Numărul persoanelor care muncesc la negru rămâne constant
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Numărul persoanelor care muncesc la negru rămâne constant

GALERIE
munca
  • munca
- +

Numărul persoanelor care muncesc la negru rămâne constant de la un an la altul, în primele zece luni ale acestui an fiind depistaţi 13.647 de lucrători fără contracte de muncă, potrivit datelor comunicate de MMFPSPV, după ce în 2012 au fost peste 14.300 de cazuri.

Ministerul Muncii, Familiei, protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) precizează că, în urma acţiunilor de control privind depistarea şi combaterea cazurilor de muncă fără forme legale de angajare desfăşurate în primele 10 luni ale anului, inspectorii de muncă au identificat 13.647 de persoane care munceau fără a avea încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă, anterior începerii activităţii.

În 2012, la nivel naţional au fost depistate 14.326 persoane care desfăşurau activitate fără a avea încheiate contracte individuale de muncă şi au fost sancţionaţi 5.575 de angajatori.

În primele zece luni din 2013, valoarea amenzilor aplicate pentru utilizarea muncii fără forme legale de angajare a ajuns la 69.082.500 de lei, faţă de 86.896.000 de lei în tot anul trecut.

Inspectorii de muncă au amendat şi persoane depistate desfăşurând activităţi fără forme legale de angajare, valoarea acestora fiind de 35.500 de lei.

Din datele comunicate de MMFPSPV mai rezultă că inspectorii de muncă au constatat 381 de fapte prevăzute de Codul muncii ca fiind infracţiuni, respectiv primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără încheierea de contracte individuale de muncă anterior începerii activităţii.

Cele mai multe de persoane care munceau la negru au fost descoperite de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti (1.859), ITM Bihor (1.316) şi ITM Constanţa (802).

Mediafax

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Europa se loghează în reţea

Lucian DÎRDALA

Europa se loghează în reţea

Platforma digitală, accesibilă la adresa futureu.europa.eu (cu posibilitatea selectării limbii române), îi invită pe cetăţenii „obişnuiţi” să-şi spună părerea sau să reacţioneze la postările altora, operând asemenea unei reţele sociale.

Filmuletul zilei

opinii

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Sigur că tot talentul, pregătirea minuţioasă şi inspirată la Conservatorul din Bucureşti cu profesorul Constantin Bugeanu (din păcate, rolul său de pedagog în formarea dirijorilor afirmaţi ulterior este trecut astăzi sub tăcere...), pregătirea permanentă după absolvire l-au detaşat pe Cristian Mandeal din rândurile generaţiei sale, dorinţa de a învăţa în continuare, de a-şi înfăptui concepţia interpretativă fructificând ocaziile apărute, i-au asigurat evoluţia. 

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

pulspulspuls

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Atenţie mare în aceste zile nu numai la ştirile politice mai şugubeţe, stimaţi telespectatori, ci şi la alea economice mai săltăreţe, că şi de-aici pot sări iepuri după care să alergi de-ţi ies ochii din cap şi tot să nu-i prinzi. 

Caricatura zilei

Fără facebook

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.