O bătaie între doi studenți israelieni provocată de o țigară: unul va sta 4 ani după gratii

marți, 14 mai 2024, 03:00
3 MIN
 O bătaie între doi studenți israelieni provocată de o țigară: unul va sta 4 ani după gratii

După o noapte petrecută în club, doi studenți israelieni au început să se certe din nimic în fața fetelor care îi însoțeau. De la înjurături au ajuns la lovituri cu un cuțit și un ciocan, iar în final unul dintre ei a fost condamnat pentru tentativă la omor. Ar fi putut fi la fel de bine celălalt. Fetele care au asistat la scandal nu au fost de prea mare ajutor anchetei. Nu cunoșteau limba arabă și băuseră prea mult.

Incidentul în care au fost implicați cei doi s-a petrecut în noaptea de 3/4 martie a anului trecut. Student în anul IV la Facultatea de Construcții, Hamzi Alsana mersese cu un prieten la o cafenea din zona Copou. De acolo, spre dimineață, au plecat spre un club de pe Sf. Lazăr, unde se afla deja Eid Dahabsha, student la UMF, însoțit de două tinere. Cei doi studenți locuiau în aceeași zonă și se cunoșteau din vedere. S-au salutat, iar Dahabsha i-a prezentat lui Alsana fetele cu care venise. Au petrecut apoi în club timp de două ore, interval în care Alsana a băut alcool, iar Dahabsha, nu.

Pe la ora 6.00, medicinistul a ieșit cu fetele din club, urcându-se în BMW-ul cu care venise. La scurt timp, a ieșit și Alsana, care s-a urcat și el în mașină, după ce îi ceruse lui Dahabsha să-l ducă și pe el acasă. Alsana a urcat cu țigara aprinsă, ceea ce l-a nemulțumit pe șofer. I-a cerut să arunce țigara, dar, ca răspuns, Alsana l-a înjurat și scuipat. Au coborât amândoi din mașină, certându-se și îmbrâncindu-se. Apoi, Dahabsha și-a lovit adversarul de două ori cu pumnul în față, Alsana căzând la pământ. S-a ridicat însă și a scos din buzunar cuțitul pe care îl purta constant asupra lui și a tăiat cu el unul dintre cauciucurile mașinii adversarului.

În același timp, Dahabsha se îndrepta spre portbagajul mașinii sale, de unde a scos un ciocan. S-a dus apoi spre Alsana, lovindu-l cu ciocanul peste picioare. Acesta a reacționat, lovindu-l pe Dahabsha cu cuțitul în zona abdomenului. Cu greu au reușit martorii prezenți să-i departă pe adversari. Dahabsha a plecat spre spitalul „Sf. Spiridon” cu un taxi. Lama cuțitului lovise ficatul și stomacul. Alsana a plecat acasă, iar apoi la prietena sa, unde a și fost găsit de polițiști. A declarat ulterior că nu-și dăduse seama că l-a rănit pe Dahabsha, voind doar să scape de lovituri.

Alsana a fost trimis totuși în judecată pentru tentativă la omor, cazul fiind analizat de magistrații Tribunalului. Aceștia au luat în considerare faptul că primul care lovise fusese Dahabsha, dar au pus în balanță și gravitatea rănii provocate de Alsana. „Apărarea inculpatului nu a fost proporţională cu atacul, întrucât Dahabsha Eid l-a lovit pe Alsana Hamzi cu acel ciocan doar în zona picioarelor, cu intensitate redusă, iar inculpatul a folosit un obiect apt să provoace leziuni letale prin tăierea victimei într-o zonă vitală a corpului, zona abdominală”, au reținut judecătorii.

Alsana a fost condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare, ca și la plata a 17.102 euro daune morale și materiale către victima sa, 44.000 lei către Spitalul „Sf. Spiridon”, reprezentând costul spitalizării și 8.500 lei, cheltuieli judiciare. Sentința nu este definitivă, ea putând fi contestată în apel.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii