Nu pierdeți Festivalul ”ouălor încondeiate”. Are loc azi şi mâine, la Palat
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

sambata, 08.05.2021

Nu pierdeți Festivalul ”ouălor încondeiate”. Are loc azi şi mâine, la Palat

GALERIE
Festivalul ouălor încondeiate, iasi
  • Festivalul ouălor încondeiate, iasi
- +

Cea de-a XX-a ediţie a evenimentului „Ouă încondeiate” va aduce pe 17 şi 18 aprilie, pe esplanada din faţa Palatului Culturii, meşteri populari cu tradiţie în meşteşugul încondeierii ouălor din Paltinu, Vatra Moldoviţei, Horodnic de Sus şi Moldoviţa din judeţul Suceava, din Rogojeşti, Mihăileni, judeţul Botoşani, sau Moşna şi Scânteia din judeţul Iaşi. 

De asemenea, printre invitaţii acestei ediţii se numără meşteri populari din Vorona şi Dângeni - Botoşani, Iaşi, Neamţ sau Suceava care vor expune icoane pe sticlă şi pe lemn, obiecte cu temă religioasă sculptate în lemn precum troiţe miniaturale, pistornice sau cruci de mână, dar şi coşuri realizate din răchită şi din sfoară. Manifestarea este organizată de Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului „Moldova” Iaşi, în parteneriat cu Primăria, fiind organizată în fiecare an în preajma Sărbătorilor Pascale. Este una interactivă, care permite publicului să desluşească câteva dintre tainele încondeierii ouălor chiar de la creatori populari care au preluat acest meşteşug străvechi şi l-au transformat într-o adevărată artă.

Evenimentul se va desfăşura între orele 10 şi 19

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

În atenția DIICOT

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.