Nu vom achita geamurile sparte de Mihai Chirica! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Nu vom achita geamurile sparte de Mihai Chirica! (P)

GALERIE
Ostaficiuc
  • Ostaficiuc
- +

Ieri, parte dintre consilierii locali l-au lăsat în offside pe primarul Chirica, cel care, după ce a făcut vraiște clubul de fotbal al Iașului, cere spășit ajutor. E asemenea unui copil care a spart un geam și care nu doar că vrea să scape de pedeapsă, dar ar vrea ca alți copii să plătească geamul spart.

Nu poți, după ce te-ai bătut cu pumnul în piept că vei face și vei drege, după ce ți-ai făcut campanie electorală cu președinții pe care tot tu i-ai impus, după ce ai făcut pe deșteptul și specialistul în management sportiv atâția ani, să ceri, tot tu, grav și patetic, salvarea fotbalului ieșean.

Priviți ședința extraordinară de Consiliu local de ieri. Urmăriți comportamentul lui Mihai Chirica. Veți înțelege că omul acesta nu a evoluat deloc din punct de vedere politic. Nu a înțeles că timpurile s-au schimbat, mentalitățile s-au rafinat, iar jocul acesta de-a alba-neagra pur și simplu nu mai ține.

Partidul Social Democrat a fost constant un susținător (activ, nu doar declarativ) al fotbalului și, în general, al sportului ieșean. Astăzi, consilierii locali s-au abținut nu de la susținerea sportului, ci de la a achita nota de plată pentru geamurile sparte de Mihai Chirica. Suporterii ieșeni știu prea bine implicarea pe care PSD a probat-o de-a lungul timpului în tot ce înseamnă finanțare a fotbalului, uneori cu prețul unor critici violente venite tocmai din partea colegilor liberali, azi îmbrăcați cu alte "tricouri" decât cele tradiționale și băgați în această miuță de maidan de către acest "Maradona" al administrației locale.

Nu, nu așa vom rezolva criza fotbalului ieșean, prelungind agonia cu câte 100.000 de euro obținuți cu scandal, ca un fel de pomană de la bugetul local. Ajunge cu cârpeala, e momentul unei viziuni moderne, cu adevărat reformatoare. Nu vom ajunge niciodată în top cu asemenea driblinguri la intrarea pe stadion.

Domnule Chirica, dacă vreți ca sportul să funcționeze în Iași, părăsiți terenul și vedeți-vă de treabă. Ne-am săturat să vă tot privim dându-vă cu stângul în dreptul sau făcând hențuri și mințind că ați dat cu capul. Vine primăvara, concentrați-vă pe rondurile de panseluțe sau pe alte probleme de felul acesta pe care aveți competență.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.