Nu mai încap pasagerii la Aeroport: începe extinderea terminalului T2
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 06.03.2021

Nu mai încap pasagerii la Aeroport: începe extinderea terminalului T2

GALERIE
aeroport
  • aeroport
- +

Aeroportul a început să nu-şi mai încapă în propria piele. Conducerea aerogării ieşene a demarat proiectul de extindere a infrastructurii de procesare a pasagerilor, respectiv a terminalului T2.

Elaborarea studiului de fezabilitate şi a documentaţiilor necesare lucrărilor a fost încredinţată firmei ARTCA SRL, condusă de fostul arhitect-şef al municipiului, Ionel Oancea. Serviciile contractate au fost evaluate la 132.000 lei. Proiectul de extindere a infrastructurii aeroportuare constă practic în comasarea actualelor terminale T2 şi T3, pentru a se ajunge la o suprafaţă totală de 4.100 mp.

„Tot ce s-a făcut acum la Aeroport ca terminale a fost făcut fără o viziune pe termen lung, care să ia în calcul dezvoltarea exponenţială a Aeroportului. Lucrăm la un concept deschis, modulat, pentru o extindere foarte lesnicioasă în viitor, pe măsură ce traficul va creşte. Avem în vedere un plan de urbanism pentru zona disponibilă pentru investiţii la Aeroport şi o extindere a T2, modulul rezultat făcând posibil ca prin repetare să se facă faţă viitorului. Va trebui regândită şi circulaţia prin zonă. Drumul actual trece prin zona de agrement, printr-o zonă de parcări care vara este practic blocată“, a declarat Oancea.

Termenul de execuţie a proiectului este de patru luni, Oancea apreciind însă că el va putea fi devansat. Anul trecut, Aeroportul a înregistrat un trafic de 380.000 de pasageri, pentru acest an conducerea aerogării prognozând un trafic de 850.000 de pasageri. Pragul de un milion de pasageri ar urma să fie depăşit în cursul anului viitor. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Nicolae GRECU

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Atunci, când Politehnica va fi un club puternic, când Copoul va fi un punct de atracţie pentru fotbaliştii din toată Moldova, atunci ne putem gândim şi la antrenorul necesar pentru a râvni la performanţă

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

În foiletonul de faţă autorul evidenţiază rolul pe care l‑a jucat proiectul MLD la trezirea printre tinerii cercetători a interesului pentru studiile biblico-filologice.

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

pr. Constantin STURZU

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

Mâine va fi hirotonit noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, Nichifor Botoşăneanul, ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în şedinţa sa din 25 februarie 2021. Acest post de Episcop-vicar era vacant după ce, anul trecut, Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a fost ales şi întronizat Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Vorbim, aşadar, despre un eveniment rar, un moment istoric. În Catedrala Mitropolitană din Iaşi, precedenta hirotonie de episcop săvârşită a fost tocmai cea a Preasfinţitului Calinic Botoşăneanul, în urmă cu 30 de ani, pe 25 martie 1991.

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Azi vă voi familiariza cu câteva dintre ideile şi teoriile unui om de ştiinţă, eseist, filozof şi fost trader, unul dintre cei mai cunoscuţi şi urmăriţi specialişti în înţelegerea probabilităţii, incertitudinii şi riscului. Fie că vorbim de lebădă neagră, (anti)fragilitate, sisteme complexe, stresor, şoc, criză, instabilitate, volatilitate sau predictibilitate, aceste noţiuni sunt extrem de criticate de către multe gulere scrobite ale orgolioşilor scientişti.

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De citit

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.