Numărul şomerilor s-a „îngroşat” cu 800 de tineri absolvenţi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 20.06.2021

Numărul şomerilor s-a „îngroşat” cu 800 de tineri absolvenţi

GALERIE
somaj2
  • somaj2
- +

Peste 800 de absolvenţi din promoţia 2016 au „îngroşat” rândul şomerilor din judeţ. La sfârşitul lunii august 2016, rata şomajului înregistrată în judeţul Iaşi a fost de 4,65%, în creştere faţă de luna precedentă cu 0,15 puncte procentuale, respectiv mai mică cu 0,08% faţă de aceeaşi lună a anului trecut. Numărul total al şomerilor înregistraţi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Iaşi (AJOFM) a ajuns la 13.713 persoane, din care doar 1.390 sunt beneficiari de indemnizaţie de şomaj. „În cursul lunilor iulie şi august s-a remarcat o uşoară tendinţă de creştere a numărului de şomeri neindemnizaţi ca urmare a înregistrării în baza de date a proaspeţilor absolvenţi, în special absolvenţi de liceu, care într-o perioadă de 60 de zile de la data absolvirii au obligaţia de a-şi căuta activ un loc de muncă. În perioada 3 iunie-19 septembrie, 810 absolvenţi din promoţia 2016 s-au înregistrat la AJOFM, 668 fiind absolvenţi de studii liceale şi postliceale”, a precizat Adriana Sîrghie, purtătorul de cuvânt AJOFM.

În ceea ce priveşte categoria de vârstă, cel mai mare număr de şomeri a continuat să fie înregistrat de grupa 40-49 ani, respectiv 4.400 persoane, urmată de grupa 30-39 de ani (2.946 persoane), cei mai puţini şomeri regăsindu-se în grupa de vârstă 25-29 de ani (685 de persoane). Şomerii fără studii şi cei cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Iaşi (84,31%). „Şomerii cu nivel de instruire liceal şi postliceal reprezintă 12,71% din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii universitare 2,98%. În cursul lunii august 2016, funcţionarii AJOFM Iaşi au acordat asistenţă profesională finalizată cu încheierea de contracte individuale de muncă pentru 1.009 de persoane”, a mai transmis Sîrghie.  

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Italia sau Finlanda?

Nicolae GRECU

Italia sau Finlanda?

Ce cale se va alege pentru naţionala României în urma Euro2020?

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Autorul serialului rememorează în continuare cu emoţie şi descrie amănunţit primele lecţii de pe parcursul iniţierii sale în umila sectă a pescuitorilor cu undiţa de la Dunăre.

Îndemnuri de la Maica Siluana

pr. Constantin STURZU

Îndemnuri de la Maica Siluana

Tot cu gândul la Maica Siluana (1944-2021). Şi la ceea ce ne-a învăţat. Nu atât din cărţi, cât din cele trăite, experiate. Deschid un volum al său care-mi este foarte aproape de inimă: "Uimiri, rostiri, pecetluiri". Cuprinde o sută de "capete de învăţătură", de folos celui ce caută ieşirea din starea de păcat şi intrarea în bucuria lui Dumnezeu. Împărtăşesc cu voi câteva sclipiri din îndemnurile şi încredinţările sale.

Perspectivă inversă

arh. Ionel OANCEA

Perspectivă inversă

O dată cu realizarea primului plan urbanistic general al Iaşului în anii 1996-1998, managerul de atunci al proiectului a propus informatizarea regulamentelor de urbanism aferente zonelor funcţionale şi situaţiei juridice ale terenurilor astfel încât acestea să poată fi extrase automat la întocmirea certificatelor de urbanism. 

pulspulspuls

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Dacă tot auzim că unii cetitori se plictisesc în casă de la atâta ploaie pe afară, am zic că numai bine pe azi să vă servim la lectură ceva fain, uşurel, fără colesterol şi, evident, cu multă coenzima Q10, ca să meargă şi chircit la birou, dar şi lăfăit în fotoliu. 

Caricatura zilei

Asta zebră!

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.