Numărul turiştilor de pe Litoral a crescut cu 12 la sută. Care sunt cele mai căutate staţiuni
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Numărul turiştilor de pe Litoral a crescut cu 12 la sută. Care sunt cele mai căutate staţiuni

GALERIE
litoral-romania
  • litoral-romania
- +
Asociaţia Litoral – Delta Dunării a anunţat că în acest sezon estival s-a înregistrat o creştere a numărului de turişti cu aproximativ 12 la sută, cele mai căutate staţiuni fiind Mamaia, Vama Veche, Venus şi Eforie Nord. Peste o sută de evenimente au fost organizate în judeţele Constanţa şi Tulcea, acestea contribuind la atragerea unui număr cât mai mare de turişti.
 
Potrivit unui comunicat al Asociaţiei Litoral – Delta Dunării, numărul turiştilor pe litoral a crescut cu 12 la sută în acest sezon estival datorită evenimentelor, noilor zboruri interne şi externe introduse pe Aeroportul Mihai Kogălniceanu, dar şi participării la târguri de turism şi organizării de infotripuri.  “În sezonul estival 2017 a fost înregistrată o creştere a numărului de turişti de aproximativ 12%, conform informaţiilor transmise de Institutul Naţional de Statistică (din cifrele analizate pentru lunile mai, iunie şi iulie)”, se arată în comunicatul Asociaţiei Litoral – Delta Dunării. Conform sursei citate, atât pe litoral, cât şi în Delta Dunării, în această vară au fost organizate peste 100 de evenimente.
 
“De asemenea, o mare diferenţă au făcut-o, în acest sezon, Primăria şi Consiliul Judeţean Constanţa, Primăria şi Consiliul Judeţean Tulcea, şi primăriile din Dobrogea - Cernavodă, Jurilovca, Crişan, Năvodari, Limanu, Murfatlar, Agigea, Cumpăna, Mihail Kogălniceanu, care au susţinut un număr de peste 110 evenimente. Un mare impact l-au avut evenimentele gastronomice, cele sportive, teatrele de stradă, festivalurile de film, numeroasele concerte cu artişti români şi străini, veniţi la Constanţa, unii pentru prima oară”, se mai precizează în comunicat. Preşedintele asociaţiei, Cristian Bărhălescu, a spus că municipiul Constanţa a câştigat mai mulţi turişti, investind în evenimente culturale în capetele de sezon, iar localităţi din judeţele Tulcea şi Constanţa au devenit mai vizibile datorită evenimentelor organizate acolo.
 
“În turismul de litoral se face un bilanţ provizoriu toamna, după închiderea sezonului estival.  Susţinem cifrele oficiale oferite de către asociaţiile patronale şi profesionale din domeniu şi aşteptăm, la finalul acestui an, cifrele oficiale ale INS, pentru a analiza eficienţa promovării prin numărul de turişti şi a banilor cheltuiţi în destinaţie. Datorita evenimentelor, am constatat o capacitare foarte bună a hotelurilor şi un flux ridicat în restaurante şi magazine pe tot sezonul 2017. De asemenea localităţile din interiorul judeţelor Tulcea şi Constanţa au devenit din ce în ce mai vizibile cu evenimentele organizate şi au generat un flux de turişti semnificativ”, a afirmat Cristian Bărhălescu. Corina Martin, vicepreşedintele Asociaţiei Litoral – Delta Dunării, a spus că cele mai căutate staţiuni în această vară au fost Mamaia, Vama Veche, Venus şi Eforie Nord.
 
