Un individ din Ciurea a fost arestat după ce şi-a violat fiica minoră timp de mai mulţi ani
”Admite propunerea de arestare preventiva formulata de Parchetul de pe lânga Judecatoria (...)
citeste totjoi, 26.05.2022
Noul preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEVAR) este Radu Călin Timbuş, pentru perioada 2022-2023, care îl înlocuieşte pe Sorin Petre, preşedinte ANEVAR în ultimii doi ani. ”Începând cu anul 2022, noul preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România este Radu Călin Timbuş, pentru perioada 2022-2023. El l-a înlocuit pe Sorin Petre, preşedinte ANEVAR în ultimii doi ani: 2020-2021”, a anunţat asociaţia.
OG 24/2011 privind unele măsuri în domeniul evaluării bunurilor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 99/2013 este actul normativ care reglementează activitatea de evaluare, precum şi modalitatea de organizare şi funcţionare a profesiei de evaluator autorizat în România şi aceasta prevede mandate de doi ani pentru funcţia de preşedinte şi pentru cei 10 membri ai Consiliului director.
Fiecare preşedinte este ales cu doi ani înainte de a prelua funcţia, perioadă în care deţine funcţia de prim-vicepreşedinte ANEVAR, participând la toate şedinţele şi activităţile organizaţiei şi asigurând astfel continuitatea strategiei şi a relaţiilor de parteneriat ale asociaţiei. Debutul mandatului său coincide cu sărbătorirea a 30 de ani de la naşterea profesiei de evaluator în România: 1992- 2022.
„Imaginea pozitivă a asociaţiei se datorează tuturor celor care, în ultimii 30 de ani, au pus temeliile acestei profesii în România, au promovat standardele, au transmis cunoştinţele din generaţie în generaţie, celor care au monitorizat şi verificat aplicarea cu bună credinţă şi în concordanţă cu toate cerinţele legale aplicabile a Standardelor şi recomandărilor, precum şi tuturor celor care, prin propriul raţionament profesional au rezolvat cu obiectivitate, transparenţă, profesionalism şi competenţă obiectivele de evaluare solicitate”, spune noul preşedinte ANEVAR.
Iar cu privire la viitorul profesiei, Radu Timbuş subliniază că este nevoie şi de continuitate, şi de performanţă. ”Ideal ar fi să avem performanţă în continuitate. Consider că ideile inovatoare trebuie analizate de conducere, beneficiind de observaţiile tuturor reprezentanţilor profesiei. Cu siguranţă trendul se va păstra şi inovaţiile îşi vor face loc cu precădere în zona de informatizare şi digitalizare a activităţilor”, spune el.
Radu Timbuş a ocupat funcţia de vicepreşedinte – preşedinte al Comisiei de pregătire profesională şi calificare între anii 2010-2011, 2012-2013, 2014- 2015, este lector ANEVAR din anul 2001 şi a fost membru al Comisiei de Etică şi Disciplină în perioada 2016-2020. În ultimii doi ani a urmărit şi a participat la elaborarea strategiei Asociaţiei din poziţia de Prim- vicepreşedinte în cadrul Consiliului director al ANEVAR.
El a coordonat activitatea Centrului teritorial Cluj între anii 2007-2009, fiind şi reprezentant zonal în CD, cunoscând încă din acea perioadă specificul activităţii asociaţiei şi întreaga arie de activitate a evaluatorilor.
Radu Timbuş deţine, de asemenea, calitatea de membru acreditat ANEVAR (MAA-EPI), specializările EPI, EBM, EI şi VE (Verificator de rapoarte de evaluare) şi este evaluator recunoscut la nivel European (Recognised European Valuer – REV) de către TEGoVA (The European Group of Valuers’ Associations).
Noul preşedinte al ANEVAR este director ştiinţific în cadrul firmei de evaluare Eval Transilvania Consulting SRL, activitatea sa constând în principal în coordonarea şi îndrumarea echipei de evaluare. El a absolvit în anul 1991 Institutul Politehnic Cluj-Napoca (actuala UTCN), cu specializarea Inginer TCM, din anul 1993 activând doar în domeniul evaluării bunurilor.
Componenţa noului Consiliu director (cei 10 membri care alcătuiesc Consiliul director, împreună cu preşedintele în funcţie), care îi va fi alături în următorii doi ani, este: Sorin Adrian Petre – preşedinte în perioada 2020-2021; Adrian Ioan Popa Bochiş - prim-vicepreşedinte; Adrian Vascu - vicepreşedinte - preşedinte al Comisiei de calificare şi atestare profesională; Sorana Adina Crişan - vicepreşedinte - preşedinte al Comisiei ştiinţifice şi de standarde; Ruse Bogdan Ruse - vicepreşedinte - preşedinte al Comisiei de evidenţă a membrilor; Gheorghe Vîţă - vicepreşedinte - preşedinte al Comisiei de verificare şi monitorizare; Dan Ivănescu - vicepreşedinte - preşedinte al Comisiei de relaţii interne şi internaţionale; Cristina Grigorescu - vicepreşedinte - preşedinte al Comisiei juridice; Cristian Dumitru Dumitriu - secretar general; Mădălin Moraru - trezorier.
ANEVAR a luat fiinţă în anul 1992, ca asociaţie profesională neguvernamentală, independentă, conform prevederilor legale în vigoare la acea dată, iar în anul 2011 profesia
de evaluator autorizat a fost reglementată prin Ordonanţa Guvernului României nr. 24/2011 privind unele măsuri în domeniul evaluării bunurilor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 99/2013, ANEVAR fiind constituită ca organizaţie profesională de utilitate publică, fără scop patrimonial, din care fac parte evaluatorii autorizaţi care dobândesc această calitate, în condiţiile prevăzute de actul normativ mai sus menţionat.
