Nu există femeie urâtă, ci doar mască mică!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Nu există femeie urâtă, ci doar mască mică!

GALERIE
Patratel MARTI, 28 aprilie - 2
  • Patratel MARTI, 28 aprilie - 2
- +

* Joi l-am sărbătorit pe Sfântul Gheorghe, cel care a învins balaurul într-o perioadă în care nici sfinţii şi nici balaurii nu purtau măşti şi mănuşi, aşadar se puteau lua la trântă după voia inimii, fără a păstra distanţa socială. Bătrânii spun că în noaptea de Sfântul Gheorghe joacă flăcările deasupra comorilor îngropate; auzind aceasta, nenumăraţi români şi-au completat declaraţiile pe proprie răspundere cu textul "deplasare în scopul depistării de flăcări care joacă pe comori de strictă necesitate" şi au pornit la treabă, mânaţi oarecum şi de vinul rămas după Paşti...

* Dintre cei care au scăpat neamendaţi 2794 s-au repezit spre luminiţe jucăuşe care s-au dovedit a fi, de fapt, farurile unor maşini care, din fericire, au frânat la timp, 627 au sărit cu lopeţile la nişte luminiţe aflate la cam un metru şi jumătate de sol, apoi şi-au cerut scuze de la cei pe care i-au pocnit peste ţigările din gură, iar câteva zeci de români aflaţi în stare de urgenţă, dar şi de ebrietate, au fost prinşi în timp ce încercau să smulgă din asfalt semafoare. În paralel, milioane de compatrioţi regretă molima din cauza căreia n-au putut să-şi aprindă flăcări sub grătarele cu mici şi ceafă fără os.

* Bătrânii aveau o vorbă pe care ne-au lăsat-o să facem cu ea inclusiv poante, unele niţel misogine, defel apreciate de reprezentantele sexului frumos: "Nu există femeie urâtă, ci doar băutură puţină!". În ciuda protestelor unor feministe, vorba conţine mult adevăr; drept mărturie stau, de pildă, acei tineri rurali condamnaţi pentru că, în stare de ebrietate, au ajuns la concluzia că o babă de 97 de ani din capătul satului e chiar drăguţă, dacă o priveşti pe întuneric! Poate că tot din acest motiv nenumărate bufete comunale au fost poreclite "centre de înfrumuseţare". În ultima perioadă oamenii au ajuns să arate la fel, că toţi poartă mască şi mănuşi; am înţeles că milioane de femei "mai puţin dotate din punct de vedere al aspectului feţei" (mai exact, urâte, în limbaj corect politic) sunt tare bucuroase că trebuie să poarte măşti şi speră ca astfel să-şi găsească alesul. Unii bărbaţi mai porcovani, de felul lor, au lansat deja vorba "Nu există femeie urâtă, ci doar mască mică!".

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spiritul critic se află în moarte clinică

Alexandru LĂZESCU

Spiritul critic se află în moarte clinică

Scepticismul, spiritul critic sunt în pragul extincţiei într-un peisaj în care conformismul, alinierea cuminte la abordările predominante ale momentului sunt în ascensiune rapidă.

Filmuletul zilei

opinii

Iaşul marilor Uniri în viziunea lui Victor Bejan

Nichita DANILOV

Iaşul marilor Uniri în viziunea lui Victor Bejan

Având o astfel de istorie în spate, cartea-album este document îmbibat cu dragoste faţă de Iaşi şi România, un imn închinat istorie dulcelui Târg, menit să echilibreze, prin atmosfera şi sentimentele pe care le degajă, acele atitudini şi acele cărţi ce privesc istoria noastră dintr-un unghi din ce în ce mai derizoriu.

Efecte şi reacţii

Dana ȚABREA

Efecte şi reacţii

Nu numai că „Jocul de-a măcelul” de Eugen Ionescu pare să anticipe reacţiile oamenilor pe timp de pandemie, dar cei de la Teatrul Studenţesc Thespis au avut inspirata idee de a realiza un spectacol. Până la urmă, e spectacolul vieţilor noastre de aproape un an de zile. Cine şi-ar fi imaginat că o viaţă comună, normală, aşa cum am avut până la izbucnirea pandemiei de Covid ar putea fi dezideratul vremurilor pe care le traversăm?

2+2=4 pastile media

Michael ASTNER

2+2=4 pastile media

Orice şedere a mea la ţară înseamnă şi un fel de cură mediatică de detelevizare, în sensul că timp de două-trei săptămâni ori chiar timp de două luni nu mă uit la televizor. Desigur, mă mai „dau” pe net, da. Dar în principiu legătura mea cu ţara se face prin intermediul radioului. Care radio merge non-stop cât îs în casă (inclusiv noaptea, când dorm), iar asta invariabil pe RRA. În principiu, pot s-o spun, sunt mulţumit de mixul oferit dintre ştiri şi muzică etc.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.