O casa cu “inima din otel” este conceputa pentru a rezista testului timpului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

O casa cu “inima din otel” este conceputa pentru a rezista testului timpului

GALERIE
metal1
  • metal1
- +

Casele cu structura din profile de otel galvanizat ambutisat la rece, incep sa castige teren atat in Stalele Unite cat si in Europa. Aceasta se datoreaza, in primului rand, materialului de baza folosit in realizarea structurilor, respectiv otelul galvanizat.

Puterea inerenta (de necontestat) si durabilitatea otelului asigura integritatea structurala in toate tipurile de medii si conditii climaterice, incepand de la cicloanele care bantuie zonele tropicale, la regiunile cu climat arctic, de la locatiile cu ploi musonice pana la zonele aride, secetoase, unde apar incendii inerente. Aceasta versatilitate este posibila datorita modalitatii eficiente in care rezistenta otelului se combina cu materialele termo si hidroizolatoare moderne.

Prin galvanizare, pe suprafata otelului se depune un strat protector de zinc care protejeaza profilele impotriva coroziunii timp de cateva sute de ani, determinand si influentand perioada de exploatare a constructiei. Coroziunea, cel mai mare dusman al otelului, este astfel blocata astfel incat materialului de baza ii raman active cele doua cailtati cunoscute: rezistenta si elasticitatea. In aceste conditii, otelul galvanizat poate fi folosit fara probleme in zonele umede si saline, devenind  un material de baza pentru constructii, in zonele tropicale si cu climat marin.

De asemenea, otelul galvanizat poate fi folosit cu success in zonele reci, chiar si polare, majoritatea statiilor de cercetare fiind construite pe structuri care inglobeaza profile din otel galvanizat.  Casele construite pe structuri cu profile din otel galvanizat, combinate cu materiale izolatoare moderne(ex. vata minerala) ofera conditii oprime de trai si in zonele cu temperaturi extreme de joase.

Pentru zonele cu vanturi puternice, casele pe structura din profile metalice, sunt proiectate si construite cu sisteme capabile sa raspunda oricarei fel de solicitari. De la modalitatile speciale de fixare si ancorare pe fundatie, continuand cu realizarea si montarea panourilor prefabricate care sunt dotate cu contravantuiri eficiente, la care au un rol important si placile conglomerate fixate pe pereti, pana la modalitatile de executare si fixare a sarpantelor, toate acestea fac din casele pe structura din profile de otel galvanizat niste structuri robuste care si-au dovedit rezistenta in fata puternicelor vanturi tropicale.

Elasticitatea si robustetea dobandite prin acest sistem constructiv, fac ca aceste constructii sa reziste la unde seismice pe peste 8 grade pe scara Richeter.

Desi otelul galvanizat poate rezista fara prejudicii majore pana la 1000 de grade Celsius(este unul dintre cele mai rezistente materiale din acest punct de vedere), depasirea acestui prag termic poate sa provoace efecte negative ireversibile. Profilele metalice incombustibile, protejate de gips-carton ignifug, OSB rezistent la actiunea focului si vata minerala care nu propaga flacara, fac din casa pe structura metalica un tip constructiv extreme de rezistent la incendii. Principala metoda cu eficienta maxima, ca si in cazul celorlalte sisteme constructive este, totusi, eliminarea surselor potentiale de incendiu, in special crearea de sisteme electrice cu protectie la scurtcircuit.

Una dintre intrebarile evidente referitoare la casele pe structura metalica este cea referitoarea la eficienta si protectia acestora la eventuale descarcari electrice atmosferice. O casa pe structura metalica dotata cu priza de pamant face ca un eventual fulger accidental sa se scurga direct in sol, fara nici un efect, fara ca suprasacina electrica sa fie disipata distructiv, ca in cazul sistemelor constructive conventionale. 

In urma acestora argumente putem aprecia ca o casa cu “inima din otel” poate rezista testelor timpului, indiferent de solicitarile extreme la care este supusa, iar aceasta tehnologie poate sta la baza construirii caselor viitorului.

 Detalii suplimentare despre casele pe structura metalică puteţi viziona pe site-ul:

http://www.casaoptima.ro/casaoptima/casemetal.html

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

Cosmin PAȘCA

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

De la o vreme, nu există discurs public (de obicei, agramat) în care Chirica să nu folosească în sens peiorativ „progresul” şi „progresiştii”. Iar mesajul său prinde, pentru că cei mai mulţi ieşeni, care au înlocuit relativ de curând căruţa cu maşina, se simt inconfortabili cu traiul într-un oraş la început de secol 21.

Filmuletul zilei

opinii

Experimentalism

Codrin Liviu CUȚITARU

Experimentalism

„Am compulsia irepresibilă a ordinii perfecte, a alinierii simetrice a lucrurilor. Câtă vreme ea, obsesia, mă tulbura strict în zona domestică - pantaloni puşi la dungă, haine încadrate morbid de simetric în şifonier, tablouri aşezate perfect pe pereţi, mobilier rânduit milimetric-infinitezimal, precum soldaţii la paradele militare din Piaţa Roşie moscovită, şi alimente puse în frigider pe categorii şi sub-categorii draconic delimitate -, viaţa mea mai era cum mai era, dar, brusc, nebunia mi-a infectat şi munca de cercetare şi, mai ales, de scris academic.”

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

Bogdan ILIESCU

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

„The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place./ Cea mai mare problemă în comunicare este iluzia că a avut loc.” George Bernard Shaw

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

Repertoriul creării inegalităţilor e unul vast, atât timp cât fiecare structură teritorială se găseşte într-o situaţie particulară, dar dincolo de fiecare acţiune luată separat a ingineriei teritoriale la care a fost supusă Moldova, acumularea şi cronicizarea acestora a creat spaţiul marginal de astăzi, arhetipul teritoriilor interstiţiale.

pulspulspuls

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Că tot încă mai avem salate beof prin frigidere unii dintre noi, iacătă ca să vedeţi cum se mai leagă câteodată maioneza asta nu numai în bucătăriile gospodinelor din Iaşi, dar şi prin laboratoarele politichiei de Bahlui sau din judeţele vecine, conectate la Iaşi! 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.