Numirea unui șef la BCU Iași se lasă așteptată. Decizia o va lua Ministerul Educației
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

sambata, 23.10.2021

Numirea unui șef la BCU Iași se lasă așteptată. Decizia o va lua Ministerul Educației

GALERIE
leustean milica
  • leustean milica
- +

Instituţia ieşeană de învăţămînt superior a făcut două propuneri pentru postul rămas vacant după decesul lui Bogdan Maleon. MEC va avea de selectat un director dintre prof.dr. Lucian Leuştean şi conf.dr. Ioan Milică. Mai sunt însă unele aspecte neclare în procedura de desemnare.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi a finalizat într-un sfârşit procedura de recomandare a candidaţilor pentru a ocupa funcţia de director al Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu“ din Iaşi. În urma unei şedinţe a Senatului care a avut loc ieri, UAIC a decis ca ambii candidaţi, atât conf.dr. Ioan Milică, cât şi prof.dr. Lucian Leuştean, să primească recomandare pentru a se putea înscrie la un eventual concurs organizat de către Ministerul Educaţiei Naţionale la BCU Iaşi.

„Am primit ambele dosare la Senat, le-am prezentat ca atare şi s-a mers pe ideea ca, atâta vreme cât concursul nu este organizat de universitate, ci de minister, amândoi candidaţii merită să primească recomandarea Senatului pentru a se putea înscrie la concurs. Prin urmare, s-a supus la vot, a fost un vot deschis, iar ambii candidaţi au primit recomandarea“, a declarat prof.dr. Gabriel Iancu, preşedintele Senatului UAIC.

În momentul de faţă există însă o stare de confuzie cu privire la paşii care vor urma: există posibilitatea ca universitatea să trimită ambele dosare cu recomandările la minister sau să le dea candidaţilor recomandările şi ei să aştepte lansarea oficială a concursului de către MEN. În orice caz, în momentul de faţă, atât candidaţii, cât şi reprezentanţii universităţii, aşteaptă precizări din partea Ministerului Educaţiei Naţionale pentru a determina cum anume va continua acest proces.

Fiindcă ministerul poate considera că BCU are deja director interimar, în persoana Ioanei Gafton, şi nu necesită întâi numirea unui director interimar, cum precizau reprezentanţii MEN pentru „Ziarul de Iaşi“ în ianuarie. În acest caz, organizarea concursului, cum s-a întâmplat ultimele două dăţi când BCU şi-a schimbat conducerea, poate fi amânată şi cu mai bine de un an, iar tot acest proces să desfăşurat la UAIC în ultimele două luni să conteze abia la organizarea concursului.

„Ziarul de Iaşi“ a solicitat în acest sens precizări din partea Ministerului Educaţiei Naţionale, dar încă nu au fost oferite.

În acelaşi timp, conf.dr. Ioan Milică a ţinut să precizeze că îşi va pregăti dosarul pentru concursul care va fi lansat de minister, atunci când va fi anunţat.

„Le mulţumesc foarte mult membrilor Senatului şi conducerii pentru votul primit de validare a candidaturii. Urmează ca fiecare candidat să îşi construiască dosarul respectând precizările ministerului şi să îşi depună candidatura atunci când concursul va fi anunţat“, a precizat conf.dr. Ioan Milică.  

Contactat telefonic, prof.dr. Lucian Leuştean a precizat că, prin decizia sa, universitatea a oferit şanse ambilor candidaţi.

„Ministerul va opta pentru unul dintre cei doi candidaţi sau îl poate alege, ca director interimar, pe un al treilea, cum s-a mai întâmplat. La concursul propriu-zis se poate înscrie oricine“, a precizat acesta.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Sportul, tărâm de rai pentru conspiraţionişti

Nicolae GRECU

Sportul, tărâm de rai pentru conspiraţionişti

„E dreptul meu să fac ce vreau cu organismul meu” este un leit motiv al declaraţiilor fotbaliştilor pe posturile TV, fără a pomeni vreunul de vieţile altora.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (IX)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (IX)

Povestea ajunge, în fine, la descrierea „tehnicăˮ a lotcii.

Împărţiţi, dar nedespărţiţi

pr. Constantin STURZU

Împărţiţi, dar nedespărţiţi

În slujba logodnei, într-una dintre rugăciuni, ne adresăm lui Dumnezeu cu aceste cuvinte: "Care pe cele despărţite le aduni întru unire şi ai pus dragostea legătură neîntreruptă". Căderea primilor oameni, a protopărinţilor Adam şi Eva, a însemnat nu doar ruperea lor de Creator, ci şi dezbinarea acestora şi a urmaşilor lor. Prima crimă din istoria umanităţii a fost săvârşită asupra unui frate.

La plimbare pe axa culturală (3)

arh. Ionel OANCEA

La plimbare pe axa culturală (3)

Arhitectura, prin conţinutul simbolic, estetic, funcţional, este interpretată în cheie diferită de fiecare persoană în parte. Un exerciţiu simplu poate demonstra această realitate. 

pulspulspuls

Ciucă desemnatul de la Bucureşti şi relaţia cu Mihăiţă& Costel de la Iaşi

Ciucă desemnatul de la Bucureşti şi relaţia cu Mihăiţă& Costel de la Iaşi

La trei zile după ce a dat cu artificii la Palat, şi asta după ce  nu a avut nicio reţinere să aprobe şi târgul de căciuli de la Hală, dar şi coada la moaşte la liber, auzim că Mihai Chirica a vorbit către presa centrală spunând pe un ton foarte doct şi sfătos că musai este nevoie de un lockdown total, cu închidere în casă mai ceva ca anul trecut. 

Caricatura zilei

Ciucă 2

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.