O avalanşă de solicitări a blocat licitaţia pentru A8. Ce urmează?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 13.06.2021

O avalanşă de solicitări a blocat licitaţia pentru A8. Ce urmează?

GALERIE
autostrazi
  • autostrazi
- +

Licitaţia pentru eliberarea documentaţiei şi proiectarea segmentului de autostradă A8 între Ungheni, Iaşi şi punctul de joncţiune cu A7 a fost suspendată ieri, chiar în ziua fixată ca termen de înregistrare a ofertelor. Procedura a fost lansată pe 1 septembrie, cu un cost estimat între 62 şi 73,37 milioane de lei, iar ofertele trebuiau anunţate cel mai târziu pe 23 octombrie.

Amintim că termenul de finalizare a contractului a fost redus de la 37 la 25 de luni. Motivul suspendării îl constituie cele peste 70 de solicitări de clarificări/ întrebări cerute de potenţialii ofertanţi interesaţi, a explicat Adrian Covăsnianu, consilier onorific al Ministerul Transporturilor.

El a precizat că răspunsurile la aceste solicitări vor începe să fie publicate pe platforma electronică de achiziţii publice începând de luni, „astfel că ofertanţii vor avea timp să îşi pregătească ofertele tehnico-financiare“.

Prin urmare, noul termen agreat pentru depunerea ofertelor va fi perioada 10-15 noiembrie, urmând să fie analizate în prima parte a lunii ianuarie 2021. „În perioada 15.01-01.02.2021 vom avea desemnat un proiectant pentru cei 100,14 km din A8“, a mai spus reprezentantul Asociaţiei „Moldova Vrea Autostradă“, încrezător că, în ciuda celor trei săptămâni de întârziere, procedura totală va fi respectată.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Lăsaţi selecţionerii în pace

Nicolae GRECU

Lăsaţi selecţionerii în pace

Din 2008 încoace, la naţională a fost o permanentă foşgăială browniană, o revoluţie permanentă troţkistă, din care n-a ieşit nimic bun.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (I)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (I)

Autorul reia seria de foiletoane dedicate amintirilor din copilărie. De data aceasta, mecanismul nostalgic este focalizat spre iniţierea în arta umilă a pescuitului cu undiţa.

Maica Siluana, aşa cum... ne-a cunoscut

pr. Constantin STURZU

Maica Siluana, aşa cum... ne-a cunoscut

O ştiam cu mult înainte de a o întâlni. În 1997, tânărul ieromonah Nichifor Horia, actualmente PS Nichifor Botoşăneanul, îmi încredinţa, spre lectură şi zidire, un manuscris. Era povestea unei convertiri, cu însemnări de jurnal, cu multe reflecţii şi zbateri existenţiale. În fapt, o adevărată spovedanie. Semna cu pseudonim nu pentru că nu avea puterea asumării unei mărturisiri publice, ci pentru că nu dorea să atragă atenţia asupra ei. În pofida discreţiei, avea să devină din ce în ce mai cunoscută.

Online în pandemie

Ciprian IFTIMOAEI

Online în pandemie

Statistici privind accesul populaţiei la tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor.

pulspulspuls

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Ehehee, dragilor, oare cum să facem noi şi să dregem pe azi, uichend fiind, să nu vă plictisim sau încrunţim frunţile tot cu nărozii din politichii, ci doar cu mondenităţi locale şi vesele, dar nici să ne depărtăm prea tare de subjectul zilei, ăla pentru care mulţi nădragi tremură de vreo două zile pe la palatul cel roznovan, dar şi mai jos, spre sediul din Podu Roş (hop: iaca şi rima!)? 

Caricatura zilei

Răposat reclamant

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.