Asociaţia Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România are drept scop organizarea, coordonarea şi autorizarea exercitării profesiei de evaluator autorizat în România, reprezentarea şi protejarea intereselor profesionale ale membrilor săi, asigurarea exercitării independente a profesiei de evaluator autorizat cu respectarea deontologiei profesionale şi a unui înalt nivel de calificare profesională, precum şi promovarea standardelor, metodelor şi tehnicilor de evaluare în activitatea evaluatorilor autorizaţi.
ANEVAR include aproximativ 4.000 de evaluatori autorizaţi persoane fizice şi peste 570 de evaluatori autorizaţi persoane juridice. Asociaţia este membru al Consiliului pentru Standarde Internaţionale de Evaluare (IVSC), al Grupului European de Asociaţiilor de Evaluatori (TEGoVA), al Asociaţiei Mondiale a Organizaţiilor de Evaluatori (WAVO), al International Institute of Business Valuers (iiBV) şi membru al International Ethics Standards Coalition (IESC). Asociaţia a stabilit relaţii de cooperare şi cu alte organizaţii profesionale de profil din întreaga lume. Standardele de evaluare a bunurilor adoptate de ANEVAR, obligatoriu a fi aplicate în ţara noastră, includ Standardele internaţionale de evaluare, valabile în peste 100 de ţări din toată lumea, o parte din standardele europene de evaluare a proprietăţilor imobiliare şi standarde necesare pentru adaptarea evaluării la specificul normelor naţionale.
Cuvinte cheie: + Radu Timbus, ANEVAR, membru, presedinte
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Un individ din Ciurea a fost arestat după ce şi-a violat fiica minoră timp de mai mulţi ani
Apar două tipuri de noi contracte de muncă. Ar putea fi introduse în Codul Muncii
Blonda din Botoşani care “scotoceşte” prin dulapurile femeilor
Grupul LTP, cu peste 2.000 angajaţi în nouă fabrici din lume, intră în România
O tânără de 33 de ani din Suceava a rămas fără bolidul Mercedes Benz
Țiriac, la 83 de ani: „Eu întotdeauna am preferat un muncitor în faţa unui talent”
Fiat Chrysler Automobiles îşi recunoaşte vinovăţia de fraudă privind emisiile diesel
Peste 100.000 de şoferi au vehiculele neasgiurate; nu şi-au reînnoit poliţele RCA
Istavan Kovacs, criticat de Arne Slot, antrenorul Feyenoor, după finala Conference League
Mită la Registrul Auto Român. Zeci de percheziţii domiciliare în dosarul de corupţie
Un autoturism a fost făcut zob în urma unui impact fatal cu un autotren (FOTO)
Un nou incident la metrou: Miros de fum între staţiile Tineretului şi Eroii Revoluţiei
Solistul Steven Tyler intră într-un program de reabilitare. Trupa Aerosmith îşi anulează concertele
Poliţiştii caută un profesor universitar bănuit că şi-a ucis iubita şi a abandonat-o pe un câmp
AS Roma a învins Feyenoord şi a câştigat prima ediţie a Conference League (VIDEO)
Cum puteți beneficia de asistență medicală gratuită, dacă sunteți neasigurați
Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor
Tratamentul nodulilor tiroidieni prin ablație cu radiofrecvență (P)
Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă
Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!
Bloc din Centru, tăiat de la apă de două săptămâni. ApaVital, acuzată de abuz
Un nou scandal: «Sportul din Iași este "ologit" de Consiliul Județean Iași»
Misiune imposibilă pentru procurorii DIICOT. Dosarul cu trafic de heroină, în pericol
Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă
A condus fără permis un ciclomotor şi a fost condamnat pentru uz de fals
CET Holboca, amendată cu 100.000 de lei pentru lipsa echipamentelor de depoluare
Şi-a snopit în bătaie familia în urmă cu 5 ani, dar procesul a trecut abia de prima instanţă
Încă o companie de IT "adoptă" o clasă de la Liceul de Informatică
Sechele ale pandemiei: Cadrele medicale îşi cer sporurile de Covid la Tribunal
Muniţie din ultimul război mondial, găsită la Voineşti şi Popricani
Urmărit de poliţişti, un şofer a oprit la un bar şi s-a apucat de băut
Expoziţia "Îmblânzitorul de pietre", realizată de Ion Barbu, poate fi văzută până pe 5 mai
Descoperire şocantă la Bihor: Tânără, tranşată şi împachetată în saci menajeri
De ce să alegi www.tratamente-turcia.ro? Pentru servicii medicale de calitate! (P)
(FOTO) Aroneanu: Casă la roşu, distrusă de flăcări. Proprietarul, rănit uşor
Care este rolul uleiului pentru motor si cum influenteaza viata masinii tale? (P)
Ce spune pilotul Titi Aur despre maşinile electrice: “Am trăit câteva senzaţii”
Iohannis, singurul preşedinte român care s-a întâlnit cu Igor Dodon (FOTO)
Cum să reduceți consumul de carburant. Trucuri atunci când sunteți în trafic
României i-a luat trei luni să se retragă din două bănci ruseşti
Guvernul a promis că nu mai face angajări la stat, dar încadrează 8.000 de persoane la “Interne”
Codrin Liviu CUȚITARUNew York şi Alabama. Un circuit epic |
George ŢURCĂNAŞUMiticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor |
Bogdan ILIESCUÎntâmplările lui Nobel (I) |
Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.