anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Numărul şomerilor din mediul rural este în creştere uşoară

GALERIE
somer2
 • somer2
- +

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) s-a trezit pe cap brusc cu mai mulţi şomeri din mediul rural. În total, la nivel de judeţ, aproximativ 13.000 de şomeri figurează evidenţele instituţiei. La sfârşitul lunii mai 2016, rata şomajului înregistrat în judeţul Iaşi a fost de 4,40%, se arată în cea mai recentă centralizare a Agenţiei. „În cursul lunii mai s-a remarcat o uşoară tendinţă de creştere a numărului de şomeri proveniţi din mediul rural, ca urmare a identificării de către unităţile administrativ-teritoriale a potenţialilor beneficiari de ajutoare alimentare prevăzut de Hotărârea de Guvern nr. 799/2014, privind implementarea Programului operaţional Ajutorarea persoanelor defavorizate (POAD), a căror condiţie de acordare este înregistrarea acestora la AJOFM”, se arată într-un comunicat semnat de Gabriela Vasilache, director executiv AJOFM.


În ceea ce priveşte categoria de vârstă, cel mai mare număr de şomeri continuă să fie înregistrat de grupa 40-49 ani, respectiv 4.036 persoane, urmată de grupa 30-39 de ani (2.820 persoane), cei mai puţini şomeri regăsindu-se în grupa de vârstă 25-29 de ani (693 de persoane). Şomerii fără studii şi cei cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Iaşi, respectiv 89,70%. „Şomerii cu nivel de instruire liceal şi postliceal reprezintă 7,20% din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii universitare 3,10%.În cursul lunii mai 2016, funcţionarii AJOFM Iaşi au acordat asistenţă profesională finalizată cu încheierea de contracte individuale de muncă pentru 979 de persoane”, se arată în acelaşi document.  

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.