Numărul locurilor de muncă din oferta AJOFM Iaşi scade de la o săptămână la alta
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 27.01.2021

Numărul locurilor de muncă din oferta AJOFM Iaşi scade de la o săptămână la alta

GALERIE
locuri de munca
  • locuri de munca
- +

La sfârşit de an, numărul locurilor de muncă vacante în judeţul Iaşi scade de la o săptămână la alta, reiese din datele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Iaşi. Până pe data de 9 decembrie 2020, instituţia ieşeană pune la bătaie 613 posturi libere care au fost comunicate de angajatorii din judeţ, mai puţine cu 95 faţă de săptămâna trecută, şi „în minus” cu 182 faţă de acum două săptămâni.

Din numărul total de locuri de muncă disponibile la momentul actual, 511 sunt destinate persoanelor cu studii medii, iar 102 posturi sunt pentru persoanele cu studii superioare. Oferta firmelor locale acoperă aproape toate domeniile. Cele mai multe posturi sunt în construcţii, respectiv 246, în sectorul serviciilor sunt listate 238 de posturi, iar alte 65 de joburi vizează sectorul confecţiilor textile. În industrie sunt 45 de posturi libere. Pentru domeniul sănătate şi asistenţă socială sunt în ofertă 18 locuri, fiind disponibile şi posturi în HoReCa, mai precis 8. În sectorul agricultură/silvicultură este doar un loc de muncă vacant.

Companiile care au nevoie de angajaţi cu studii superioare caută ingineri, contabili, experţi achiziţii publice, manageri, psihologi şi specialişti marketing. Oferta pentru ieşenii cu studii medii şi profesionale cuprinde, printre altele, posturi de agenţi de pază şi de vânzări, reprezentant comercial, lăcătuşi confecţii metalice, croitori, infirmiere, şoferi şi zugravi. De menţionat faptul că, în perioada decembrie 2020 – mai 2021, AJOFM Iaşi desfăşoară în colaborare cu Centrul de Formare Profesională (CFP) Iaşi 18 programe de formare profesională adresate persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă (şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi).

Până la sfârşitul acestui an, AJOFM Iaşi şi-a propus organizarea următoarelor programe: coafor (calificare), electrician constructor (calificare), contabil (specializare), inspector/referent resurse umane (specializare) şi operator introducere/validare şi prelucrare date (specializare).

De anul viitor, participanţii la aceste programe vor fi pregătiţi în meseriile: ajutor de bucătar (calificare/ ianuarie 2021), femeie de serviciu (calificare/februarie 2021), sudor electric (calificare/martie 2021), competenţe informatice (iniţiere/martie 2021), lucrător comercial (specializare/martie 2021), instalator tehnico sanitare şi de gaze (calificare/martie 2021), bucătar (calificare/aprilie 2021), ospătar (chelner) vânzător în unităţi de alimentaţie (calificare/aprilie 2021), manager proiect (specializare/aprilie 2021), ajutor mecanic auto (calificare/mai 2021), lucrător în structuri pentru construcţii (calificare/mai 2021), agent de securitate (calificare/mai 2021) şi agricultor în culturi vegetale şi crescător de animale (iniţiere/mai 2021).

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Summitul democraţiilor

Lucian DÎRDALA

Summitul democraţiilor

Mai ales dacă summitul democraţiilor va prefaţa forme durabile de cooperare, singura modalitate de evitare a cacofoniei va fi aceea ca Washingtonul să recurgă la metode mai vechi şi mai puţin ortodoxe de obţinere a consensului, cum ar fi plăţile colaterale şi exprimările mai răstite.

Filmuletul zilei

opinii

Moroii comunismului

Florin CÎNTIC

Moroii comunismului

Mai mulţi prieteni de dreapta mi-au reproşat discret textul tăios despre Donald Trump spunându-mi că, astfel, dau apă la moară neomarxismului agresiv al stângii americane şi europene. Deşi resping cocoloşirea fostului preşedinte sub acest motiv fals şi inadecvat, m-am gândit totuşi să reiau un text publicat aici în urmă cu şapte ani în care deconstruiam „nostalghia” după nazismul roşu.

Conferinţa

Radu PĂRPĂUȚĂ

Conferinţa

Conferinţa se poate intitula cam aşa: Protuberanţele adâncurilor la clasicii moderni sau De la parabolicul inteligenţei prezumţioase la trăirea abisalului echivoc (jur că titlul e autentic). Cred că nu ar fi de lepădat nici Influenţa stâlpilor de telegraf asupra ciclului menstrual la raţe sau, şi mai bine, Influenţa paralelismului şinelor de cale ferată asupra ciclului menstrual la ciorile de pe traverse.

Felicia Donceanu

Alex VASILIU

Felicia Donceanu

Prezenţa sporadică a muzicii academice româneşti în repertoriile filarmonicilor şi teatrelor lirice din ţară este, din 1990 până acum, o realitate. Câte o aniversare sau comemorare, o întâmplare, prezenţa rară a unui compozitor la pupitrul orchestrei simfonice din ţară pentru a oferi publicului o lucrare proprie (Sabin Păutza) mai aduc aminte publicului că în România există o cultură muzicală de excepţională valoare. Un nume care ar merita cu prisosinţă să fie mai bine cunoscut este al Feliciei Donceanu.

pulspulspuls

Hopa: iată cine a mai ratat la mustaţă tratamentul cu chişleac din piaţă!

Hopa: iată cine a mai ratat la mustaţă tratamentul cu chişleac din piaţă!

Gata, încă una şi mă duc, vorba reclamei: azi am zis să închidem în sfârşit subiectul spumos al banalului chişleac de pe augusta persoană e lui Peni Hill, vorba unui amic, dar nu înainte de a vă mai spune una mică, prin ricoşeu, despre acest tratament lactat în zi festivă. 

Caricatura zilei

Ivermectină

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.