Numărul persoanelor care muncesc la negru rămâne constant
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 24.01.2021

Numărul persoanelor care muncesc la negru rămâne constant

GALERIE
munca
  • munca
- +

Numărul persoanelor care muncesc la negru rămâne constant de la un an la altul, în primele zece luni ale acestui an fiind depistaţi 13.647 de lucrători fără contracte de muncă, potrivit datelor comunicate de MMFPSPV, după ce în 2012 au fost peste 14.300 de cazuri.

Ministerul Muncii, Familiei, protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) precizează că, în urma acţiunilor de control privind depistarea şi combaterea cazurilor de muncă fără forme legale de angajare desfăşurate în primele 10 luni ale anului, inspectorii de muncă au identificat 13.647 de persoane care munceau fără a avea încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă, anterior începerii activităţii.

În 2012, la nivel naţional au fost depistate 14.326 persoane care desfăşurau activitate fără a avea încheiate contracte individuale de muncă şi au fost sancţionaţi 5.575 de angajatori.

În primele zece luni din 2013, valoarea amenzilor aplicate pentru utilizarea muncii fără forme legale de angajare a ajuns la 69.082.500 de lei, faţă de 86.896.000 de lei în tot anul trecut.

Inspectorii de muncă au amendat şi persoane depistate desfăşurând activităţi fără forme legale de angajare, valoarea acestora fiind de 35.500 de lei.

Din datele comunicate de MMFPSPV mai rezultă că inspectorii de muncă au constatat 381 de fapte prevăzute de Codul muncii ca fiind infracţiuni, respectiv primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără încheierea de contracte individuale de muncă anterior începerii activităţii.

Cele mai multe de persoane care munceau la negru au fost descoperite de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti (1.859), ITM Bihor (1.316) şi ITM Constanţa (802).

Mediafax

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce model alegem?

Nicolae GRECU

Ce model alegem?

În speranţa că sportul românesc va redeveni el însuşi un model în Europa, înclinăm spre Slovenia.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Sunt evidenţiate în continuare accentele antiamericane şi antioccidentale din discursul public al reputatului om de ştiinţă.

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

pr. Constantin STURZU

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

În contextul primei trimiteri a ucenicilor la propovăduire, Domnul le spune, între altele: "Iată, Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi, dar, înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii" (Matei 10, 16). Imaginea unei oi aflate în mijlocul lupilor stârneşte frisoane, mai ales printre credincioşii îngrijoraţi de mersul actual al lumii. Însă mesajul e mai degrabă sursa unei mari nădejdi. Căci nu ne cere Mântuitorul să acţionăm precum "lupii" - grupaţi în haite, agresivi, sălbatici -, ci să cultivăm ascultarea şi blândeţea specifice "turmei celei cuvântătoare".

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.