Numărul tranzacţiilor imobiliare din Iaşi a urcat luna trecută la 2.861
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 17.09.2021

Numărul tranzacţiilor imobiliare din Iaşi a urcat luna trecută la 2.861

GALERIE
tranzactii imobiliare
  • tranzactii imobiliare
- +

În judeţul Iaşi s-au tranzacţionat luna trecută 2.861 de imobile, potrivit celor mai recente statistici publicate de către Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), consultate de „Ziarul de Iaşi”. 

Faţă de perioada similară a anului trecut, respectiv iunie 2020, s-au vândut de aproape două ori şi jumătate mai multe imobile pe plan local (atât case şi apartamente, cât şi terenuri), în condiţiile în care atunci s-au înregistrat 1.099 contracte de vânzare-cumpărare la nivelul Iaşului.

Totuşi, să nu uităm că dinamica tranzacţiilor de anul precedent a fost în strânsă legătură cu incertitudinea generată de pandemie, vânzări mai mici înregistrându-se cel puţin în primele două trimestre ale anului 2020, pe fondul stărilor de urgenţă/alertă impuse de autorităţi.  Concret, datele ANCPI la nivelul judeţului Iaşi pentru luna iunie 2021, în comparaţie cu cele din luna iunie 2020, arată astfel: s-au vândut 700 de apartamente (creştere de 321%), 678 de case (creştere de 211%), 1.226 de terenuri intravilane fără construcţii (creştere de 79,5%) şi 257 de terenuri exravilane (agricole/neagricole, creştere de 703%).

Pe plan naţional, primele trei judeţe în care s-au înstrăinat cele mai multe imobile în cea de-a şasea lună a anului 2021 sunt Bucureşti (9.181), Braşov (3.230) şi Ilfov (3.002). În Cluj s-au vândut 2.613 de imobile, iar în Timiş 2.931. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Restauraţia fără rest

Pavel LUCESCU

Restauraţia fără rest

Uitându-te la ce se întâmplă zilele astea în politica românească începi să-ţi dai seama că acum un an am luat de fapt o mare ţeapă şi că premierul pe care şi l-a dorit şi l-a impus Iohannis, Florin Cîţu, nu e decât versiunea sintetică şi coafată a grindenilor, tudoşilor şi dăncilelor lui Dragnea pentru fraierii de „dreapta”.

Filmuletul zilei

opinii

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Ioan Alexandru TOFAN

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Schimbările, câte sunt, par a fi făcute de un copil râzgăiat care, supărat pe ursuleţul lui, vrea să îl transforme în maşinuţă. Sunt mutate băncile, ca să fie în cerc şi nu în rând. Se dă cu var. Sunt înlocuite tablele. Iar se dă cu var. Power-point-ul este încurajat să devină un limbaj universal, aruncându-se în inactualitate însuşi fundamentul culturii noastre europene, care este cuvântul. Power-point-ul se proiectează pe un var strălucitor. Se schimbă ordinea rubricilor în diverse tabele. Concluziv, se mai dă o dată cu var.  

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

George PLEȘU

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

Fără nici o îndoială, muzica pe care o ascultăm şi împărtăşim cu alţii este parte a individualităţii nostre, a identităţii personale, sociale şi culturale, inclusiv prin dorinţa de a ne integra, de a corespunde sau a ne diferenţia de majoritate. Departe de a fi doar distracţie sau o experienţă pur estetică, muzica este un limbaj în sine, care se dezvoltă continuu, odată cu omenirea.

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Grigore ILISEI

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Viaţa Ecaterinei Ilisei, născută Şerbu, şi purtând din 1960 până la căsătoria din 22 noiembrie 1965 numele de Moldovan, cel a bunicilor materni, care o înfiaseră spre a o scăpa de anatema „originii nesănătoase”, stigmat al regimului comunist, a fost hărăzită de Dumnezeu să-şi rânduiască viaţa sub semnul frumuseţii. Fusese plămădită să fie chip al splendorii umane. 

pulspulspuls

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Una scurtă pe azi despre subiectul ultimelor zile din politichia locală: cel despre demisia anunţată dar nescrisă a conţilierului userist Iulică Răzgândică.

Caricatura zilei

PNDL3

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.