Nu există garanţie 100 %
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Nu există garanţie 100 %

GALERIE
stadion-gol
  • stadion-gol
- +

 

Organizarea Campionatului European de fotbal în 12 ţări reprezintă „o dificultate, dar şi o şansă”, oferind soluţii de rezervă în faţa pandemiei, a explicat medicul elveţian Daniel Koch, consilierul sanitar al UEFA

Întrebat care sunt şansele ca marile competiţii din acest vară, precum EURO 2020 (11 iunie - 11 iulie) sau Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie - 8 august), să aibă loc, în condiţiile răspândirii noilor tulpini ale coronavirusului şi restricţiilor din întreaga Europă, Daniel Koch a răspuns: „O garanţie 100% nu există, pentru că o pandemie rezervă întotdeauna surprize. Însă, pentru moment, sunt foarte încrezător în privinţa desfăşurării acestor evenimente, fie că este vorba de JO sau de alte mari competiţii. Ar trebui să existe mari schimbări pentru ca acest lucru să nu fie posibil. Nu vom scăpa în totalitate de virus, însă avem experienţa din vara trecută, alături de noile atuuri: mai multe teste, variate şi mai rapide, precum testele de salivă, o campanie de vaccinare care a căpătat deja un ritm bun în multe ţări şi, desigur, mai mulţi oameni imunizaţi pentru că au avut deja virusul”.

În privinţa Campionatului European de fotbal, care urmează să se dispute în această vară în 12 ţări, printre care şi România, consilierul UEFA a subliniat că „este o mare dificultate, dar şi o şansă, de asemenea”. „Pe de o parte, trebuie să se discute cu toate aceste ţări, precum şi cu toate oraşele, pentru că guvernele sunt cele care vor decide ceea ce va fi posibil sau nu. Vor exista probabil diferenţe de la un loc la altul. Dar nu este doar o problemă: dacă nu se poate face nimic mai mult într-o ţară, există alte unsprezece în care pregătirile sunt deja în curs. În timp ce, dacă suntem fixaţi pe o ţară şi nimic nu funcţionează, pierdem. În plus, dialogul cu mai multe guverne face posibilă compararea abordărilor”, a explicat Koch.

Acesta a precizat că o decizie în privinţa numărului de spectatori care vor putea lua loc în tribune la meciurile de la EURO urmează să fie luată în cursul lunii viitoare, fiind analizate între timp toate riscurile pe care le implică deplasările cu ocazia meciurilor, atât pentru echipe cât şi pentru fani.

Sarcina mea este să le spun să se gândească la toate aceste puncte şi să le discute cu ţările gazdă. În centrul discuţiilor nu mai sunt bulele pentru jucători sau pentru presă, deoarece acestea sunt deja definite şi operaţionale în toate competiţiile care au fost reluate. Pentru profesionişti nu vor exista schimbări mari. Pentru suporteri nu vor lua decizii înainte de aprilie. Dar să vedem spectacole, nu doar sportive, ci şi de cultură, reprezintă o nevoie legitimă şi, de aceea, căutăm mijloace pentru a permite asta, fără să ne asumăm riscuri iresponsabile” a mai spus Daniel Koch, care s-a aflat până în vara anului trecut la conducerea secţiei „Boli transmisibile” din cadrul Oficiului federal pentru sănătate publică din Elveţia, remarcându-se în lupta pentru combaterea răspândirii Covid-19.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Mutare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.