Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Noutăţile lunii pe Netflix - "The School for Good and Evil", "The Good Nurse", "Guillermo Del Toro's Cabinet of Curiosities" şi "Mia îşi ratează răzbunarea"

GALERIE
netflix
  • netflix
- +

Şcoli fermecate care pregătesc personajele bune şi rele din basme, lumi magice şi macabre, care sfidează noţiunile clasice ale genului horror, decese misterioase şi poveştile terifiante din spatele lor. Cu alte cuvinte, cele mai aşteptate titluri ale lunii octombrie sunt: "The School for Good and Evil", o lume magică unde prietenia dintre Sophie şi Agatha este pusă la încercare atunci când ajung la o şcoală unde sunt instruiţi viitorii eroi şi răufăcători din basme;

 "Guillermo Del Toro's Cabinet of Curiosities", o colecţie de poveşti sofisticate şi sinistre, care îl are drept creator, gazdă şi producător executiv pe Guillermo del Toro; "The Good Nurse", un thriller de Tobias Lindholm, cu Jessica Chastain şi Eddie Redmayne în rolurile principale, unde o asistentă îşi suspectează colegul de muncă pentru o serie de morţi suspecte.

Pe lângă acestea, vor fi: "All Quiet on the Western Front", "Barbarians II", "Big Mouth: Sezonul 6", "Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes", "Deadwind: Sezonul 3", "Derry Girls: Sezonul 3", "High Water", "I Am Stalker", "LiSA Another Great Day", "Luckiest Girl Alive", "Mr. Harrigan's Phone", "Notre-Dame", "Old People", "The Curse of Bridge Hollow", "The Playlist", "Waffles + Mochi's Restaurant", "Wendell & Wild", dar şi "Allied", "In the Heart of the Sea", "Straight Outta Compton" şi multe altele.

Din 1 octombrie, "Mia îşi ratează răzbunarea" este cea mai nouă producţie românească care ajunge pe Netflix.

Titlurile lunii

"The School of Good and Evil", regizat de Paul Feig, din 19 octombrie

cu: Sophia Anne Caruso, Sofia Wylie, Laurence Fishburne, Michelle Yeoh, Jamie Flatters, Kit Young, Peter Serafinowicz, Rob Delaney, Mark Heap, Patti LuPone şi Rachel Bloom, alături de Kerry Washington şi Charlize Theron

În satul Gavaldon, Sophie (Sophia Anne Caruso) şi Agatha (Sofia Wylie), două inadaptate, sunt legate printr-o neaşteptată prietenie. Sophie, o croitoreasă cu părul bălai, visează să scape de viaţa ei anostă şi să devină o prinţesă, în timp ce Agatha, cu înfăţişarea macabră şi cu o mamă ciudată, seamănă cu o vrăjitoare adevărată.

Într-o noapte, când pe cer domnea luna roşie, o forţă puternică le atrage la Şcoala pentru bine şi rău, locul de unde începe povestea oricărui basm bun. Dar ceva este în neregulă de la bun început. Sophie ajunge la Şcoala pentru rău, condusă de extravaganta şi vorbăreaţa Lady Lesso (Charlize Theron). Agatha ajunge la Şcoala pentru bine, supravegheată de zâmbitoarea şi blânda Profesoară Dovey (Kerry Washington).

Ca şi când n-ar fi fost de ajuns că merg la cursuri cu copiii Vrăjitoarei Rele (Freya Parks), ai Căpitanului Hook (Earl Cave) şi cu şarmantul fiu al Regelui Artur (Jamie Flatters), conform spuselor Directorului (Laurence Fishburne), doar un sărut din iubire poate schimba regulile şi le poate trimite la şcoala potrivită, pentru a-şi urma adevăratul destin. Dar primul pas către un final fericit este să supravieţuiască până la sfârşitul basmului în care trăiesc, ceea ce nu e deloc o certitudine, din cauza reapariţiei unei figuri macabre şi periculoase (Kit Young), care are legături misterioase cu Sophie şi ameninţă să distrugă şcoala şi întreaga lume din spatele ei.

"Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities", din 25 octombrie

În "Guillermo Del Toro's Cabinet of Curiosities", apreciatul cineast distins cu premiul Oscar Guillermo del Toro care este creatorul, producătorul executiv şi corealizatorul acestei producţii a pregătit o colecţie de poveşti definitorii, menite să sfideze noţiunile tradiţionale ale genului horror. De la macabru la magic, de la gotic la grotesc sau înspăimântător în mod clasic, aceste opt poveşti deopotrivă sofisticate şi sinistre (printre care două sunt povestiri originale semnate de del Toro) sunt aduse la viaţă de o echipă de scenarişti şi regizori aleşi chiar de del Toro.

