem mentiona Panoramic View Monitor şi un nou ecran multi-informaţie (împreună cu o altă premiera Lexus, senzorul G); sistemul de monitorizare a unghiului mort şi de asistenţa la ieşirea din parcare (Rear Cross Traffic Alert RCTA), precum şi sistemul avansat de siguranţă Pre-Crash.
 

Inginerul sef al proiectului NX, Takeaki Kato, a spus: “Maşina a fost dezvoltată de la bun început având ca obiectiv adecvarea ideală la un stil de viaţă urban, activ. Pe parcursul fazelor de dezvoltare, am abordat toate aspectele din perspectiva unui conducător auto de segment premium, tânăr, activ, din mediul urban.”
 

Lansarea oficiala in Romania a noului model va avea loc in luna octombrie 2014. Modelul prezent la evenimentul Business Days din Iasi este NX 300h Luxury de culoare 1J7 Sonic Titanium, cu tapiterie de piele in culoare Yvory si insertii de lemn Shimamoku la interior.

Showroom-ul Luxury Hybrid Cars,
Palas Mall, Cladirea E2, Parter,
Tel : 0232.228.223 si 0744.340.319

lhc@toyotaiasi.ro

 

Comentarii