O afacere unică în România, cu mâncare pe bază de păstrăv, s-a deschis la Palas
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

O afacere unică în România, cu mâncare pe bază de păstrăv, s-a deschis la Palas

GALERIE
fishnet (1)fishnet (2)fishnet (3)fishnet (4)fishnet (5)fishnet (6)fishnet (7)fishnet (8)fishnet (9)
  • fishnet (1)
  • fishnet (2)
  • fishnet (3)
  • fishnet (4)
  • fishnet (5)
  • fishnet (6)
  • fishnet (7)
  • fishnet (8)
  • fishnet (9)
- +

Un concept nou pentru gurmanzi şi nu numai a luat naştere la Putna, Suceava şi a ajuns în farfuriile ieşeniilor zilele acestea. Florin Irimescu a pornit de la o afacere de familie, cu produse tradiţionale din peşte de munte iar acum s-a extins şi la Iaşi, pe un alt segment. 

Cea mai nouă insulă cu mâncare din Palas îi aparţine, fiind vorba de Fishnet, născut din brandul Valeputna din Suceava, a companiei Quality Natural. Ce este deosebit sunt produsele care au la bază peşte proaspăt din zona Putnei, mai exact păstrav din munţii Călimani. Mai mult de atât, păstrăvăria de unde se aprovizioneaza firma sa are singurul certificat eco care există la ora actuală în ţară. Bandul Valeputna are deschis un magazin şi în Băneasa, Bucureşti, şi a obţinut patru stele, trei de aur şi una de argint la concursurile internaţionale de profil. Fishnet se doreşte a fi o firmă de sine stătătoare, cu produse de tip comercial, însă naturale.
 
„Am început efectiv de la Streed Food, am fost doriţi acolo. Noi suntem procesatori de păstrăv, cu singurul certificat bio din ţară. Valeputna a prins cel mai bine în Iaşi, de aceea am venit aici şi cu Fishnet. După ce stabilizăm această locaţie cu siguranţă vom mai deschide şi altele, deoarece este o mâncare sănătoasă, prezentantă într-o formă comercială, fără conservanţi. Cred că e pe gustul familiar al oamenilor”, a declarat Florin Irimescu, anteprenor. De la locaţia din Palas, ieşenii pot alege între un burger cu păstrav afumat, un taco şi fish&chips. Acestea din urmă sunt de fapt peşte şi cartofi.
 
„Nu e ca fish and cips-ul britanic. Nu putem vorbi de calitate la varianta britanică, deoarece a ajuns să conţină diferite feluri de peşte mărunţit. Varianta noastră pleacă de la o reţetă locală, în crustă de pesmet cu sos de usturoi. Cartoful nostru e un cartof natural, produs pe ogor de ţărani, de aceea nu are culoarea celor de la fast food”, a mai adaugat Florin Irimescu. Preţurile sunt cuprinse între 10 şi 27 de lei, în funcţie de sortimentul dorit. Cei care nu mănâncă carne, pot alege un meniu vegetal cu fasole, dovlecel, spanac, avocado, etc. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine vrea să fie slugă cu 12.000 pe lună în Iaşi

Cosmin PAȘCA

Cine vrea să fie slugă cu 12.000 pe lună în Iaşi

Pentru USRPLUS, funcţia de viceprimar nu ar trebui să însemne o miză dacă partidul îşi va asuma, aşa cum a promis, rolul de filtru decizional în CL. Din contră, promovarea unui om de-a dreapta primarului va echivala în ochii ieşenilor cu o suspiciune rezonabilă de non-combat, indiferent care va fi realitatea votului în CL.

Filmuletul zilei

opinii

Griji

Codrin Liviu CUȚITARU

Griji

„Nu mă pot opri din acţiune. Chiar şi atunci când, fizic, mă prăbuşesc, ca acum bunăoară, rămân în mişcare şi hălăduiesc fără ţintă, întrucât creierul meu îşi menţine fierberea în oala sub presiune a grijilor celor mai absurde... Am fost dintotdeauna o natură agitată, probabil şi din cauza unei oarecari predestinări.”

Mozart, miracolul umanităţii (265 de ani de la nașterea maestrului)

Bogdan ILIESCU

Mozart, miracolul umanităţii (265 de ani de la nașterea maestrului)

„In Bach, Beethoven and Wagner we admire principally the depth and energy of the human mind; in Mozart, the divine instinct.”/ „La Bach, Beethoven şi Wagner admirăm în principal profunzimea şi energia minţii umane; la Mozart, instinctul divin.” (Edvard Grieg)

Moroii comunismului

Florin CÎNTIC

Moroii comunismului

Mai mulţi prieteni de dreapta mi-au reproşat discret textul tăios despre Donald Trump spunându-mi că, astfel, dau apă la moară neomarxismului agresiv al stângii americane şi europene. Deşi resping cocoloşirea fostului preşedinte sub acest motiv fals şi inadecvat, m-am gândit totuşi să reiau un text publicat aici în urmă cu şapte ani în care deconstruiam „nostalghia” după nazismul roşu.

pulspulspuls

De ce îl trage aţa înspre partidoi pe Chirica, plus alte socoteli

De ce îl trage aţa înspre partidoi pe Chirica, plus alte socoteli

Pentru că începuserăm ieri să vorbim, şi n-am mai apucat să intrăm în chestiune, de aranjamentele pe care le pregăteşte premarele pentru a justifica negocierile cu PSD în a pune un vice de la acest partid, şi asta zice-se pentru a putea satisface în continuare camarila băieţilor de la cumătrie care nu mai are răbdare să stea şi să aştepte cu PUZ-urile gata tocmite, haideţi să vă oferim pe azi câteva ghidaje din teren, ca să nu mai dea unii cu oiştea-n gard pe tema asta, cum am văzut deja pe ici, pe colo! 

Caricatura zilei

Dosarul Skoda

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.