Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

O coincidenţă interesantă la schimbarea de şefi de la partidoiul ieşean

GALERIE
puls
  • puls
- +

Pentru că, iată, a trecut şi Înălţarea, iar până la Postul Sfinţilor Petru şi Pavel mai este olecuţă, haideţi să vorbim cu cărţile niţeluş mai pe faţă despre ce se întâmplă la partidoiul ieşean! 

Adică ce se dezbate şi seara pe la terase, după ce pleacă lumea de la sediu. Căci aicea, după cum vedeţi şi în presa de partid sau pe facebook, toţi se pupă mereu şi se gratulează de zici că organizaţia de la Iaşi e filiala din Rai a PSD. Aşadar, din ce a mai tras cu urechea pe ici şi a mai discutat pe colo, amicul nostru Archibald Tănase spune că scenariul cel mai probabil porivind pacea asta aparentă din filială, după mazilirea lui nea Măricel, ar avea un alt tâlc decât ce ni se serveşte public.

Zic unii cunoscători că aripa mazilită mai an de la municipală, de nea Măricel, aripă în frunte cu dipotatul Mariusică, ar fi dat ordin la toţi apropiaţii lor, inclusiv la presa prietenă, să îl felicite şi gratuleze cât pot pe noul lider Bogdănel. Totul, cică, pentru a-i adormi vigilenţa şi a aştepta alegerile interne din vară culcat deja pe o ureche. Între timp, băieţii vor trage sfori şi curmeie, aşa încât la alegeri să ne trezim toţi cu un rezultat surpriză. O fi aşa, n-o fi: zău că n-am băga mâna în foc pentru nimica. Un aspect, însă, merită menţionat. Mai ales în contextul în care, dacă cineva voia să-l schimne pe nea Măricel, musai trebuia să-i promită că momentan pune şef în loc un om de-al lui, că altfel ieşea scăndălău mare.

Aşadar, oare tot scenariul ăsta cu Măriusică în spate, dacă o fi să fie, nu o fi având oare legătură cu ce s-a întâmplat în 2020, la făcutul listelor, când deodată, hodoronc-tronc, unii mai bine situaţi au fost daţi jos din poziţii eligibile şi a apărut, zbang, Măriusică în faţă, sus?

Vă mai amintiţi că atunci s-a zvonit că cel ce a orchestrat aburcarea lui Măriusică a fost Dîncu de la Cluj, amic de-al vniversitarului Trompea, amici pe-o anumită filieră de ochi albaştri? Ei bine, numai gândiţi-vă că, odată cu schimbarea şefului de la Iaşi, şi la Cluj a fost schimbat şeful, în loc fiind pus Dîncu. Hmm, ciudată coincidenţă, nu vi se pare?

Cine plânge cel mai tare, ia să vedem!

S-au spus atâtea de multe despre rocada lui nea Măricel cu junele Bogdănel de la filiala partidoiului ieşean, dar nu s-a spus deloc ceva tare interesant: cine pierde cel mai tare odată cu tragerea pe linie moartă, în remiza CFR de la Gară, a lui nea Măricel.

De-un par egzamplu, unul dintre cei mai trişti este conţilierul Castanciu. Acesta nu se află deloc în graţiile lui Ciolacu, care l-a şi scos de pe recentele liste de candidaturi în ultimul moment, numai că aici la Iaşi el bătuse palma pe un non-combat cu nea Măricel. Din asta, evident, se va alege praful, taman acuma în an preelectoral.

Dar cel mai trist dintre trişti cică este un alt personagiu scos de pe listele de senatori în ultimul moment de Dragnea, la nişte alegeri mai vechi, unde fusese pus de Mihăiţă pe vremea când era la partidoi: imobiliarul BoK. Acesta tocmai se angajase cică la nea Măricel să dea un sac de mălai în campanie, ca să ajungă de tot ce trebuie, numai să fie pus pe liste. N-a fost să fie nici tura asta...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri