anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 15.07.2020

Advertorial (P)

Numãrul pasagerilor care tranziteazã Aeroportul Iași continuã sã creascã

GALERIE
aeroport_iasi_sus
  • aeroport_iasi_sus
- +

Numãrul pasagerilor care tranziteazã Aeroportul Iași continuã sã creascã

Aeroportul din inima Moldovei își consolideazã de la an la an poziția în rândul aeroporturilor din țarã, numãrul pasagerilor care trec prin Iași fiind în continuã creștere. Astfel, Aeroportul Iași a încheiat anul 2019 cu un nou record de trafic, aerogara fiind tranzitatã de peste 1.300.000 de pasageri, în creștere cu un procent de 4.58 % comparativ cu anul precedent, când s-au înregistrat peste 1.200.000 de pasageri. „Așa cum am anticipat, trendul pe care merge Aeroportul Iași este unul ascendent, numãrul pasagerilor care beneficiazã de serviciile oferite de noi fiind în continuã creștere. Practic, fațã de anul 2016 creșterile sunt de 48.9%, fațã de 2017 am înregistrat creșteri de 14.57 %, iar fațã de anul trecut procentul a fost de 4.58%. Trebuie ținut cont însã de faptul cã aeroportul a ajuns la o capacitate maximã de operare, motiv pentru care luãm în calcul sã implementãm un Masterplan de extindere și modernizare, astfel încât sã continuãm și negocierile cu marii operatori aerieni, pentru a-i aduce la noi”, a declarat Cãtãlin Bulgariu, directorul general al aeroportului.

Vara, cea mai aglomeratã perioadã din 2019

Așa cum era de așteptat, cea mai aglomeratã perioadã din 2019  a fost vara, numai în luna iunie Aeroport Iași fiind tranzitat de peste 122.000 de pasageri, comparativ cu aceeași perioadã a anului 2018 când aici s-a înregistrat un trafic de aproximativ 100.000 de pasageri, creșterea de la un an la altul fiind de peste 20.000 de persoane. În aceeași perioadã a fost înregistrat și cel mai mare numãr de mișcãri, de 1.111, comparativ cu aceeași perioada a anului 2018 când au fost operate 1.040.

2019 a venit și cu vești bune pentru locuitorii din Regiunea de Nord-Est, de la Aeroport fiind introduse șase noi curse ce vor fi operate începând cu vara acestui an. Este vorba despre Barcelona – Spania, Bari – Verona – Torino – Italia, Berlin Schönefeld – Germania și London Southend -  Marea Britanie, zborurile fiind realizate de Wizz Air. Mai mult, datoritã traficului de pasageri înregistrat la Iași, compania aerianã a decis sã își extindã baza de aici prin alocare unei noi aeronave. „În toate activitãțile noastre am ținut cont de pãrerile cetãțenilor, iar în negocierile pe care le avem în ceea ce privește introducerea de noi destinații avem în vedere cerințele venite din rândul populației. Îmi doresc ca anul acesta (2020-n.r.), odatã cu implementare proiectului de extindere a platformei, cu o valoare de 60.000 de lei, și cu demararea procedurilor de modernizare a aeroportului numãrul operatorilor sã creascã, la fel și numãrul destinațiilor operate de pe Iași”, a conchis Bulgariu.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Gardienii umanităţii

Cătălin ONOFREI

Gardienii umanităţii

A venit momentul să ne gândim din nou la stele şi la roboţi.

Filmuletul zilei

opinii

Industria de selfie-uri

Briscan ZARA

Industria de selfie-uri

Prezentul a murit în numele eternităţii. Care eternitate se pierde într-un morman de CD-uri sau în vreun fişier pe calculator cu mii, poate sute de mii de alte momente „salvate” - în realitate pierdute - care, mai mult ca sigur, nu vor mai apuca să fie vreodată vizionate de nimeni din lipsă de timp (cine are atât timp pe lume să vadă mii de poze?!...).

Contribuţii ieşene la întemeierea statisticii oficiale în România

Ciprian IFTIMOAEI

Contribuţii ieşene la întemeierea statisticii oficiale în România

De-a lungul celor 161 de ani de funcţionare neîntreruptă, statistica oficială din România a fost condusă de personalităţi marcante ale ştiinţei şi culturii ca Dionisie Pop Marţian, Ion Ionescu de la Brad, Loenida Colescu, Sabin Manuilă, Anton Golopenţia, Constantin Ionescu, a beneficiat de contribuţiile unor savanţi şi creatori de şcoală socială, economică, demografică, matematică precum Dimitrie Gusti, Virgil Madgearu, Octav Onicescu, Nicolae Georgescu-Röegen, Gheorghe Mihoc, Vladimir Trebici.

Din nou, despre statui şi demolatori

Mihai DORIN

Din nou, despre statui şi demolatori

La pledoaria mea din articolul precedent pentru statui şi dezicerea de demolatori, mi s-a replicat că acestea sunt făcute să dăinuie atât cât nu le-a trecut vremea. După care sunt demolate sau demontate şi ascunse privirilor oamenilor. Pentru ca ei să nu creadă în idoli falşi sau care nu mai corespund vremurilor noi. De-a lungul timpului asistăm la o veritabilă cavalcadă a demolării statuilor. 

pulspulspuls

Cât de grea alegere are de făcut PD Daniel?

Cât de grea alegere are de făcut PD Daniel?

Ehehe, iubiţi dreptcredincioşi, am stat noi strâmb şi am cugetat drept dacă se cade oare în faţa lui Doamne-Doamne, acuma în preajma lui Sânt’Ilie, să plecăm urechea sau să scormonim în mormanul mare de zvonuri despre personagiile pentru care par a se face cărţile în aceste zile, ca să fie uns peste cea mai bogată arhiepiscopie din ţară, numai păduri, păşuni şi mănăstiri bogate cât vezi cu ochii. 

Caricatura zilei

Test Covid Grecia

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.