Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

O bătrână din Iaşi care avea un altar în apartament, găsită moartă după un apel la 112

GALERIE
politia
  • politia
- +

O femeie de 76 de ani, din Iaşi, a fost găsită moartă în apartamentul ei de către pompieri, după ce nepotul acesteia a sunat la 112 întrucât bătrâna nu îi răspundea la ușă, autorităţile intervenind la aceeași locuinţă şi în urmă cu o lună şi descoperind un altar improvizat în bucătărie, unde se ruga.

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Iași au intervenit, luni după-amiază, pe strada I.C. Brătianu din municipiu, la solicitarea unui tânăr care a apelat la 112, reclamând că bunica sa nu răspunde la ușă.

"Am fost solicitați să intervenim la dislocarea unei persoane dintr-un apartament. La 112 a anunțat un tânăr că există posibilitatea ca femeia să fie decedată fiindcă nu a răspuns de mai mult timp. La fața locului s-a deplasat un echipaj de la noi și unul de la Poliție, s-a constatat că persoana din apartament era decedată de mai mult timp, cauza urmând a fi stabilită", a declarat Silvia Spiridon, purtătorul de cuvânt ISU Iași.

Pompierii ieşeni au intervenit la aceeași adresă şi în urmă cu o lună după ce vecinii s-au plâns, într-o scrisoare deschisă trimisă tuturor instituțiilor, că femeia nu mai fusese văzută de mai multe luni, iar de sub ușă venea un miros urât.

"Ne simțim frustrați, neliniștiți, indignați și agresați psihic de instituțiile statului. De aproximativ o săptămână un miros persistent și extrem de neplăcut se propagă de la apartamentul unei persoane care nu a mai fost văzută din 29 ianuarie 2014", se preciza în scrisoarea respectivă, expediată pe 24 aprilie.

Vecinii au spus, luni, că la momentul respectiv, ca răspuns la plângerea lor, Inspectoratul Județean de Poliție le-a recomandat să forțeze intrarea în apartament, iar pompierii au spus că nu pot acționa, cazul fiind de competența Poliției.

Două zile mai târziu, pompierii au intervenit, forțând intrarea în apartament, şi au găsit-o pe femeie cu geamurile acoperite și cu un altar improvizat în bucătărie, în fața căruia se ruga de trei luni.

"Din câte știu de la băieți a mai fost solicitată intervenția la apartamentul respectiv, iar femeia a fost preluată de ambulanță și internată la spital", a spus Silvia Spiridon, purtătorul de cuvânt al ISU Iași.

Cazul femeii urmează să fie analizat de Inspectoratul de Poliție Iaşi, fiind deschus dosar penal pentru moarte suspectă.

"În cazul de față se fac verificări pentru a vedea cauzele decesului, dar nu vom ști mai multe până nu vor veni rezultatele necropsiei", a spus Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri