O asistentă de la Spitalul „Sf. Maria” care s-a întors din concediu, infectată cu COVID

joi, 30 iulie 2020, 01:50
1 MIN
 O asistentă de la Spitalul „Sf. Maria” care s-a întors din concediu, infectată cu COVID

O asistentă medicală din Blocul Operator de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” a fost confirmată pozitiv ieri la infecţia cu COVID-19, în momentul de faţă fiind în derulare o anchetă epidemiologică. Reprezentanţii unităţii medicale spun că este vorba despre o angajată care a venit din concendiu şi care prezenta simptome specifice, fiind observată de asistenta şefă. 

Managerul spitalului, ec. Corneliu Mihai susţine însă că nu va fi testat personalul medical care a intrat în contact cu aceasta, pentru că fiecare angajat trebuie să se protejeze şi să poarte echipament de protecţie, iar testările se fac conform metodologiei.

„Personalul medical este obligat să poarte echipamentul de protecţie, dacă au stat în apropierea persoanei pozitive, dar au purtat echipament nu înseamnă că sunt contacţi direcţi şi nu este nevoie să fie testaţi. Persoana care a fost confirmată a spus că a fost două zile la muncă şi că şi-a scos masca doar pentru o perioadă scurtă la vestiar”, a precizat ec. Corneliu Mihai. În cursul zilei de astăzi ar urma să fie finalizată ancheta de la nivelul spitalului şi să fie prezentate concluziile.

„Am observat în ultima perioadă că există o presiune din partea personalului venit din concediu de a fi testaţi gratuit. Nu putem testa pe toataă lumea, suntem un spital mare cu aproape 2.000 de angajaţi, nu ne permite bugetul să îi testăm pe fiecare. Le atrag atenţia săptămânal să poarte echipamentul corespunzător”, a completat acesta. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii