anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Numai 41 de firme din judeţ au primit bani pentru angajaţii aflaţi în telemuncă

GALERIE
telemunca
 • telemunca
- +

Firmele din judeţul Iaşi care au solicitat sprijin guvernamental de 2.500 de lei pentru fiecare angajat care a lucrat în regim de telemuncă în starea de urgenţă şi-au primit banii de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Iaşi.

În total, 41 de firme locale au beneficiat până acum de sprijinul financiar acordat în vederea achiziţionării de bunuri şi servicii necesare desfăşurării activităţii salariaţilor prin telemuncă, pentru un număr de 258 telesalariaţi. Suma plătită a fost de 645.000 lei, potrivit datelor transmise de AJOFM Iaşi la solicitarea „Ziarului de Iaşi".  

Mai exact, dacă o companie are angajaţi care au lucrat de acasă cel puţin 15 zile lucrătoare pe perioada stării de urgenţă, şi are consemnat în Revisal regimul contractului cu clauza de telemuncă (nu retroactiv), poate accesa 2.500 de lei. Sprijinul financiar poate fi cerut până la finalul anului 2020. Banii se acordă o singură dată angajatorilor pentru cumpărarea de echipamente IT (de exemplu smartphone, tabletă sau laptop), conform ordinului MMPS nr. 1376/2020 pentru stabilirea modalităţii de acordare a sprijinului financiar şi a categoriilor de bunuri ce pot fi achiziţionate potrivit art. 6 alin. (1) din OUG nr. 132/2020, în conformitate cu prevederile Legii nr. 81/2018. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial luna trecută, pe 10 septembrie 2020.  Pentru a primi suma de 2.500 de lei, administratorii firmelor trebuie să transmită la AJOFM Iaşi (online) o serie de documente, respectiv o cerere şi o declaraţie pe propria răspundere, semnate şi datate de reprezentantul legal, cât şi lista telesalariaţilor pentru care se solicită acordarea sumei.

Banii se acordă în ordinea depunerii solicitărilor, din bugetul asigurărilor de şomaj, în limita fondurilor alocate cu această destinaţie. După 30 de zile de la primirea sumei pentru fiecare lucrător, angajatorul are obligaţia de a transmite la AJOFM Iaşi, tot online, câteva documente justificative, cum ar fi facturile fiscale emise de către furnizorii de bunuri şi servicii tehnologice, bonurile fiscale sau extrasele de cont care să ateste plata facturilor, ori fişele de evidenţă a materialelor de natura obiectelor de inventar date în folosinţa telesalariaţilor. În cazul în care nu se respectă acest termen, angajatorul va trebui să restituie integral suma primită. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.