NU categoric Bugetului antioameni și antiRomânia! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 26.02.2021

Comunicat de presa

NU categoric Bugetului antioameni și antiRomânia! (P)

GALERIE
f06af5c6-a4ba-43e1-ad68-448dd3f2fd32
  • f06af5c6-a4ba-43e1-ad68-448dd3f2fd32
- +

După săptămâni întregi de întârziere deliberată, după un șir de neadevăruri flagrante combinate cu amenințări mai mult sau mai puțin voalate la adresa românilor, după o ședință formală, pe repede înainte a CSAT, Guvernul groazei se grăbește acum să adopte Bugetul de Stat pe 2021. Oficializarea celei mai drastice și nejustificate austerități! Timp în care ni se recomandă cu ton apăsat nouă, parlamentarilor Opoziției, să nu depunem prea multe amendamente, dacă se poate, deloc, pentru că nu este timp și pentru că stăm în calea reformei.

Haideți, vă rog, să lămurim puțin ce înseamnă prin câteva exemple această reformă:
1. Cel mai mic procent din PIB alocat Educației. 2,5% !! 
Atâția bani și atâta atenție merită instrumentul major de dezvoltare a resursei umane dintr-o țară. Aceștia sunt banii de reformă pentru domeniul de care depinde viitorul copiilor și nepoților noștri. Dacă nici acesta nu este un sabotaj național fățiș, atunci, nu știu ce ar mai putea fi!
2. Sănătatea pierde 2,6 miliarde de euro!!
2,2 de miliarde de euro din bugetul Ministerului Sănătății și 0,4 miliarde de euro din cel al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Adică echivalentul costurilor pentru imunizarea de 2 ORI a populației României! Timp în care infrastructura spitalicească se ruinează de la o zi la alta și fiecare pacient român este în pericol.
3. 0 lei la pensii, alocațiile pentru copii și salarii. Este austeritate. Nimic altceva decât o nouă formulă inventată pentru a masca incompetența și o ură pe care nu o pot înțelege la adresa a tot ce înseamnă om în țara asta.
4. O cruciadă falsă, de învrăjbire a românilor contra românilor dusă orbește împotriva bugetarilor. Cei care nu sunt beneficiarii sinecurilor ca parte a clientelei PNL și USR. Pentru că, de aceștia, nu se atinge nimeni. Ba, mai mult, numărul lor se suplimentează văzând cu ochii pe măsura intereselor de grup, transformând bugetul din care se taie banii pentru copiii și bătrânii noștri în teșchereaua pe care o poartă mândru la brău un Premier infatuat și partenerii săi de Coaliție.
5. Vânzarea ultimelor active ale statului.
6. Incapacitate de plată.
7. Tăierea și singurului beneficiu pe care îl aveau studenții.
8. 0 sprijin pentru agricultorii care de-abia mai supraviețuiesc de pe urma efectelor secetei pedologice din 2020.
9. HoReCa distrusă și mii de antreprenori amăgiți cărora li se oferă simulacre de ajutor cu iz de încălcare a legii.
10. Un Plan de Redresare și Reziliență al României amânat și para amânat, care nu prezintă nicio certitudine că țara noastră va beneficia de ajutoarele financiare atât de necesare.
11. 300 de milioane de lei împrumutate zilnic din ianuarie 2021 și până acum. 12,6 milioane de lei împrumutate pe oră. 42.806 de euro împrumutați pe minut. 713 euro împrumutați pe secundă. 2,4 miliarde de euro creșterea datoriei publice. 1-1,05% din PIB deficitul public pe luna februarie.
Dragi ieșeni,
Împreună cu colegii mei din PSD, resping categoric acest Buget complet antioameni și antinațional care aruncă România în cea mai mare sărăcie. Numai incompetența combinată cu cea mai profundă ignoranță, reavoință și inumanitate pot determina pe cineva să spună că acest Buget nu este altceva decât un act de anulare a românilor și României!
Iar pentru așa ceva nu există scuze! Nu există explicații rezonabile! 
Ei spun că “nu se poate” și că nu există soluții. Noi spunem hotărât că ei nu spun adevărul! 
Există soluții care pot asigura reintrarea pe traseul economic sănătos, care să aducă veniturile necesare fiecărui domeniu de activitate și fiecărei categorii socio-profesionale din România. Am demonstrat asta și în varianta noastră de buget alternativ și vom continua să demonstrăm că se poate. Numai să vrei. 
În ciuda avertismentelor și piedicilor lor, împreună cu toți colegii mei, am redactat deja amendamente consistente care să evite sau măcar să atenueze austeritatea generată de tandemul inuman și antinațional Cîțu-Iohannis. 
Nu ne-am oprit până acum și nu ne vom opri până nu vom pune punct definitiv nenorocirilor acestei calamități de guvernare pentru care tot ce ține de români și România este echivalent negării și distrugerii. 


Deputat PSD de Iași,
Vasile Toma

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Dan CONSTANTIN

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Este un domeniu care cere mai ales creativitate, înţelegerea modului de business şi o conexiune bună la internet.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Mituri şi inerţii

Alexandru CĂLINESCU

Mituri şi inerţii

În ura faţă de „trădătorul” Pacepa acţionează două mituri: mitul Securităţii „patriotice”, care ne-a apărat de duşmani (mai ales de sovietici) şi mitul lui Ceauşescu mare patriot, omul care a făcut o sumedenie de lucruri bune şi care a schimbat faţa României. Aceste două mituri sunt de o deconcertantă tenacitate şi e uşor să ne convingem dând o simplă „raită” pe Facebook.

Cel mai modest dintre pământeni (III)

Neculai SEGHEDIN

Cel mai modest dintre pământeni (III)

La 32 de ani Armstrong îşi trăieşte tragedia vieţii: pierderea fiicei sale, Karen, în vârstă de doi ani, în urma unei tumori la creier. El nu va mai vorbi cu nimeni despre acest fapt, nici măcar cu soţia sa, Janet. Momentul este redat în filmul „First man/ Primul om”, realizat în 2018, la şase ani după moartea astronautului.

„Deşoşocizarea” AUR

Nicolae CREŢU

„Deşoşocizarea” AUR

La cum merg treburile în politichia românească, perspectivele de „spectacol” public al tupeului şi imposturii, din păcate, sunt din ce în ce mai… înfloritoare.

pulspulspuls

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Multă lumea ne-a sunat să ne întrebe ce se întâmplă cu ultima acţiune a procurorilor de anticorupţie, cea care îl vizează pe Mugurel care bea Ciuc, viteazul penelist care a păstorit cândva şi pe plaiurile noastre. 

Caricatura zilei

Bloc lângă vilă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.