O avalanşă de solicitări a blocat licitaţia pentru A8. Ce urmează?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

O avalanşă de solicitări a blocat licitaţia pentru A8. Ce urmează?

GALERIE
autostrazi
  • autostrazi
- +

Licitaţia pentru eliberarea documentaţiei şi proiectarea segmentului de autostradă A8 între Ungheni, Iaşi şi punctul de joncţiune cu A7 a fost suspendată ieri, chiar în ziua fixată ca termen de înregistrare a ofertelor. Procedura a fost lansată pe 1 septembrie, cu un cost estimat între 62 şi 73,37 milioane de lei, iar ofertele trebuiau anunţate cel mai târziu pe 23 octombrie.

Amintim că termenul de finalizare a contractului a fost redus de la 37 la 25 de luni. Motivul suspendării îl constituie cele peste 70 de solicitări de clarificări/ întrebări cerute de potenţialii ofertanţi interesaţi, a explicat Adrian Covăsnianu, consilier onorific al Ministerul Transporturilor.

El a precizat că răspunsurile la aceste solicitări vor începe să fie publicate pe platforma electronică de achiziţii publice începând de luni, „astfel că ofertanţii vor avea timp să îşi pregătească ofertele tehnico-financiare“.

Prin urmare, noul termen agreat pentru depunerea ofertelor va fi perioada 10-15 noiembrie, urmând să fie analizate în prima parte a lunii ianuarie 2021. „În perioada 15.01-01.02.2021 vom avea desemnat un proiectant pentru cei 100,14 km din A8“, a mai spus reprezentantul Asociaţiei „Moldova Vrea Autostradă“, încrezător că, în ciuda celor trei săptămâni de întârziere, procedura totală va fi respectată.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Joaca de-a reforma

Cătălin ONOFREI

Joaca de-a reforma

Îmi aduc aminte că aţi promis o Românie normală la cap, la inimă şi la trup!

Filmuletul zilei

opinii

Make Romania Great Again!

Briscan ZARA

Make Romania Great Again!

A fost vreodată România noastră grandioasă, a fost vreun moment din istorie la care ne putem raporta şi care poate fi luat drept exemplu de reuşită, de „aşa da”? Poate cineva spune că o anumită perioadă a fost cea mai apropiată de nivelul albastru al satisfacţiei dintre toate? A existat un moment la care să ne raportăm şi să zicem: „Nu mai e cum a fost atunci când eram cei mai şmecheri, când călăream valul, când eram temuţi, respectaţi, apreciaţi la adevărata valoare”?

Bunul păstor

Mihai DORIN

Bunul păstor

A plecat la Domnul mult prea devreme, la o vârstă la care un îndrumător spiritual îşi desăvârşeşte misiunea creştină, Prea Sfinţitul Florentin Crihălmeanu, episcop greco-catolic de Cluj-Gherla. Clujenii ne-au oferit cu acest prilej o lecţie de dragoste şi civilizaţie, prin felul în care au înţeles să-şi arate preţuirea pentru blândul păstor, care în cei peste 23 de ani de slujire a cucerit inimile credincioşilor. Şi nu au fost doar cei greco-catolici, aşa cum eu însumi am înţeles cu ani în urmă, atunci când l-am cunoscut, ci deopotrivă ortodocşi ori romano-catolici. 

Un chip pururi adorat

Nichita DANILOV

Un chip pururi adorat

A luminat ea, femeia, vreodată, inima lui bântuită de disperare şi dorinţă de moarte? În întunecatele clipe ale existenţei sale, şi-a adus oare aminte Eminescu de trecerea Veronicăi prin viaţa sa? Sau a fost şi ea o dezamăgire pustiitoare, cum deseori e existenţa oricăruia dintre noi pentru un altul? A fost ea picătura de neant ce a umplut paharul suferinţei sale sau stropul de lumină ce i-a împrăştiat, fie şi pentru o clipă, întunericul?

pulspulspuls

Unde-s ieşenii din scandalul intern din PNL? Or fi ăia ascunşi după draperie?

Unde-s ieşenii din scandalul intern din PNL? Or fi ăia ascunşi după draperie?

Iată, stimaţi telespectatori, că iarăşi pică ieşenii de papagal în politichia care se face la Bucureşti.

Caricatura zilei

Febra

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.