anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 01.07.2022

O ciudăţenie demnă de “Dosarele X” la ocolul silvic Dealu Negru

GALERIE
ocolul silvic dealu negru
 • ocolul silvic dealu negru
- +

Săptămâna trecută, reprezentanţii Gărzii Forestiere Suceava au efectuat mai multe verificări în fondul forestier şi în vegetaţia forestieră din afara fondului forestier, constatând mai multe nereguli.

Principala “ţintă” o reprezintă activitatea ocolului silvic privat în cadrul căruia au fost bătuţi şi abuzaţi activistul de mediu Tiberiu Buşutar şi doi jurnalişti, după ce la verificarea exploatării în care se aflau aceştia nu s-au găsit probleme, spre surprinderea tuturor. De “Dosarele X” e şi ceea ce au găsit acum, când au luat “la puricat” întreaga lor activitate şi toate zonele pe care le administrează.

“În continuarea verificărilor începute în fondul forestier şi în vegetaţia forestieră din afara fondului forestier pentru care prestează servicii silvice ocolul silvic Dealu Negru, pe raza comunei Şaru Dornei, a fost identificată o exploatare într-o suprafaţă privată de păşune împădurită, aparţinând unei persoane fizice, iar în urma verificării legalităţii punerii în valoare, a exploatării şi a comercializării masei lemnoase s-a constatat faptul că deşi masa lemnoasă figura ca fiind expediată din parchetul de exploatare, în teren au fost identificaţi un număr de 37 arbori, specia molid, neexploataţi”, este constatarea GF Suceava.

Ca urmare a acestor constatări, delegaţii Gărzii Forestiere Suceava au întocmit procesul verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei silvice, aplicând o amendă în valoare de 5000 lei, şi ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantităţii de 18,23 mc material lemnos, echivalentul arborilor neexploataţi, cu o valoare de 3153,79 lei.

“Întrucât există suspiciunea că prin această modalitate a fost legalizată o masă lemnoasă tăiată ilegal, au fost sesizate organele de cercetare penală cu privire la faptele de natură penală care pot întruni elementele constitutive ale unor infracţiuni”, a explicat Mihai Găşpărel, şeful Gărzii Forestiere Suceava.

Tot într-o suprafaţă privată aparţinând unei persoane fizice, administrată de către Ocolul Silvic Dealul Negru, într-o partidă în curs de exploatare, delegaţii Gărzii Forestiere Suceava au constatat existenţa a 2 arbori care nu îndeplinesc condiţiile de a fi încadraţi ca produse accidentale. Arborii au fost predaţi în custodia OS Dealu Negru şi s-a procedat la sesizarea organelor de cercetare penală competente cu privire la utilizarea contrar dispoziţiilor legale a dispozitivelor speciale de marcat.

SURSA: monitorulsv.ro

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cioloş a văzut prea mult la filme

Cosmin PAȘCA

Cioloş a văzut prea mult la filme

Sunt cel mult trei scenarii posibile. 1. REPER devine o unealtă a USL, asumată ca atare printr-o politică transparentă de alianţe, prin care se dizolvă treptat relevanţa USR. Adică ne întoarcem la un fel de FSN, adică, ani pierduţi. 2. După alegerile din 2024, dacă nu accede în Parlament, REPER devine un forum de dezbateri şi se pierde în anonimat. Adică un fel de GDS, adică, ani pierduţi. 3. După alegerile din 2024, dacă intră în Parlament, REPER devine în mod natural un aliat al USR, se propune chiar de o fuziune. Adică un fel de PLUS, adică, ani pierduţi.

opinii

Expatriaţii

Codrin Liviu CUȚITARU

Expatriaţii

Hemon este un prozator de mare forţă care, pe lângă indiscutabilul talent literar, deţine şi un bagaj cultural, psiho-emoţional mai corect spus, excepţional. Privit în sine, acesta se dovedeşte capabil, de unul singur, mai ales în condiţiile vieţii autorului într-o civilizaţie străină, să deschidă calea către capodoperă.

Despre contagiunea financiară

Alin ANDRIEȘ

Despre contagiunea financiară

După criza financiară globală, înţelegerea fenomenului de contagiune la nivelul instituţiilor financiare a devenit o prioritate pentru factorii de decizie în vederea creşterii stabilităţii financiare, cu scopul de a reduce efectele crizelor financiare viitoare sau chiar de a le preveni. 

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

pulspulspuls

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Caricatura zilei

Orban contemplând cariera meteorică a lui Cîțu

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.