Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Numărul turiştilor de pe Litoral a crescut cu 12 la sută. Care sunt cele mai căutate staţiuni

GALERIE
litoral-romania
  • litoral-romania
- +
Asociaţia Litoral – Delta Dunării a anunţat că în acest sezon estival s-a înregistrat o creştere a numărului de turişti cu aproximativ 12 la sută, cele mai căutate staţiuni fiind Mamaia, Vama Veche, Venus şi Eforie Nord. Peste o sută de evenimente au fost organizate în judeţele Constanţa şi Tulcea, acestea contribuind la atragerea unui număr cât mai mare de turişti.
 
Potrivit unui comunicat al Asociaţiei Litoral – Delta Dunării, numărul turiştilor pe litoral a crescut cu 12 la sută în acest sezon estival datorită evenimentelor, noilor zboruri interne şi externe introduse pe Aeroportul Mihai Kogălniceanu, dar şi participării la târguri de turism şi organizării de infotripuri.  “În sezonul estival 2017 a fost înregistrată o creştere a numărului de turişti de aproximativ 12%, conform informaţiilor transmise de Institutul Naţional de Statistică (din cifrele analizate pentru lunile mai, iunie şi iulie)”, se arată în comunicatul Asociaţiei Litoral – Delta Dunării. Conform sursei citate, atât pe litoral, cât şi în Delta Dunării, în această vară au fost organizate peste 100 de evenimente.
 
“De asemenea, o mare diferenţă au făcut-o, în acest sezon, Primăria şi Consiliul Judeţean Constanţa, Primăria şi Consiliul Judeţean Tulcea, şi primăriile din Dobrogea - Cernavodă, Jurilovca, Crişan, Năvodari, Limanu, Murfatlar, Agigea, Cumpăna, Mihail Kogălniceanu, care au susţinut un număr de peste 110 evenimente. Un mare impact l-au avut evenimentele gastronomice, cele sportive, teatrele de stradă, festivalurile de film, numeroasele concerte cu artişti români şi străini, veniţi la Constanţa, unii pentru prima oară”, se mai precizează în comunicat. Preşedintele asociaţiei, Cristian Bărhălescu, a spus că municipiul Constanţa a câştigat mai mulţi turişti, investind în evenimente culturale în capetele de sezon, iar localităţi din judeţele Tulcea şi Constanţa au devenit mai vizibile datorită evenimentelor organizate acolo.
 
“În turismul de litoral se face un bilanţ provizoriu toamna, după închiderea sezonului estival.  Susţinem cifrele oficiale oferite de către asociaţiile patronale şi profesionale din domeniu şi aşteptăm, la finalul acestui an, cifrele oficiale ale INS, pentru a analiza eficienţa promovării prin numărul de turişti şi a banilor cheltuiţi în destinaţie. Datorita evenimentelor, am constatat o capacitare foarte bună a hotelurilor şi un flux ridicat în restaurante şi magazine pe tot sezonul 2017. De asemenea localităţile din interiorul judeţelor Tulcea şi Constanţa au devenit din ce în ce mai vizibile cu evenimentele organizate şi au generat un flux de turişti semnificativ”, a afirmat Cristian Bărhălescu. Corina Martin, vicepreşedintele Asociaţiei Litoral – Delta Dunării, a spus că cele mai căutate staţiuni în această vară au fost Mamaia, Vama Veche, Venus şi Eforie Nord.
 
“Staţiunile vedetă au fost Mamaia şi Vama Veche - cele două branduri de succes ale litoralului - Venus şi Eforie Nord. Una din tendinţele clare o reprezintă creşterea numărului de turişti străini, atraşi de marile evenimente, cu precădere festivaluri muzicale şi convinşi de campania noastră susţinută de promovare pe pieţele externe de pe care am atras zboruri. Anul 2017 a adus şi o orientare evidentă a turiştilor români şi străini către apartamente de vacanţă, cu precădere în Mamaia şi Năvodari”, a afirmat Corina Martin, care estimează că în Mamaia capacitatea reală de cazare este cu cel puţin 30-40 la sută mai mare decât cea din segmentul hotelier prin intermediul acelor apartamente de vacanţă.
 
Ea a mai spus că majoritatea hotelurilor au redus tarifele la jumătate de la 1 septembrie, iar în aceste condiţii cererea pentru vacanţe la începutul acestei luni nu a scăzut comparativ cu vârful de sezon. Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei, gradul de ocupare în Delta Dunării a fost de 80 la sută între mai şi iulie, ajungând aproape de 100 la sută în august.
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri