anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

O bârlădeancă a ajuns polițistă la New York. ”Am învățat cele mai dure, dar și frumoase lecții de viață”

GALERIE
Mira Zlatan1
 • Mira Zlatan1
- +

Visul american al unei bârlãdence, plecatã la studii în SUA în 2013 si ajunsã astãzi politistã auxiliarã la New York, demonstreazã cã viata bate filmul! Mira Zlatan, de 35 de ani, din Bârlad, patruleazã astãzi pe strãzile din New York, în haina de politist auxiliar american, însã nu uitã de unde a plecat. În 2013, Mira Zlatan pornise în SUA cu gândul de a studia jurnalismul printr-un program în care avea posibilitatea sã munceascã într-o familie de americani iar acestia sã-i achite studiile.

 Nu a fost totul usor, viata nu i-a scos în cale doar oameni dornici sã o ajute, însã Mira s-a dovedit a fi o luptãtoare. Printre strãini, bârlãdeanca si-a fãcut propriul loc, a studiat la Academia de Politie din New York, iar astãzi este politist auxiliar cu acte în regulã. A fost felicitatã la absolvire de Benjamin Tucker, prim comisar al Politiei New York, bârlãdeanca obtinând la examenul de licentã 98 de puncte la scris si 99 de puncte la proba practicã, din 100 posibile!

„Dupã terminarea Liceului Pedagogic din Bârlad, am urmat cursurile Facultãtii de Jurnalism la Bucuresti. Visul meu din copilarie a fost sã ajung în America si sansa a venit în anul 2013, dar nu am avut intentia de a rãmâne pe tãrâmul fãgãduintei . Am plecat cu un program numit Aupair. Ce înseamnã acest program? Am mers în sânul unei familii americane sã am grijã de copiii acelei familii, iar în schimbul jobului fãcut ei îmi finanțau scoala în America. Cu un an înainte de America am mers ca aupair în Olanda pentru un an de zile, dar fiind aproape de casã, experienta olandezã a fost una reusitã. Destinul, (dacã mã pot exprima clasic) m-a oprit în America, unde am învãtat cele mai dure dar si frumoase lectii de viatã”, a spus Mira Zlatan.

De la disperare la extaz! SUA nu-si dezminte titlul de „Tara tuturor posibilitãtilor!”

Mirabela Zlatan s-a nãscut în Bârlad în 1986 si a urmat Liceul Pedagogic din oras cu profilul „Teatru” ( <> – ne-a dezvãluit Mirabela). În perioada liceului a fãcut parte timp de trei ani din cenaclul literar condus de poetul Cristian Simionescu.

„Destinul (dacã mã pot exprima clasic) m-a oprit în America unde am învãtat cele mai dure dar si frumoase lectii de viatã, am întâlnit oameni foarte realizati dar si oameni care n-au fost deranjati de traiul simplu. Sunt de nouã ani aici si de curând mi-a surâs oportunitatea de a mã alãtura programului de Politie Auxiliarã a metropolei new yorkeze. Am mers trei luni la academie, am studiat legea New York-ului, am sustinut un examen academic destul de greu pe care l-am trecut cu notã foarte mare, iar acum patrulez alãturi de adevãrati politisti, asigurând linistea si siguranta oamenilor .  Notele obtinute la examenul de absolvire sunt 98 de puncte la examenul scris din 100, iar la cel practic am obtinut 99 de puncte din 100”, a mai spus Mira.

Mai mult, pe vremeanoua

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

G7 reîncărcat

Lucian DÎRDALA

G7 reîncărcat

În sine, ideea ca G7 să devină un centru de coordonare spune multe despre aşteptările liderilor occidentali în privinţa următorilor ani: competiţie strategică acerbă, punctată de riscuri militare. Ar fi un mediu în care această structură de cooperare între „Cei Şapte” şi-ar putea dovedi utilitate, după spulberarea optimismului legat de globalizare şi noua concordie între democraţii şi dictaturi.

opinii

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

The Show must go on!

Radu PĂRPĂUȚĂ

The Show must go on!

Fraţilor şi surorilor, merită să vorbim puţin despre pandemia consensuală şi dementocratică planetară. Ce-i drept, acum se stinge uşor, dar nimic nu ne face să credem că nu mai poate reapărea: din nou sau sub alte forme, mai atroce, iar „măsurili” tot mai erect comunistoide, de ar rânji cu gura până la urechi Ceaşcă de ar mai trăi: „V-am zis eu că măsurili trebui luate”.

Bill Evans - un romantic al avangardei

Alex VASILIU

Bill Evans - un romantic al avangardei

La sfârşitul lunii februarie 1957 era publicat în America de Nord albumul discografic New Jazz Conceptions - momentul impunerii lui Bill Evans printre cei mai inovatori, mai influenţi muzicieni din istoria acestui tip de artă. Raportul inovaţie - influenţă a fost rar stabilit în jazz-ul modern, însă Bill Evans poate fi considerat un caz fericit, mai ales că a rămas în istorie cu preafrumoasa, cuprinzătoarea formulă un romantic al avangardei.

pulspulspuls

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Pentru că ieri am auzit că a ieşit oleacă de tevatură prin politichia de Bahlui legat de ceea ce remarcam noi într-un pulsuleţ, am zis că musai să venim cu oarece precizări suplimentare pe astăzi, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.