Numărul gratuit 116000, unde se pot anunța urgențele cu privire la copii dispăruți, a fost realocat
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 15.05.2021

Numărul gratuit 116000, unde se pot anunța urgențele cu privire la copii dispăruți, a fost realocat

GALERIE
copii
  • copii
- +

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a realocat numărul 116000 - linie telefonică de urgență pentru copii dispăruți - către furnizorul de servicii Telekom România, potrivit unui comunicat al instituției.

În urma anunțului ANCOM de deschidere spre alocare a numărului național scurt pentru servicii armonizate cu caracter social 116000, număr destinat serviciului 'Linii telefonice de urgență pentru copii dispăruți', furnizorul de servicii de comunicații electronice Telekom Romania Communications a solicitat și a primit dreptul de a utiliza acest număr pentru o perioadă de 10 ani, în colaborare cu Asociația Telefonul Copilului, furnizor de servicii cu caracter social.

"Prin intermediul liniei telefonice de urgență pentru copii dispăruți vor fi preluate apelurile prin care se anunță dispariția unor copii, apeluri ce vor fi transferate apoi poliției, se vor oferi îndrumare și ajutor persoanelor în grija cărora se află copilul dispărut și se va sprijini desfășurarea investigației.

Serviciul furnizat prin intermediul acestui număr va fi disponibil non-stop la nivel național, iar accesarea numărului 116000 va fi gratuită pentru toți apelanții, fără a fi necesară o înregistrare prealabilă.

Numărul 116000 este rezervat în toate statele membre ale Uniunii Europene pentru servicii sociale identice. Serviciile oferite prin intermediul numerelor numerelor naționale scurte armonizate cu caracter social care încep cu 116 au o identitate paneuropeană în beneficiul cetățeanului european, care va ști că, formând același număr, va avea acces la același tip de serviciu în orice stat membru', se arată în comunicat, potrivit agerpres.

Oficialii ANCOM mai precizează că, în perioada 24 noiembrie — 23 decembrie 2015, furnizorii de servicii de comunicații electronice interesați au putut solicita ANCOM alocarea numărului național scurt pentru servicii armonizate cu caracter social 116000, compania Telekom Romania Communications fiind singurul operator care a depus o cerere de alocare.

Dreptul de utilizare a acestui număr a aparținut societății Telekom Romania Communications și în trecut, în perioada 25.07.2008—22.10.2015 serviciul fiind furnizat de Centrul Român pentru Copii Dispăruți și Exploatați Sexual — FOCUS.

În România, în afara numărului 116000, mai sunt alocate numerele 116111—  pentru serviciul 'linii de asistență telefonică pentru copii' și 116123 — pentru serviciul 'linie de asistență telefonică, care oferă sprijin emoțional'. Numerele 116006 — pentru serviciul 'linie de asistență telefonică pentru victimele infracțiunilor' și 116117 pentru 'serviciul medical telefonic ce nu intră în categoria cazurilor de urgență' sunt în continuare deschise spre alocare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.