Numărul consultaţiilor s-a redus cu 60% în ambulatoriul de la „Parhon“
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Numărul consultaţiilor s-a redus cu 60% în ambulatoriul de la „Parhon“

GALERIE
Parhon
  • Parhon
- +

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon“ consultaţiile acordate în regim de ambulatoriu se menţin încă din perioada stării de urgenţă la doar 40% din capacitatea acestuia, reprezentanţii unităţii medicale dorind ca după data de 1 iunie să fie crescută această capacitate şi implicit să fie văzuţi mai mulţi pacienţi. De la intrarea în vigoare a stării de urgenţă, adică de la jumătatea lunii martie şi până la jumătatea lunii mai au ajuns în ambulatoriul spitalului 2.300 de pacienţi, ceea ce reprezintă mai puţin de jumătate din cazurile care ajungeau de obicei.

Numărul consultaţiilor ar putea creşte de la începutul lunii iunie, iar pentru a evita aglomerarea zonei unde se află cabinetele medicale pacienţii ar trebui să se prezinte la spital doar după ce îşi fac o programare telefonică.

„Procedura ar presupune ca pacientul să fie evaluat de medicul la care este programat, să fie recoltate analize, să fie efectuate alte proceduri de investigaţie, iar apoi pacientul este lăsat să meargă acasă sau să aştepte în curtea exterioară a spitalului, urmând să fie contactat după ce rezultatele sunt disponibile. Nu va putea să fie evaluat un pacient dacă nu are şi o programare făcută“, a precizat dr. Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog şi purtător de cuvânt al unităţii medicale.

De asemenea, rămâne valabil ca pacienţii să se prezinte la spital doar dacă au o problemă de sănătate urgentă, care nu poate fi amânată. Pacienţii cronici care sunt incluşi în Programele Naţionale de Sănătate din cadrul spitalului pot solicita mai multe informaţii la 0726 730 896 (ambulatoriu urologie), 0726 730 884 (ambulatoriu transplant renal), 0720 550 384 (ambulatoriu nefrologie), 0728 854 445 (ambulatoriu geriatrie) şi 0727 739 260 (ambulatoriu medicină internă).

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

Dan CONSTANTIN

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

După cum se poate observa din cele trei cazuri, atât intervenţia, cât şi neintervenţia Poliţiei provoacă pierderi de vieţi omeneşti.

Filmuletul zilei

opinii

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Nichita DANILOV

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Consider că nu e simplu să scrii un reportaj contemplându-ţi de pe marginea prăpastiei propriul tău abis existenţial în care simţi că luneci fără să găseşti un punct de echilibru.

Noii infractori

Dana ȚABREA

Noii infractori

În cadrul Maratonului dramaturgiei israeliene pe scene româneşti, derulat între 14 şi 16 aprilie, cele cinci teatre partenere (Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti, Teatrul „L.S. Bulandra” Bucureşti şi Teatrul de Stat din Constanţa), propun publicului, cu ocazia Zilei Naţionale a Israelului, montări ale pieselor unor autori israelieni de prestigiu, precum Edna Mazia, Hillel Mittelpunkt, Zadok Zemach, Savyon Liebrecht sau Hanoh Levin.

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Michael ASTNER

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Ultima întrebare a interviului (din Die Welt) luat de Mara Delius politologului Mark Lilla (despre care am scris săptămâna trecută) pune-n discuţie declaraţia unei critici a scrisorii deschise semnată anul trecut de 150 de intelectuali din SUA (majoritatea de stânga!, cum m-a asigurat la telefon un prieten…).

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.