Numărul salariaţilor a urcat cu numai 2%
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Numărul salariaţilor a urcat cu numai 2%

GALERIE
angajati
  • angajati
- +
Un bilanţ al reprezentanţilor Direcţiei Judeţene de Statistică arată că există câteva diferenţe la nivelul Iaşului în ceea ce priveşte numărul salariaţilor, dar şi la a numărului de şomeri în luna martie, comparativ cu aceeaşi lună din 2012.

 

Astfel, acum două luni, în judeţ lucrau 147.480 de oameni, în timp ce anul trecut, în martie existau 144.754 de salariaţi. Potrivit analizei DJS, creşterea din acest an este reprezentată de faptul că mai mulţi oameni s-au angajat în domenii precum industrie şi construcţii, respectiv în servicii. Dacă în martie 2012, în judeţ lucrau 44.805 persoane în industrie şi construcţii, în 2013 numărul salariaţilor din acest domeniu a crescut cu aproape 2%, ajungând până la 45.649. În ceea ce priveşte serviciile, aici creşterea este tot de 2%, pentru că în martie anul trecut 96.507 de persoane au ales să lucreze în acest domeniu, iar numărul acestora a săltat până la 98.324. Când vine vorba însă de şomeri, lucrurile au arătat mai bine în cea de-a treia lună a acestui an, pentru că spre deosebire de martie 2012, când în judeţ erau 16.192, anul acesta numărul şomerilor a scăzut la 15.260. Când vine vorba de câştigul mediu salarial brut, putem observa o altă creştere. În luna martie 2013, câştigul salarial mediu nominal brut în judeţul Iaşi a fost de 2028 lei (+7,5% faţă de luna martie 2012), iar cel mediu net de 1472 lei (+7,4%); comparativ cu luna februarie 2013 s-a înregistrat o creştere de 3,9% la câştigul brut şi de 3,7% la cel net. Faţă de media pe ţară, câştigul salarial mediu net din judeţul Iaşi, realizat în luna martie 2013 a fost mai mic cu 9%”, au precizat reprezentanţii DJS.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.