Numărul cazurilor de infecţie cu virusul West Nile a ajuns la 57. Cinci decese

sâmbătă, 28 septembrie 2019, 08:38
1 MIN
 Numărul cazurilor de infecţie cu virusul West Nile a ajuns la 57. Cinci decese

Numărul cazurilor de infecţie cu virusul West Nile semnalate în acest sezon a ajuns la 57, până în prezent fiind înregistrate cinci decese.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), de la începutul lunii iunie până în prezent au fost înregistrate 57 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile.

Totodată, s-au înregistrat cinci decese, unul la Călăraşi, unul la Constanţa, unul la Buzău, unul la Iaşi şi unul la Vrancea.

Cele mai multe cazuri, respectiv 19, s-au înregistrat la grupa de vârstă 60 – 69 de ani.

Cele mai multe cazuri, respectiv 16, s-au înregistrat în municipiul Bucureşti, urmat de judeţul Călăraşi unde s-au înregistrat 8 cazuri.

Specialiştii recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor şi substanţe insecticide în locuinţă şi în jurul acesteia, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (plase de protecţie la ferestre), să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii