O carte premiată merită un vin pe măsură: Grasa de Cotnari

vineri, 24 mai 2024, 07:15
2 MIN
 O carte premiată merită un vin pe măsură: Grasa de Cotnari

Ziarul de Iași a marcat anul acesta a XXI-a ediție a premiilor literare.

Evenimentul are deja o tradiție, este binecunoscut în rândul publicului ieșean, și-a consolidat de-a lungul timpului o personalitate proprie, fiind un punct de referință în materie de recunoaștere a calității scriiturii.

Unul dintre susținătorii importanți ai Premiilor literare „Ziarul de Iași” este Casa de Vinuri „Cotnari”, care onorează în fiecare an evenimentul, cu prezența la decernarea premiilor și cu cadouri distincte constând în vinuri de colecție, atent alese pentru laureați.

Casa de Vinuri „Cotnari”, pe lângă premiile literare, sprijină majoritatea proiectelor Ziarului de Iași, întrucât valorile acesteia împletesc comuniunea, implicarea în societate, tradiția și autenticitatea.

Sortimentele care au însoțit ediția XXI a premiilor literare „Ziarul de Iași” au fost Grasa de Cotnari, vin alb sec și Grasa spumant brut, pe care, Simona Antonescu, câștigătoarea Premiului Național de Proză „Ziarul de Iași”, respectiv Ioan Ciprian Bursuc, câștigătorii Premiului pentru Debut, le-au primit de la reprezentantul Casa de Vinuri „Cotnari”, prezent la eveniment.

Soiul de vin Grasa de Cotnari a fost vinul ce a bucurat papilele gustavive ale invitaților.

Dacă Grasa de Cotnari este propunerea care se remarcă prin ceea ce putem numi complexitate aromatică, Grasa spumant brut se dezvăluie degustătorului prin atingerea autentică a buchetului de note cuprinse în fermitatea acestuia.

Fiind singura din România care produce vinuri din soiuri pure românești, Casa de Vinuri „Cotnari” a lansat de curând un proiect ce își dorește a fi o incursiune inedită în lumea vinului – „Crama transparentă” și care își propune să arate parcursul vinului de la bobițele de struguri până la sticla cu vin.

De la dezvăluirea unor secrete din procesul de producție al vinului, până la provocările care se ivesc inevitabil pe parcurs, Casa de Vinuri „Cotnari” creează o punte de legătură între produsele sale ce au ca amprentă tradiția și autenticitatea, și iubitorii de vinuri bune.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii