Numărul multimilionarilor lumii a crescut cu 3,5% în 2016
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 22.01.2021

Numărul multimilionarilor lumii a crescut cu 3,5% în 2016

Averile lor cumulează 27.000 de miliarde dolari.

GALERIE
Milionari
  • Milionari
- +

Numărul multimilionarilor, persoane care deţin cel puţin 30 de milioane de dolari, a crescut cu 3,5% în 2016, la 226.450, după o scădere accentuată înregistrată cu un an în urmă, iar averile lor cumulate au urcat cu 1,6%, la 27.000 de miliarde de dolari, potrivit datelor firmei de consultanţă Wealth-X, citate de MarketWatch. În funcţie de regiuni, fluctuaţiile averilor în dolari au fost mari, singura creştere importantă având loc în America de Nord, de 5,1%, urmată de Asia, cu 3,5%. 

”În Europa a avut loc scădere atât a numărului de persoane ultra-bogate cât şi a averilor lor, în timp ce averile au rămas în mare parte neschimbate în Orientul Mijlociu”, potrivit raportului Wealth-X. Datorită aprecierii dolarului, creşterii cotaţiilor acţiunilor şi a solidităţii sectorului tehnologic, Statele Unite şi-au consolidat poziţia de ţară cu cele mai mari averi nete. ”Fluctuaţiile valutare au ajutat SUA, Japonia, India şi Indonezia, dar au afectat Marea Britanie, Rusia, Mexic şi Brazilia”, se arată în raport. În Statele Unite, oamenii obiţnuiţi nu au beneficiat de aceleaşi creşteri ca super-bogaţii.

Un director al unei companii membre în indicele S&P 500 a beneficiat de o creştere a remuneraţiei de aproape trei ori mai mare decât un angajat obişnuit. Compensaţiile medii primite de directorii incluşi în cercetare au totalizat anul trecut 11,5 milioane de dolari, cu 8,5% peste nivelul anului 2015, consemnând cea mai mare creştere după 2013, arată un raport separat publicat în luna mai de Associated Press şi firma Equilar. În timp ce numărul  persoanelor cu averi de cel puţin 30 de milioane de dolari a crescut anul trecut, numărul şi mărimea averilor miliardarilor nu au evoluat la fel de bine. Averile nete ale miliardarilor au scăzut pentru prima oară după Marea Recesiune, potrivit Wealth-X.

Numărul miliardarilor lumii a scăzut cu 3% anul trecut, la 2.397. Aproximativ 283 de persoane, respectiv 10% din totalul miliardarilor, şi-au pierdut acest statut, iar 207 au intrat în club. Averile miliardarilor au scăzut anul trecut cu 4%, la 7.400 de miliarde de dolari, după ce au crescut cu 5%, la 7.700 de miliarde de dolari, în 2015. În China, numărul miliardarilor a scăzut anul trecut cu 4,2%, la 249, iar averile lor s-au redus cu 0,7%, la 670 de miliarde de dolari. În Germania, numărul miliardarilor s-a redus cu aproape 1%, la 129, iar averile lor s-au contractat cu 13%, la 368 de miliarde de dolari.

În SUA în schimb, numărul miliardarilor s-a mărit cu 6%, la 620, iar averile lor au urcat cu 4,6%, la 2.600 de miliarde de dolari. Cea mai mare creştere a averilor a avut loc în sectorul tehnologiei, a arătat Maya Imberg, director la Wealth-X în Londra. Wealth-X a oferit detalii intersante despre cei mai bogaţi oameni ai lumii. Astfel, majoritatea milardarilor americani au studiat la Universitatea Harvard, inclusiv directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, şi cel al Microsoft, Bill Gates, chiar dacă cei doi nu şi-au finalizat studiile pentru că şi-au început afacerile. Jumătate dintee cei 115 miliardari cu afaceri în industria mondială a tehnologiei au sub 50 de ani, la fel ca o treime dintre miliardarii chinezi. Aproximativ 272 dintre miliardari sunt femei şi 2.125 sunt bărbaţi. Persoanele ultra-bogate vor transfera 3.900 de miliarde de dolari următoarei generaţii, până în 2026, arată un raport separat publicat anul trecut de Wealth-X. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Maia Sandu la Bruxelles, Igor Dodon - la copcă

Radu POPESCU

Maia Sandu la Bruxelles, Igor Dodon - la copcă

Preşedintele Maia Sandu şi-a început mandatul fără un guvern funcţional, cu un parlament majoritar ostil şi cu hoarde de hoarde de tonomate de presă asmuţite asupra sa. Însă Maia Sandu şi Republica Moldova au în acest moment cel mai puternic aliat, sprijinul extern al partenerilor de dezvoltare, iar acest lucru dă speranţa că toate lucrurile se pot rezolva, pas cu pas.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

Caruselul filmelor „de Crăciun”

Nicolae CREŢU

Caruselul filmelor „de Crăciun”

Îmi dau seama că „de Crăciun”, volens-nolens, sună comercial Şi de-ar fi numai gândul că, an după an, vine o perioadă dominată de febra pregătirilor pentru Sărbătorile de iarnă şi că, în acel climat, le vine rândul să placă şi „poveştilor” de Crăciun de pe ecranul mare sau mic, şi tot ar conta, nu? 

Tutoriat

Codrin Liviu CUȚITARU

Tutoriat

Drăguşilă a fost întrerupt de un tinerel apărut subit lângă noi: „Nenea îndrumătoru’, nenea îndrumătoru’, ce bine că te întâlnesc! Plănuiam să te textuiesc, dar mai bine-i face-to-face. Sunt Ţiţi Bâtă de la anul I. Nu vrei să mergi matale la Becanat să-mi iei adeverinţă de student? Îmi trebuie iute pentru abonamentul la transporturi.”

pulspulspuls

Probleme mari în micul paradis liberal ieşean

Probleme mari în micul paradis liberal ieşean

Dacă despre Peni Hill se ştie de mult prin târg că e un veritabil tiriplici politic, care nu se pricepe decât la comisionat şmenuri, pe care oricum nu le aranjează el de frică, ci i le antama şi apoi i le servea servantul amic de şpriţuri Habarnagiu, şi că la combinaţii politice pică mereu de papă-lapte, iote-te, stimabililor, auzim că prin zona liberalilor ieşeni mai hârşâiţi începe zice-se că uşor-uşor să se instaleze cam acelaşi sentiment, că dom’ Costel al lor ar fi din acelaşi aluat de pizza ca şi Peni: moale, prea gros, cu goluri, başca nesărat. 

Caricatura zilei

8x8

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.