Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Nu i-au luat banii lui Rednic

GALERIE
horsia
  • horsia
- +

 

Antrenorul Politehnicii Iaşi le-a promis jucătorilor 10 000 de euro în cazul unui succes la Sfântu Gheorgh.  Poli a remizat cu Sepsi, iar bonusul se va reporta pentru disputa de miercuri, din Cupă, cu U Craiova

 

Politehnica Iaşi a întrerupt vineri seria de nouă eşecuri consecutive bifate în Liga I. În prima etapă a play-out-ului, formaţia pregătită de Mircea Rednic a remizat, 1-1, la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi. Punctul obţinut nu a ajutat prea mult Iaşul în clasament, moldovenii coborând de pe locul de baraj pe o poziţie retrogradabilă. Nu numai din punct de vedere al ierarhiei ieşenii au ce regreta. Ratarea victoriei a dus la neobţinerea unui bonus pus pe masă de antrenorul Mircea Rednic. Tehnicianul a promis fotbaliştilor 10 000 de euro, pe care jucătorii să-i împartă între ei în cazul unui succes. Cum victoria nu a fost obţinută, foarte probabil prima se va reporta la disputa de miercuri, din Cupa României, cu Universitatea Craiova.

Din capul locului trebuie spus însă că, în ciuda startului bun, în care a avut o bară şi a deschis scorul, Politehnica nu merita să câştige în Covasna. Prima repriză a fost echilibrată, cu statistica favorabilă gazdelor (3-2 la şuturi, 1-1 la încercări cadrate, 5-1 la cornere), dar cu un plus pentru oaspeţi la periculozitate ofensivă. Al doilea act a curs aproape în permanenţă spre poarta lui Rusu, Sepsi dominând, chiar cu autoritate în ultimele zece minute. Cifrele reliefează bine aspectul general: 8-3 la şuturi, 4-2 la încercări cadrate, 6-2 la cornere. Iar dacă mai luăm şi aceea că gazdelor nu li s-au acordat două penaltiuri din cele patru solicitate, unul clar ca lumina zilei, e limpede că Iaşi, care avea dreptul să joace cu om în plus, trebuie să fie mulţumit cu remiza.

Punctul obţinut s-a datorat şi unei atitudini bune, poate principalul câştig al disputei. deşi echipa mai are până să arate ca o grupare articulată, fluidă, determinarea şi poziţionarea destul de bună în teren a făcut ca erorile individuale şi de grup să mai treacă pe planul doi. Iar în condiţiile în care în play-out va conta mult tăria, curajul de a pune piciorul şi disciplina tactică, acest lucru este important.

Îngrijorătoare a fost căderea de pe final, în ultimele zece minute Poli fiind în corzi. Iar dacă această cădere este generată doar de latura fizică, atunci lucrurile nu sunt deloc OK. Nici schimbările, deşi logice, ţinând cont de randamentul celor înlocuiţi, nu au adus nimic bun, nereuşind să stopeze urcuşul mult mai proaspetei trupe a lui Leo Grozavu. Un alt punct la care Mircea Rednic trebuie să lucreze este situaţia flancului drept. Riscanta mutare, de a începe anul cu un singur fundaş dreapta de meserie, crudul Onea, şi reprofilarea lui Grădinaru, l-a trădat încă o dată pe tehnician. Probleme au fost şi în alte zone: viteza stoperilor, marcajul larg al lui Şerban, lipsa de vigoare ofensivă de pe benzi şi de ritm a lui Habibou, individualismul lui Omoh, însă, aşa cum am precizat, acestea au fost estompate în condiţiile în care echipa a stat destul de bine în teren şi a pus osul.

Pentru Politehnica urmează două meciuri pe teren propriu, după cel de Cupă, de miercuri, Iaşi urmând a primi sâmbătă vizita lui Dinamo. Noi posibilităţi pentru creşterea în omogenitate şi exprimare a unei echipe care, din păcate, a ajuns să aibă zece străini printre cei 14 jucători folosiţi la Sfântu Gheorghe! (Ovidiu MINEA)

 

 

Poli-catalog

 

Rusu (4,5) – ezitant la duelurile aeriene, a luat golul pe colţul scurt, ce-i drept fiind mascat.

Grădinaru (4) – chinuit pe postul de fundaş dreapta; a comis un fault de penalty clar, pe care arbitrul nu l-a acordat, s-a întors cu spatele înaintea şutului lui Safranko de la golul egalizator.

Frăsinescu (5,5) – viteză scăzută, fără gafe.

Klimavicius (5,5) – unul dintre cele mai reuşite meciuri de când a venit la Poli.

Şerban (5) – a avut mai multe probleme, era să genereze un penalty pentru gazde.

Chacana (5) – nu confirmă.

Passaglia (5) – sub nivelul obişnuit.

De Iriondo (6) – a pus osul serios.

Horşia (6,5) – o execuţie de efect, prin care a deschis scorul, timid în rest.

Omoh (5,5) – a abuzat de acţiuni personale.

Habibou (4,5) – se simte că nu a mai jucat de mult timp.

Breeveld (4,5) – nu a intrat deloc bine în joc.

Luckassen (4,5) – intrare fără efect.

Platini (5) – câteva încercări palide.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri