anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 30.09.2022

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

GALERIE
puls
 • puls
- +

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Aşadar, haideţi să începem cu începutul! Se spune, de-un par egzamplu, că trimiterea la Suceava, ca urmaş al lui Pimen, a părintelui Calinic de la Iaşi ar fi rezolvat două probleme dintr-un foc pentru Teofan: a scăpat de un subordonat incomod, cu legături la Patriarhie peste el, şi şi-a trimis un preopinent, poate cel mai important, într-un fel de gura lupului. Căci, se ştie, la câte sfori şi curmeie politice, cu Fluturel în frunte, s-au tras de la Suceava ca urmaş al lui Pimen să fie părintele Damaschin, om de-al locului, mai cu înţelegere pentru politichie, bănuţi şi în general pentru cele lumeşti, dar iote că nu s-a putut şi pace. Căci atât Daniel cât şi Teofan, aicea în speţa de faţă, s-au înţeles şi au dejucat lovitura.

Dar, în fine, nu mai contează acestea, căci împlinitu-s-a voia Domnului şi Calinic este acum arhiepiscop al Sucevei, Doamne-ajută! Puţină lume ştie însă ce chin are omul acolo, căci oriunde merge i se dă de înţeles că nu e dorit. De altfel, de ce credeţi că Fluturel, când a spus luna trecută că ar vrea mitropolie la Suceava, îl avea alături taman pe preotul Damaschin, nu pe Calinic? Bun, cam acesta este contextul: haidaţi acuma să vă spunem întâmplarea care a zguduit tătă arhiepiscopia, acuma ceva săptămâni bune, şi care încă se simte şi astăzi, căci lumea vorbeşte!

Povestea farfuriei cu covizi ucigaşi

Printre enoriaşii mai slobozi la gură se vorbeşte că nedorirea lui Calinic acolo e aşa de mare încât s-ar fi pus la care otrăvirea lui, şi doar grija lui Doamne-Doamne a făcut ca planul să fie dejucat. Să vedem însă care e adevărul, căci totul pare ceva foarte romanţat. Cert este că la o masă ţinută acuma ceva vreme la Sihăstria Putnei, când s-a servit mâncarea, Calinic, prezent acolo, avea o problemă gastrică se pare şi a zis că el nu mănâncă.

Ca urmare, farfuria lui i-a revenit unui alt preot de acolo, ce era la rând, unul foarte iubit. Nu au trecut însă decât câteva zile şi acel preot a căzut la pat, iar în cele din urmă, din om în toată firea, s-a ales praful: a decedat, başca găsit şi cu Covid.

Lumea însă vorbeşte că altul e motivul morţii, ştiţi voi care, farfuria etc., şi că asta cu Covidul e doar muşamalizare. Nu mai spunem şi unde a fost aşezat Fluturel în aceasta cabală de film poliţist, că ne ia deja cu dureri de cap. Să ne rugăm aşadar pentru pace în Ucraina, dragilor. Că, o fi el una sau alta, dar războiul acela chiar e unul real...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce câştigă extrema dreaptă

Pavel LUCESCU

De ce câştigă extrema dreaptă

Tot mai mulţi din aşa-zisa lume civilizată strigă tot mai strident că vor o schimbare. Deocamdată nici ei nu ştiu cum şi către ce. Dar, ca de atâtea ori în istorie, se vor găsi mereu politicieni care vor ştii să călărească valul şi să ne vândă cu succes o nouă rundă de iluzii.

opinii

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

George PLEȘU

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

Săptămâna trecută a fost lansată, fără prea mare tam-tam mediatic, dar cu reacţii bune în online, platforma orasulcreatorilor.com. În spatele ei sunt oameni din echipa care a realizat logo-ul Iaşului, care de data aceasta au invitat pentru consultări mai largi o serie de tineri implicaţi în industriile creative locale, în timp ce site-ul era încă în perioada de teste.

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

pulspulspuls

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Iată, dacă mai era nevoie, stimaţi telespectatori, dovada că şi în politichie este valabilă vorba aia că aşchia nu sare departe de trunchi şi unde altundeva puteam vedea mai bine o asemenea confirmare decât în familia fostului deputat Rachetă Patriot, hahalera universitară care a făcut de râs oraşul în ţară şi nu numai cu iniţiativa legii privind pensiile speciale, dar mai ales prin nenumăratele declaraţii şovine, patriotarde şi pompoase de tip vadimist. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.