Nu mai poate scăpa de cuscrii invitaţi în găzduire. Disperată, a apelat la judecători
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 30.07.2021

Nu mai poate scăpa de cuscrii invitaţi în găzduire. Disperată, a apelat la judecători

GALERIE
divort
  • divort
- +

O ieşeancă a cerut în instanţă evacuarea foştilor cuscri din casa în care au locuit împreună timp de 10 ani. Femeia a invocat faptul că odată cu divorţul copiilor, a încetat şi relaţia de rudenie, dar foştii cuscri nu înţeleg să părăsească locuinţa.

C.C. şi L.C. au locuit în casa lui E.B. din 2011, cuscrii ocupând etajul, iar proprietara rămânând la parater. Din 2019, relaţiile dintre cei trei au început să se răcească, după divorţul copiilor. C.C. şi L.C. au refuzat să plece din locuinţa lui E.B., deşi fuseseră notificaţi inclusiv printr-un executor judecătoresc. Ei au invocat faptul că au contribuit financiar la construirea casei, având în virtutea acestui fapt dreptul de a locui acolo.

Magistraţii Judecătoriei au constatat în primul rând că E.B. şi-a îndeplinit obligaţia legală de notificare prealabilă a foştilor cuscri cu privire la necesitatea de a elibera locuinţa.

"Faptul că ar fi existat discuţii privind încheierea actelor necesare pentru dobândirea dreptului de proprietate asupra etajului de către pârâţi sau că s-ar fi contribuit cu bani şi ajutor personal la construirea casei, din punct de vedere juridic nu conferă pârâţilor dreptul de a îl ocupa după ce proprietarul îşi retrage acordul în acest sens", au precizat judecătorii, care au încuviinţat evacuarea.

Sentinţa Judecătoriei urmează să fie supusă controlului Tribunalului, pe rolul căruia a intrat cazul.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

În căutarea Secretarului General

Lucian DÎRDALA

În căutarea Secretarului General

În ceea ce priveşte dimensiunea geografică şi politică, ideea unui secretar general venit din Est pare, şi ea, atractivă. Pe fondul relaţiilor tensionate cu Moscova, ea ar transmite un mesaj de fermitate, date fiind încercările Rusiei de a submina stabilitatea unora dintre ţările din flancul răsăritean.

Filmuletul zilei

opinii

Ciudăţenii şi nu prea

Alexandru CĂLINESCU

Ciudăţenii şi nu prea

Digi anunţă, pentru această toamnă, un curs intensiv de jurnalism cu durata de trei luni. Prima obiecţie care îţi vine în minte este că trei luni înseamnă mult mai puţin decât trei ani de facultate (plus doi pentru un eventual master). Să admitem totuşi că e vorba de nişte cursuri intensive, cu rol de iniţiere în secretele meseriei. 

Drum fără pulbere (I)

Neculai SEGHEDIN

Drum fără pulbere (I)

Întrebat fiind de ce a încheiat pactul cu diavolul, pact care includea şi romanul Drum fără pulbere, scriitorul Petru Dumitriu ar fi răspuns sec: De foame! Judecând după averea pe care o adunase până la fuga sa în Republica Federală Germania, în februarie 1960, se pare că marele romancier era posesorul unei pofte de mâncare insaţiabile! 

Despre tinerii care nu învaţă, nu muncesc şi nu urmează o formă de pregătire profesională

Ciprian IFTIMOAEI

Despre tinerii care nu învaţă, nu muncesc şi nu urmează o formă de pregătire profesională

Avem o problemă cu forţa de muncă, o ştim cu toţii, în special cu lipsa oamenilor pregătiţi profesional/ calificaţi/ disponibili de a munci. Care sunt cauzele acestei probleme? 

pulspulspuls

Ne-a scris premarele: of, iar s-a înfierbântat asupra nopţii...

PULS

Ne-a scris premarele: of, iar s-a înfierbântat asupra nopţii...

Băbăeţi, sau măi fetelor care vă ocupaţi de mesajele publice ale premarelui, mai opriţi-l, măi, din beţia de cuvinte pe şefu’, că în ultima vreme o ia cam des pe ulei, mai ales când îl apucă actul ratat pe seară! Iaca, de-un par egzamplu, am văzut alaltăseară ditamai scrisoroiul destinat gazetei noastre şi semnat de premare, cântărind nu mai puţin de 3.300 de semne (aproape două file dactilo, pentru cei mai familiarizaţi cu bătrâna maşină de scris), în care am trântit căciula în vreo 3-4 rânduri de bătătură, râzând de stilul puerilo-ridicolo-comunist în care era redactată misiva, presărată ici-colo cu răutăţi sau jigniri clar învăţate de la amicul buhai şantajist. 

Caricatura zilei

30 km/h

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.