anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Comunicat de presă

O catastrofă pentru Iași: Bugetul “Coaliției de Dreapta”, piedica din calea dezvoltării întregii zone moldave (P)

GALERIE
avatar dep. V. Toma_ziarul de iasi
 • avatar dep. V. Toma_ziarul de iasi
- +

Deși am auzit chiar și strigături din partea reprezentanților coaliției de guvernare cum că, de la înălțimea Tribunei Parlamentului, fac ei autostrada A8, din păcate pentru ieșeni, realitatea îi contrazice flagrant pe acești….neînfricați. 

Tocmai ce au recunoscut că au prelungit cu încă doi ani realizarea documentațiilor tehnice. Cu toate că se chinuie de peste un an să finalizeze licitația pentru documentația tehnică în cazul tronsonului Ungheni - Iași - Tg. Neamț.

De aceea, ca reprezentant al ieșenilor, am propus amendamentul prin care să alocăm suma necesară acestui proiect pentru anul 2021. Și, deși caietul de sarcini elaborat de dânșii prevede o perioadă de 2 ani, au prelungit alocările bugetare pe o perioadă de 4 ani. Ce să înțelegem? Că vor amâna încă 2 ani semnarea contractului?! Că vor prelungi durata de realizare, încălcând propriile condiții stabilite?!

De asemenea, așa cum majoritatea dintre dumneavoastră cunoașteți atât de bine, fiindcă pe partea de Est/Sud-Est, municipiul Iași nu are nicio variantă ocolitoare (segmentul Bd. Poitiers- Strada Trei Fântâni este doar alternativă urbană pentru traficul greu și nu șosea de centură) am propus un amendament prin care să se demareze Studiul de Fezabilitate pentru Varianta de Ocolire Iași- Est. Pe această cale, le mulțumesc public specialiștilor care mi-au furnizat informațiile necesare fundamentării acestui proiect!

Ce au făcut însă parlamentarii “coaliției de dreapta”? Au respins! Se pare că ei sunt extrem de confortabili cu ambuteiajele din Iași, cu poluarea masivă și cu toate neajunsurile produse de această situație. Din cauza lor, nu avem un orizont de timp pentru scoaterea traficului auto greu din municipiu.

Atitudinea parlamentarilor de Iași din partea PNL-USRPLUS este tot mai greu de înțeles.

De un an și jumătate, ne demonstrează cum, la ei, vorbele țin loc de orice: fapte, proiecte, soluții, etc. Dezvoltarea Iașului nu este pe mâini bune cu actuala guvernare de la București.

În perioada lor de glorie (pe vremea când făceau opoziție din fantasmagorii și bătăi cu pumnul în piept), parlamentarii din PNL și USR împărțeau cu “generozitate” sute de milioane de euro. Pentru inelul de centură al municipiului Iași, pentru Autostrada A8, pentru șosele ocolitoare prin județ, pentru câte și mai câte...

Împărțeau. Că doar nu îi durea nici mâna, nici hârtia, dar mai ales gura, neavând, atunci, responsabilitatea și cunoașterea guvernării, dar nici a vorbelor...Singurul aspect care de altfel, la putere fiind acum, a rămas neschimbat în ceea ce îi privește. E greu cu responsabilitatea, ca și cu filtrul gândirii. Nu e pentru oricine, cum nu e nici guvernarea.

Și uite cum făceau acești domni pe atunci grafice frumos colorate, cum deplângeau cu lacrimi grele și amare soarta infrastructurii din Moldova! Acum, după un an și jumătate de guvernare, perfecționează vorbăria și butaforia. Expresia lor preferată este: vom face! Bineînțeles că fără sa precizeze și când… Acest viitor nedefinit atât de lăudat ține loc de orice și ar trebui să ne fie suficient.

E normal ca ieșenii să înceapă să se îndoiască de spusele lor. Mai ales că, acum, cu ocazia elaborării și votării bugetului, și-au dat în petec. Au elaborat un buget prin care Iașul și toată zona Moldovei sunt condamnate la subdezvoltare. Un buget eminamente clientelar cu un principiu unic: vorbe pentru români, banii pentru ai noștri. Ce mai contează că una dintre cele mai mari și importante regiuni ale României este omisă cu bună știință, timp în care întregul său potențial se pierde de la o zi la alta? Ce mai contează că Moldova rămâne izolată și uitată? Interesul și nevoile lor au fost servite, iar nouă tuturor, ieșenilor, nu ne rămâne decât să privim în continuare, eventual și în extaz, la desenele lor cu grafice de dezvoltare în care Moldova este prosperă și puternică într-un univers paralel numai de ei știut.


Vasile TOMA

Deputat PSD de Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Celălalt război (I)

Cătălin ONOFREI

Celălalt război (I)

Când memele ucid genele.

opinii

Şoc şi groază…

Briscan ZARA

Şoc şi groază…

Nu e de râs, e de fapt de plâns. Orice dependenţă e rea, chiar şi aceea faţă de propriul copil. Şi cu cât mediul în care trăim e mai sigur, cu atât uităm faptul că acel om nu e făcut să stea cu noi, ci să trăiască fără noi. Datoria noastră e să îl învăţăm să zboare nu să îl ţinem în aer agăţat de sfori. E greu să înţelegem asta, dar nu e imposibil...

Opt ore în Turnul Babel

Cristina DANILOV

Opt ore în Turnul Babel

Extrovertiții au mai multe șanse să dea instantaneu o soluție unei probleme. Introvertiții, pe de altă parte, se simt mai confortabili când iau decizii bine gândite. Nu le place să fie zoriți, repeziți și puși la colț doar fiindcă nu-s ca șeful iute ca piperul. Pentru extrovertiți, recunoașterea socială și sprijinul colegilor sunt deosebit de importante. Pentru introvertiți, acest lucru este, de asemenea, valoros, dacă există, dacă nu, nu vor suferi, ei își pot face treaba oricum, cu sau fără aprecieri și statui prea multe.

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.