anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Noul terminal al Aeroportului va fi deschis până pe 25 octombrie

GALERIE
terminal t3 aeroport iasi
  • terminal t3 aeroport iasi
- +

Ultimul terminal al Aeroportului va intra în funcţiune cel târziu pe 25 octombrie. Lucrările de construire a terminalului T3 trebuiau finalizate în august, termenul fiind prelungit însă pentru luna viitoare.

 

Încă o lună ar urma să dureze procesul de autorizare a funcţionării acestuia şi de certificare a echipamentelor de securitate. “Noi am demarat deja procedurile necesare, dar sunt operaţiuni care se pot face doar după recepţia fizică a lucrărilor. Vine o comisie de autorizare după ce e gata obiectivul, îl investighează în toate colţurile. Raportul de autorizare ar trebui să fie eliberat în decurs de o săptămână, cu eventualele măsuri de remediere care vor fi considerate necesare. Apoi se va face certificarea echipamentelor de scanare a bagajelor şi altor instalaţii. Terminalul va fi însă operaţional la începutul sezonului de iarnă, când vom avea cinci destinaţii noi: Paris, Roma, două spre Londra şi München. Cele cinci rute noi nu pot fi procesate în terminalele existente”, a declarat directorul Aeroportului, Marius Bodea.
 
Valoarea lucrărilor la T3 se ridică la 8,1 milioane euro. După darea în folosinţă, noul terminal, cu o capacitate de procesare de 320 de pasageri pe oră, ar urma să preia cea mai mare parte a traficului. Terminalul vechi al Aeroportului, construit în 1969, ar urma să fie transformat în sediu administrativ şi să opereze doar zboruri charter sau de agrement. “Nu ştim deocamdată cum vom face darea în folosinţă a noului terminal. Am putea să-i dăm drumul pur şi simplu, dar credem că, cel puţin în prima zi vor fi mulţi ieşeni care vor dori să-l vadă şi nu am vrea să stânjenim fluxurile de pasageri. Vom vedea cum ne organizăm, dar la deschiderea terminalului ar fi frumos să-i avem alături şi pe ieşeni, cărora le este destinat”, a spus Bodea.
 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.