“Staţiunile vedetă au fost Mamaia şi Vama Veche - cele două branduri de succes ale litoralului - Venus şi Eforie Nord. Una din tendinţele clare o reprezintă creşterea numărului de turişti străini, atraşi de marile evenimente, cu precădere festivaluri muzicale şi convinşi de campania noastră susţinută de promovare pe pieţele externe de pe care am atras zboruri. Anul 2017 a adus şi o orientare evidentă a turiştilor români şi străini către apartamente de vacanţă, cu precădere în Mamaia şi Năvodari”, a afirmat Corina Martin, care estimează că în Mamaia capacitatea reală de cazare este cu cel puţin 30-40 la sută mai mare decât cea din segmentul hotelier prin intermediul acelor apartamente de vacanţă.
 
Ea a mai spus că majoritatea hotelurilor au redus tarifele la jumătate de la 1 septembrie, iar în aceste condiţii cererea pentru vacanţe la începutul acestei luni nu a scăzut comparativ cu vârful de sezon. Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei, gradul de ocupare în Delta Dunării a fost de 80 la sută între mai şi iulie, ajungând aproape de 100 la sută în august.
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Urâţii învinşi

Cătălin ONOFREI

Urâţii învinşi

USR-PLUS a început deja să-şi piardă termenul de valabilitate şi poate că o perioadă de opoziţie, în care să demareze un amplu proces de deratizare a partidului, ar fi cel mai util lucru pentru viitor.  

Filmuletul zilei

opinii

Fanatici

Briscan ZARA

Fanatici

Nu este ieşire din această situaţie. Iubirea şi ura se hrănesc una din alta ca un şarpe care îşi înghite coada. Am intrat într-o carusel care ne ţine pe toţi ameţiţi şi care deja funcţionează din inerţie. Cine este, printr-un noroc, o întâmplare fericită, aruncat afară şi se trezeşte ca după o beţie are o singură regulă: fără iubire, fără ură şi fiecare pentru el!

10 lecţii despre lumea postpandemică, de Fareed Zakaria

Ciprian IFTIMOAEI

10 lecţii despre lumea postpandemică, de Fareed Zakaria

Pentru cei care trec pragul librăriilor, Fareed Zakaria este cunoscut publicului cititor din România prin lucrările „Viitorul Libertăţii. Democraţia neliberală în Statele Unite ale Americii şi în lume”, „Lumea postamericană”, „10 lecţii pentru o lume postpandemică”, apărute în traducere la Editura Polirom. Pentru această săptămână am ales să scriu despre „lumea postpandemică” a lui Zakaria deoarece este o carte emblematică pentru un curent de gândire care a căpătat o consistenţă redutabilă în relaţiile internaţionale, cu o opţiune fermă pentru abordarea globalistă şi regândirea suveranităţii naţionale în confruntarea cu probleme ca terorismul, migraţia, pandemiile, privilegierea instituţiilor internaţionale în rezolvarea problemelor globale, degajarea unei simpatii faţă de birocraţia europeană şi faţă de experţii/ consilierii ştiinţifici şi, pe alocuri, chiar pentru autoritarismul şi centralismul practicat de China în soluţionarea efectelor pandemiei de COVID-19.

La ceasul adevărului

Mihai DORIN

La ceasul adevărului

La debutul competiţiei interne i-am suspectat pe liderii PNL de existenţa unui pact secret de promovare a imaginii unui partid democrat, promotor neinhibat al competiţiei şi demn de încredere. Reformele pomise nu mai veneau (şi nici nu vor veni), guvernarea era în impas, iar coaliţia tot mai clar boicotată de liderii liberali şi de lupii tineri, care nu puteau admite cedarea unor ministere bănoase de către fostul premier Orban, în favoarea USR PLUS. 

pulspulspuls

Răzgândacul zice că s-a sucit la sugestia unui participant la trafic

Răzgândacul zice că s-a sucit la sugestia unui participant la trafic

Iată, stimaţi telespectatori, userişti au ba, că am aflat în sfârşit care să fie motivul răzgândirii privind demisia în cazul conţilierului local Iulian Huşanu, cel prins de colegii noştri cu “raţa-n gură”, la contracte cu statul! 

Caricatura zilei

George, prietenul paharului

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.