anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

Nu lăsați sportul să moară! Statul trebuie să vină cu facilități pentru investitori! (P)

GALERIE
Ostaficiuc_Marius
 • Ostaficiuc_Marius
- +

În ultimii ani, în România a luat amploare un fenomen tot mai îngrijorător, care din păcate duce la pierderea unor potențiale valori. Tot mai multe cluburi de tradiție din unele ramuri sportive dispar, iar statul român asistă impasibil la acest fenomen. Sunt nenumărate exemple în acest sens, fie că vorbim de fotbal, de baschet, volei, handbal și nu numai, de echipe cu tradiție îndelungată care au murit încet pentru că nu au mai avut parte de finanțare. Sunt cluburi sportive ținute încă în viață doar pe baza finanțărilor venite de la consiliile locale, unde banii sunt extrem de puțini și de pe urma cărora trebuie mulțumită toată lumea.

Într-o asemenea situație, consider că este necesară modificarea Legii 60/2000, legea sportului, în baza căreia pot fi acordate facilități pentru investitorii privați. Dacă vrem să încurajăm tinerii să facă sport, dacă vrem să le oferim condiții pentru a face performanță, trebuie să venim și cu soluții. În aceste condiții, statul român, atât de la nivel central, cât și de la nivel local, trebuie să acorde facilități pentru cei care vor să investească.

Una dintre acestea poate ține de scutirea de la plata impozitului pentru privatul care va investi în baza sportivă, în susținerea cluburilor, dar și în viitorul echipei. Sunt simple măsuri care pot încuraja mediul privat să investească în sport, măsuri pe care statul român are obligația să le ia cât mai repede pentru a încuraja acest domeniu. 

Așa cum în alte domenii se acordă facilități fiscale pentru investitori, așa se pot organiza și pentru sport. Pe de o parte, statul român, consiliile locale, pot pune la dispoziție utilitățile, baza etc, în timp ce investitorul poate veni cu propriul capital pentru a susține activitatea respectivă. Prin acordarea de facilități fiscale putem avea o situație de câștig pentru ambele părți, ceea ce este în intereresul tuturor. Singura condiție este ca toate părțile să dorească acest lucru.

- Marius OSTAFICIUC, deputat de Iași -

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.