"Guillermo Del Toro's Cabinet of Curiosities" îl are drept creator, gazdă şi producător executiv pe Guillermo del Toro şi ca producători executivi pe Gary Ungar şi pe cineastul distins cu premiul Oscar J. Miles Dale ("The Shape of Water"; "Sex/Life"), care este şi corealizator. Regina Corrado are rolul de coproducătoare executivă.

"The Good Nurse", din 26 octombrie

Amy, o asistentă medicală plină de compasiune şi mamă singură, care se luptă cu o afecţiune cardiacă ce îi pune viaţa în pericol, îşi atinge limitele fizice şi emoţionale în turele de noapte dificile şi solicitante de la terapie intensivă. Ea primeşte ajutor din partea lui Charlie, un asistent medical grijuliu şi empatic, care începe să lucreze în unitatea ei. În timp ce îşi împart nopţile lungi la spital, cei doi dezvoltă o prietenie puternică şi devotată, iar pentru prima dată după ani de zile, Amy are cu adevărat încredere în viitorul ei şi al fiicelor sale mici. Lucrurile se schimbă după ce o serie de decese misterioase ale unor pacienţi declanşează o anchetă care îl indică pe Charlie drept principalul suspect, iar Amy este nevoită să-şi rişte viaţa şi siguranţa copiilor ei pentru a descoperi adevărul.

Un thriller captivant bazat pe fapte reale, filmul este regizat de Tobias Lindholm, nominalizat la Oscar, scenariul îi aparţine lui Krysty Wilson-Cairns, nominalizată la Oscar. În rolurile principale îi putem vedea pe câştigătorii premiului Oscar Jessica Chastain, în rolul lui Amy Loughren, şi Eddie Redmayne, în rolul lui Charles Cullen. Alături de ei mai joacă Nnamdi Asomugha, Noah Emmerich şi Kim Dickens.

Seriale

"High Water", serial nou, din 5 octombrie

În 1997, oamenii de ştiinţă şi funcţionarii publici locali din Wrocław se confruntă cu decizii de viaţă şi de moarte când o undă de viitură devastatoare ameninţă oraşul.

"Bling Empire: Sezonul 3", din 5 octombrie

Treburile nerezolvate şi marile oportunităţi stârnesc tensiuni în grup, dar nimic nu îi va împiedica pe membrii acestuia să ducă o viaţă strălucitoare şi opulentă.

"Derry Girls: Sezonul 3", din 7 octombrie

Irlanda de Nord face un mare pas spre viitor, la fel şi fetele noastre, dar nu fără a se lovi de câteva obstacole problematice pe parcurs.

"Glitch", din 7 octombrie

O tânără îşi uneşte forţele cu o pasionată de OZN-uri pentru a investiga dispariţia subită a iubitului ei, dar e curând prinsă într-o conspiraţie stupefiantă.

"The Midnight Club", din 7 octombrie

La un azil pentru tineri în fază terminală, membrii unui club exclusiv fac un pact înfiorător: următorul decedat trebuie să dea grupului un semn din lumea de dincolo.

"Little Women", din 8 octombrie

Trei surori care se au doar una pe cealaltă şi nu au niciodată suficienţi bani sunt atrase într-o conspiraţie în care sunt implicaţi oameni bogaţi şi puternici.

"Belascoaran, Pi", din 12 octombrie

Héctor renunţă la jobul de corporatist şi la căsnicia banală pentru a deveni detectiv. Primul lui caz? Să găsească un criminal în serie din Ciudad de México, în anii '70.

"The Playlist", din 13 octombrie

The Playlist e povestea lui Daniel Ek şi a partenerilor săi, care au revoluţionat o întreagă industrie oferind gratuit şi legal muzică difuzată online în toată lumea.

"Black Butterflies", din 14 octombrie

Lipsit de inspiraţie pentru al doilea său volum, un romancier acceptă să scrie o carte de memorii pentru un muribund şi devine parte din trecutul sângeros al acestuia.

"Once Upon a Small Town", din 17 octombrie

În ciuda propriilor dorinţe, un veterinar de metropolă se mută la ţară, unde întâlneşte o poliţistă care ascunde un secret interesant.

"Somebody Feed Phil: Sezonul 6", din 18 octombrie

Din Croaţia în Philadelphia, Phil călătoreşte în jurul lumii cu zâmbetul pe buze, se delectează cu gastronomia şi cultura locală şi le aduce un omagiu părinţilor săi.

"Unsolved Mysteries: Volumul 3", episoadele 1-3, din 18 octombrie, episoadele 4-6, din 25 octombrie

Această apreciată reeditare a unui serial documentar poliţist inspirat din realitate revine cu un nou sezon.

"Notre-Dame", din 19 octombrie

Bazat pe relatările reale ale pompierilor francezi, acest serial de dramă explorează impactul incendiului din 2019 de la Notre-Dame asupra unui grup variat de parizieni.

"The Green Glove Gang", din 19 octombrie

După ce dau greş cu ultimul lor jaf, trei hoaţe nu tocmai tinere se refugiază într-un cămin de bătrâni în care descoperă un secret sinistru.

"Barbarians II", din 21 octombrie

La un an după înfrângerea lui Varus, un nou general roman se stabileşte în Germania, iar Ari încearcă să devină rege peste toate triburile, dar un rival îi stă în cale.

"Big Mouth: Sezonul 6", din 28 octombrie

Acest serial de animaţie pentru adulţi distins cu premiul Emmy revine cu un nou sezon.

"Deadwind: Sezonul 3", din 29 octombrie

După ce se împacă, Karppi şi Nurmi investighează un caz ce implică un simbol misterios, promisiuni farmaceutice şi un criminal profund tulburat.

Filme

"Mr. Harrigan's Phone", din 5 octombrie

Între un băiat şi un miliardar în vârstă se naşte o legătură bazată pe pasiunea pentru cărţi şi primele lor iPhone-uri. Bătrânul moare, dar conexiunea dintre ei rezistă.

"Old People", din 7 octombrie

Alături de cei doi copii ai săi, o femeie se întoarce în oraşul natal la nunta surorii sale, însă acolo o aşteaptă o mulţime de bătrâni cu gânduri ucigaşe.

"The Stranger", din 19 octombrie

Un poliţist sub acoperire formează o legătură intimă şi intensă cu un suspect de crimă, în timp ce încearcă să-i câştige încrederea şi să-i smulgă o mărturisire.

"Wendell & Wild", din 28 octombrie

Actorii Keegan-Michael Key şi Jordan Peele joacă în această aventură animată de tip stop-cadru despre doi demoni-fraţi care evadează din Iad.

"Luckiest Girl Alive", din 7 octombrie

Ea lucrează ca redactor la o revistă de renume şi gustă din plin viaţa newyorkeză. Acum, un documentar dur o forţează să retrăiască momente cumplite din liceu.

"The Curse of Bridge Hallow", din 14 octombrie

Un tată care urăşte Halloweenul e forţat să asculte de fiica lui adolescentă atunci când un spirit malefic dă viaţă decoraţiunilor din oraş şi provoacă dezastre.

"All Quiet On The Western Front", din 28 octombrie

Edward Berger, câştigător al premiului Grimme, regizează această dramă captivantă, bazată pe un bestseller de Erich Maria Remarque.

"20th Century Girl", în curând

În 1999, o adolescentă urmăreşte toate mişcările unui coleg de şcoală pentru o prietenă îndrăgostită de el, dar este absorbită de propria poveste de dragoste.

Documentare

"The Trapped 13: How We Survived The Thai Cave: Sezonul 3" , din 5 octombrie

Un documentar captivant în care membrii echipei de fotbal thailandeze de juniori ne descriu momentele de coşmar din peştera Tham Luang, unde au rămas blocaţi în 2018.

"The Joys and Sorrows of Young Yuguo", din 6 octombrie

În acest documentar emoţionant, adolescentul Yuguo porneşte în aventura vieţii lui şi părăseşte China pentru a-şi urma pasiunea pentru literatura şi cultura română.

"Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes", din 7 octombrie

Joe Berlinger este producătorul executiv al acestui miniserial documentar despre Jeffrey Dahmer şi cele 17 crime comise de el.

"Lisa Another Great Day", din 18 octombrie

O incursiune în lumea vocalistei cunoscute drept „Regina cântecelor anime", care ne vorbeşte despre primul deceniu din cariera ei şi despre planurile de viitor.

"I Am Stalker", din 28 octombrie 

Acest serial documentar de la producătorii serialului I AM KILLER este narat din perspectiva supravieţuitorilor, dar şi a celor care i-au urmărit.

Programe dedicate copiilor şi familiei

"Chip and Potato: Sezonul 4", din 3 octombrie

Provocare după provocare, aventură după aventură, râsete şi chicote! Ura! Chip, Potato şi amicii lor încep un nou sezon de învăţare şi educare.

"Oddballs", din 7 octombrie 

Viaţa-i grea când eşti un experiment de laborator de generaţia a doua şi mai trăieşti şi în oraşul Praf din Arizona, unde haosul se ţine scai de tine.

"Dead End: Paranormal Park: Sezonul 2" , din 13 octombrie

Barney, Norma, Pugsley şi prietenii întâlnesc o serie de noi creaturi ciudate, de la îngeri la gemeni malefici şi o armată de păpuşi înfricoşătoare.

"Waffles + Mpchi's restaurant", din 17 octombrie

Gofre şi Mochi, prietenii noştri pasionaţi de mâncare, se pun pe gătit la propriul restaurant, unde clienţii hămesiţi poftesc să savureze arome din toată lumea!

"Oni: Thunder God's Tale", din 21 octombrie

Într-un univers legendar cu zei şi spirite din Japonia, o fată curajoasă vrea să calce pe urmele misteriosului ei tată şi să-şi descopere adevăratele puteri.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri