anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Numirea unui nou şef la Direcţia Regională de Finanţe se amână din cauza negocierilor de la Vamă

GALERIE
ministerul de finante
 • ministerul de finante
- +

Surse politice afirmă că în aceste momente se poartă negocieri pentru trecerea Autorităţii Vamale în subordinea Ministerului de Finanţe.

Răsturnare de situaţie în cazul numirii unui nou director general la Finanţele ieşene în locul lui Paul Ciobanu. Se pare că acesta va rămâne în continuare la cârma Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice (DGRFP) Iaşi, cel puţin până la încheierea preluării structurilor vamale din ţară de către nou-înfiinţata Autoritatea Vamală Română, care scoate vămile din administrarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). În urmă cu câteva săptămâni se vehicula faptul că Paul Ciobanu ar putea fi înlocuit luna aceasta de Doru Viorel Alupoaei, şef adjunct colectare în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Botoşani. Ciobanu se află la conducerea DGRFP Iaşi de la începutul lunii decembrie 2019.

Însă, potrivit unor surse politice, cum în prezent se poartă negocieri pentru împărţirea funcţiilor pentru Autoritatea Vamală Română, schimbarea şefului Fiscului ieşean este ultimul lucru la care se gândesc cei din coaliţia de guvernare, astfel că momentul este amânat. Personalul Autorităţii este compus din demnitari, înalţi funcţionari publici, funcţionari publici cu funcţii generale, specifice, cu statut special şi personal contractual, fiind vorba în total de 3.060 de funcţii publice (inclusiv preşedintele, vicepreşedintele şi posturile aferente cabinetelor demnitarilor).

Preşedintele va fi numit de premier, la propunerea Ministrului Finanţelor. Autoritatea se află în subordinea Ministerului Finanţelor, la fel ca ANAF, preluând de la ANAF şi unităţile subordonate acesteia, activitatea, posturile şi personalul structurilor vamale, respectiv Direcţia Generală a Vămilor din cadrul aparatului propriu al ANAF, direcţiile regionale vamale şi birourile vamale de interior şi de frontieră din cadrul direcţiilor generale regionale ale finanţelor publice.

Totuşi, compartimentele funcţionale din cadrul acestor instituţii urmează a fi reorganizate, posturile şi personalul fiind preluate cu încadrarea în numărul maxim de posturi aprobat şi în noua structură organizatorică. La nivel regional vor funcţiona 7 direcţii regionale vamale. Aria de competenţă teritorială a Direcţiei Regionale Vamale Iaşi, avându-l ca şef pe Dănuţ Bolohan, include judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. Prin înfiinţarea Autorităţii Vamale Române se urmăreşte combaterea fenomenelor de fraudă vamală şi fiscală în domeniul produselor accizabile. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Celălalt război (I)

Cătălin ONOFREI

Celălalt război (I)

Când memele ucid genele.

opinii

Şoc şi groază…

Briscan ZARA

Şoc şi groază…

Nu e de râs, e de fapt de plâns. Orice dependenţă e rea, chiar şi aceea faţă de propriul copil. Şi cu cât mediul în care trăim e mai sigur, cu atât uităm faptul că acel om nu e făcut să stea cu noi, ci să trăiască fără noi. Datoria noastră e să îl învăţăm să zboare nu să îl ţinem în aer agăţat de sfori. E greu să înţelegem asta, dar nu e imposibil...

Opt ore în Turnul Babel

Cristina DANILOV

Opt ore în Turnul Babel

Extrovertiții au mai multe șanse să dea instantaneu o soluție unei probleme. Introvertiții, pe de altă parte, se simt mai confortabili când iau decizii bine gândite. Nu le place să fie zoriți, repeziți și puși la colț doar fiindcă nu-s ca șeful iute ca piperul. Pentru extrovertiți, recunoașterea socială și sprijinul colegilor sunt deosebit de importante. Pentru introvertiți, acest lucru este, de asemenea, valoros, dacă există, dacă nu, nu vor suferi, ei își pot face treaba oricum, cu sau fără aprecieri și statui prea multe.

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.