anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

Nume date ca sigure pe listele de deputaţi ale PNL Iași: Bodea, Alexe, Minciună, Muraru

GALERIE
liberali
 • liberali
- +

În cadrul filialei are loc înscrierea doritorilor, selecţia oficială urmând a avea loc peste câteva zile. PNL Iaşi mizează la alegerile din decembrie pe 2 senatori şi 5 deputaţi.

Listele candidaţilor PNL la alegerile generale din 11 decembrie au început să prindă contur. La sediul din Podu Roş al filialei liberale judeţene, şedinţele se ţin lanţ, miza fiind reprezentată de obţinerea unui loc pe o poziţie eligibilă pe viitoarele liste electorale. 

Pe cele maxim două posturi de senator şi cinci de deputat considerate eligibile s-au înscris până acum 14 doritori, ultimul înscris fiind fostul director general al Arhivelor Naţionale, istoricul Dorin Dobrincu.

„Iaşul are nevoie de un discurs coerent, de factură liberală, care să fie credibil, care să-i atragă atât pe susţinătorii noştri fideli, cât şi pe oamenii care au convingeri liberale, dar din diferite motive au preferat până acum să nu se implice public şi nici măcar să nu se mai prezinte la vot. Vom intra în competiţie cu partide care fie au în spate tradiţia partidului-stat, fie se pretind liberale, fie refuză să-şi precizeze doctrina, dar ţintesc electoratul nostru. Este important să amintim că avem la Iaşi resurse umane şi de creativitate care pot fi mobilizate în vederea dezvoltării municipiului şi judeţului nostru, ba mai mult, că în special oraşul şi zona metropolitană pot fi locomotive ale creşterii economice şi ale creşterii nivelului de trai în regiunea noastră“, şi-a justificat Dobrincu intenţia de a candida. 

Conducerea PNL a amânat data la care listele vor fi bătute în cuie la nivelul filialei judeţene. Propunerile vor fi trimise spre aprobarea Biroului Permanent Naţional abia marţea viitoare, după ce vor fi validate în cadrul Comitetului Director Judeţean al filialei. Ulterior, listele vor fi completate la nivelul BPN, existând posibilitatea includerii şi a unor candidaţi propuşi de conducerea centrală a partidului. 

Cele mai mari şanse de a prinde un loc eligibil pe listele de candidaţi la Camera Deputaţilor le-ar avea, conform unor surse din cadrul partidului, directorul Aeroportului, Marius Bodea, deputatul Costel Alexe, liderul consilierilor judeţeni PNL Daniel Minciună, dar şi cercetătorul Alexandru Muraru, fostul purtător de cuvânt al filialei şi frate geamăn cu unul din consilierii preşedintelui Klaus Iohannis.

La Senat, Dumitru Oprea ar urma să primească a doua poziţie pe listă, primul loc fiind încă vacant, pentru acesta căutându-se o „locomotivă“ electorală. Listele finale vor trebui să cuprindă 22 de nume, doar 7 locuri fiind însă considerate eligibile. 

„Noi avem ca ţintă obţinerea a 5 locuri la Camera Deputaţilor şi două la Senat. La cei înscrişi până acum, pentru completare, vom căuta oameni doritori să se implice, fie din partid, fie din societatea civilă. Am discutat personal până acum cu 121 de persoane, din partid şi din afara lui. Toţi aşteaptă să ne deschidem uşile pentru o viitoare clasă politică. Problema delicată este însă că, atunci când li se cere să se implice acum, spun că nu este momentul, că se mai gândesc şi tot aşa. E păcat că oameni de o certă valoare ezită să intre în joc, deşi au ce oferi societăţii“, a declarat liderul filialei judeţene a PNL, Teofil Bălteanu.

Candidaţii anunţaţi până acum sunt:

 1. Costel Alexe
 2. Marius Bodea
 3. Eduard Boz
 4. Liviu Brătescu
 5. Liviu Bulgaru
 6. Maria Cabalău
 7. Anton Doboş
 8. Dorin Dobrincu
 9. Daniel Minciună
 10. Cătălin Moroşan
 11. Alexandru Muraru
 12. Dumitru Oprea
 13. Mihaela Popa
 14. Dragomir Tomaşeschi

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Când salariile o iau înaintea autostrăzilor

Mihai CHIPER

Când salariile o iau înaintea autostrăzilor

Cum să interpretăm anomalia statistică de la Iaşi?

opinii

Autorul (III)

Codrin Liviu CUȚITARU

Autorul (III)

Autorul e, înainte de orice, o enigmă culturală şi, nu în ultimul rând, una istorică. Romanţând biografia unui personaj canonic (de talia lui James), te confrunţi, volens-nolens, cu restricţii în perimetrul imaginativ. Oricâtă flexibilitate de construcţie ar oferi literatura, istoria (necesara raportare la factualitate) restrânge, auster, „deschiderile” potenţiale ale tabloului epic.

RPL 2021: Despre involuţia marilor oraşe şi despre câteva erori vizibile de înregistrare

George ŢURCĂNAŞU

RPL 2021: Despre involuţia marilor oraşe şi despre câteva erori vizibile de înregistrare

Avem datele (încă provizorii!) de la RPL2021 defalcate pe UAT-uri locale (comune, oraşe şi municipii). Vă propun să aruncăm o privire asupra acestora.

Creierul tăcut

Bogdan ILIESCU

Creierul tăcut

„The great events of the world take place in the brain.”/ „Marile evenimente ale lumii au loc în creier.” -  Oscar Wilde

pulspulspuls

Cum a ajuns iar Iaşul exemplu negativ la spor electoral? Ghici cine-s protagoniştii? Aţi ghicit!

Cum a ajuns iar Iaşul exemplu negativ la spor electoral? Ghici cine-s protagoniştii? Aţi ghicit!

Am auzit şi noi de la alţii mai informaţi din zona arcului guvernamental că se tot vorbeşte prin conducerile partidelor, din ce în ce mai insistent de ceva vreme, de o comasare a alegerilor care vor avea loc anul viitor. 

Caricatura zilei

Pițuțurlică

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.