Noutate editoriala: „Bucuria de a trai fara masca”, de Niculina Gheorghita, editura Studis

vineri, 08 februarie 2013, 18:16
3 MIN
 Noutate editoriala: „Bucuria de a trai fara masca”, de Niculina Gheorghita, editura Studis

 Dupa un deceniu si jumatate de activitate complexa ca psiholog clinician, dar si ca instructor in cunoasteri spirituale, ieseanca Niculina Gheorghita a publicat sub titlul de mai sus un al doilea Ghid practic de psihologie cuantica. Prima carte din acest ciclu – intitulata Regasirea puterii interioare – a editat-o anul trecut.

In cadul lansarii noii aparitii – care a avut loc joi in ansamblul Palas -, publicul a putut afla din nou un fapt deosebit: si in Iasi se extinde moderna orientare stiintifica din Psihologia mondiala, a recunoasterii existentei fundamentale a componentelor cuantice invizibile asociate trupului fiintei umane si implicit, a introducerii practicilor docte care decurg din aceasta cunoastere esentiala.

In fapt, medicii si psihologii din tari avansate, care au extraordinara importanta stiintifica si terapeutica a acestei asocieri primordiale (cunoscuta mai amplu in antichitate decat acum), au lansat inca din decenii trecute oportunitatea folosirii „terapiilor psihosomatice". Dar daca profesorii universitari din tari apusene au evidentiat la Reims, inca din decembrie 1975, necesitatea deschiderii catre aceasta noua ramura stiintifica, peste doua decenii se formase deja la Paris o scoala a psihosomaticei – sustinuta prin „Institutul de Psihosomatica" dirijat de Pierre Marty.

Efectuandu-se de-a lungul anilor consultatii psihologice asociate cu asemenea terapii (chiar si dintre cele mai moderne, cum este si terapia bowen), cat si instruirea a numeroase serii de cursanti ai cunoasterii spirituale, d-na Niculina Gheorghita a oferit prin cele doua carti ceva mai mult: modul in care oamenii se pot ridica pe o alta treapta existentiala, prin actionarea directa asupra propriilor „componente cuantice"! Baza acestei actiuni individuale se afla in fapt in cunoasterea unui fapt fundamental: adevarata parte nemuritoare a fiintei umane este Sinele Divin – Spiritul, care se manifeta atat prin corpurile invizibile cuantice, cat si prin trupul carnal! Fiind cunoscut faptul ca pe de o parte creierul uman este folosit doar 5-10%, iar pe de alta parte faptul ca in fiecare dintre noi exista ample capacitati latente „divine" care asteapta sa fie „trezite", autoarea ne propune tuturor o metoda esentiala: constinetizand fiecare ca nu ducem o viata „curata", ar trebui sa renuntam la „mastile" pe care ni le-am facut singuri pentru a razbi in viata in cadrul diferitelor conveniente sociale, iar prin „iertari" sa ne eliberam de trecutul devenit inutil, vom reusi sa ne regasim libertatea interioara – si implicit, cea exterioara! Numai asa vom putea comunica direct cu Sinele nostru Divin si vom putea trai bucuria de „A FI" noi-insine – adevaratul OM. Regasirea pacii si linistii interioare ne va oferi efectiv „fericirea: implinirii existentei noastre planetare.

Dar pentru realizarea acestor etape de progres intim va tebui sa ne schimbam insasi modul nostru de a gandi si chiar de a ne exprima, printr-un autocontrol constient si atent. Treptat, vor surveni si efecte biologice deosebite, constatate in ultimul timp de neurologi: in neocortex s-ar forma noi conexiuni in retelele neuronale, care ne vor crea noi atitudini ce vor creste capacitatea de a comunica la frecvente vibratorii mai ridicate cu propriul Sine Divin.

Cu un stil atragator, optimist, cu exprimari concise specifice specialistului documentat dar si bine format experimental prin variante si foarte numeroase analize profunde ale psihicului pacientior, si aceasta noua carte se demonstreaza a fi un „Ghid practic" intru totul necesar si util fiecaruia dintre noi. Prezentarea instructiva si „mobilizatoare" a etapelor de progres interior, in cadrul a sapte capitole, transmite efectiv cititorului impulsul „trezirii interioare" si al necesitatii tot mai imperioase de a transforma odata cu transformarile tot mai intense care survin insesi viata planetei noastre. Si modul de a incheia textul cartii este la fel de util: sfaturi practice pentru toti cei care au inteles importanta deosebita a avansului nostru spirtual.

Dincolo de interesul si placerea de a citi o asemenea carte, survine si convingerea ca metodele si sfaturile oferite ar trebui sa le aplicam spre binele nostru, spre implinirea sensului existentei noastre! (F.G.)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii