anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Numărul firmelor noi este în scădere cu 10%

GALERIE
registrul comertului_1
 • registrul comertului_1
- +

10 noi societăţi cu răspundere limitată apar în fiecare zi în economia judeţului. Aşa rezultă dintr-un calcul realizat de „Ziarul de Iaşi” pe baza informaţiilor centralizate din teritoriu de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

 Potrivit datelor oficiale, numărul de noi afaceri pornite în primele nouă luni din 2016 în judeţ a scăzut cu 10 procente faţă perioada similară de anul trecut. Ieşenii care au făcut demersuri pentru deschiderea de noi firme au optat în mare parte pentru societăţi cu răspundere limitată, 2.113 unităţi de acest tip fiind înregistrate de la începutul anului. Circa 380 de întreprinderi individuale au fost deschise în acelaşi interval, iar 528 de ieşeni au optat pentru statutul de persoană fizică autorizată. La polul opus în preferinţe este societatea pe acţiuni, doar o singură unitate economică de acest tip fiind deschisă în judeţ în 2016. În intervalul ianuarie-septembrie 2016, aproape 3.700 de firme din judeţul Iaşi au fost radiate din evidenţele Registrului Comerţului.

Numărul este cu 29,33% mai mare faţă de cel consemnat în intervalul ianuarie-septebrie 2015. Iaşul este pe locul trei într-un clasament neoficial al judeţelor cu cele mai multe cazuri de firme radiate în acest an, municipiul Bucureşti, cu 16.239 de cazuri, şi judeţul Cluj, cu 4.724 de firme radiate, fiind pe primele două poziţii. Tot în primele nouă luni din 2016, în judeţul Iaşi, 445 de agenţi economici şi-au suspendat activitatea, cu 16,49% mai mult faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut. Iaşul punctează negativ şi la numărul de firme dizolvate, în judeţ înregistrându-se, potrivit datelor ONRC, o accentuare a acestui fenomen cu aproape 17 procente.

Dacă în primele nouă luni din 2015 se înregistrau 526 de firme, acum în evidenţe figurează 615 de cazuri. Potrivit celei mai recente centralizări, Iaşul este „fruntaş” şi la capitolul societăţi intrate în insolvenţă. Numărul dosarelor cu firme intrate în insolvenţă, deschise în acest an la Tribunalul Iaşi,  a crescut cu aproape 11,32% comparativ cu situaţia din ianuarie-septembrie 2015. Circa 350 de firme din judeţ au intrat în insolvenţă în primele nouă luni din 2016, Iaşul fiind pe locul trei la nivelul întregii ţări după acest criteriu. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moscova taie punţile

Lucian DÎRDALA

Moscova taie punţile

Câtă vreme nu este decisiv învinsă pe câmpul de luptă, iar acest scenariu este greu de imaginat într-un război purtat doar cu Ucraina (fie ea şi înarmată de Occident), Rusia nu va negocia asupra „teritoriului naţional”. Ideea că angrenarea Rusiei într-un război de uzură, lipsit de victorii şi generator de costuri umane şi materiale, ar conduce la înmuierea Kremlinului în materie de teritorii era problematică dintru început - acum, ea nici nu mai poate fi luată în calcul.

opinii

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

Viitorul memoriei

Bogdan ILIESCU

Viitorul memoriei

„Nothing is ever really lost to us as long as we remember it.” (Nimic nu e complet pierdut câtă vreme ni-l putem aminti.) L.M. Montgomery

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Grigore ILISEI

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Bogdan Bârleanu trăieşte timpul deplin al slujirii artei. Sigur, nu-i ceva nou în existenţa sa de artist. Rostirea în limbajul plasticii a fost şi este, în chipul cel mai firesc, raţiunea sa de a fi. Dar acum, mai mult poate decât oricând, viaţa lui Bogdan Bârleanu curge în albia picturii. 

pulspulspuls

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Spun surse din târg, care stau cu urechea lipită de caldarâmuri rezidenţiale şi ascultă cu atenţie vuietul pieţei imobiliare, că este jale mare printre developerii din târg şi că unii dintre ei sunt pe marginea prăpastiei în timp ce alţii sunt pe tobogan la vale chiuind ca Pintea haiducul care se aruncă de pe stânci. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.