O colaborare a UMF asigură pregătirea rezidenţilor în condiţii similare cu cele din Franţa
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

O colaborare a UMF asigură pregătirea rezidenţilor în condiţii similare cu cele din Franţa

GALERIE
UMF Iasi
  • UMF Iasi
- +

Senatul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF) a precizat că, în ultima şedinţă ce a avut loc la mijlocul lunii iunie, prorectorul prof.dr. Radu Iliescu a susţinut o informare cu privire la parteneriatul universităţii cu UNESS.fr şi UNESS Internaţional. 

Acest proiect, care este demarat în 2018, oferă mai multe beneficii profesorilor şi studenţilor universităţii, în contextul în care România este singura ţară din afara spaţiului francez care are, astfel, acces la Banque Francaise d’Entrainement, ce conţine peste 18.000 de materiale de pregătire în domeniul medical pentru admiterea la rezidenţiatul francez.

„Proiectul oferă oportunitatea de a beneficia de educaţie medicală francofonă la standarde europene. UNESS.fr (Universitatea Digitală Francofonă a Sănătăţii şi a Sportului din Franţa) este principalul organism academic de difuzare şi valorizare a excelenţei informatice în domeniul sănătăţii, care reuneşte toate universităţile din Franţa care au facultăţi de Medicină, Medicină Dentară, Farmacie şi Ştiinţele Vieţii. Din acest organism s-a creat UNESS International, o iniţiativă a comunităţii universitare franceze de a oferi platforme digitale de formare în domeniul sănătăţii”, au transmis reprezentanţii Senatului UMF.

Prin aderarea la această platformă, 100 de studenţi fracofoni de la UMF au posibilitatea de a se pregăti pentru accesul la formarea în rezidenţiat în Franţa în aceleaşi condiţii precum colegii lor francezi. Recent, parteneriatul a fost extins, iar UMF are acces la platforma de pregătire teoretică în rezidenţiat, iar în moment, rezidenţii de specialitatea ATI, coordonaţi de prof.dr. Ioana Grigoraş, preşedintele Senatului UMF, testează felul în care poate fi utilizată cât mai benefic această platformă. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

AUKUS: o ofertă de nerefuzat

Lucian DÎRDALA

AUKUS: o ofertă de nerefuzat

Este greu de crezut că relaţia instituţională a UE cu Australia va rămâne aceeaşi, în condiţiile în care Franţa ar putea bloca în Consiliu viitorul acord de liber schimb, aflat în faza finală a negocierilor.

Filmuletul zilei

opinii

Lecţia 9/11

Florin CÎNTIC

Lecţia 9/11

Deşi, pentru români, 11 septembrie ar fi trebuit să rămână în istorie drept data cuceririi Plevnei (în 1877), noi nu vom putea uita, totuşi, ziua de 11/09 a anului 2001. Poate nu ar fi rău să medităm la sângeroasa lecţie care a fost servită atunci lumii civilizate.

După liceul militar

Radu PĂRPĂUȚĂ

După liceul militar

... Am venit cu coada între picioare de la liceul militar. Am pierdut un an. De ce? S-a întâmplat aşa (dar eu nu cred că s-a întâmplat, am aproape convingerea că a fost premeditat, să mă înveţe minte să nu mă mai retrag de la măreţul liceu) pentru că s-a întârziat cu trimiterea situaţiei mele la învăţătură de la liceul milităros. În aceste condiţii, directorii de la liceele din Iaşi nu au acceptat să mă înscriu. Tata a încercat la mai multe licee - nimic.

Rarităţi la Festivalul „George Enescu”

Alex VASILIU

Rarităţi la Festivalul „George Enescu”

Concertele ordonate vineri, sâmbătă, duminică şi luni au prilejuit audiţii unice pentru că opus-urile prezentate ajung extrem de rar sau nu ajung deloc pe scenele noastre de concert. Un prim argument a aparţinut ansamblului Les Dissonances, avându-l ca dirijor şi solist la vioară pe David Grimal.

pulspulspuls

Una vorbeşte la Bucale, alta gavareşte pentru noi în târg...

Una vorbeşte la Bucale, alta gavareşte pentru noi în târg...

Dom’le, oare ce mănâncă, ce bea, sau poate ce fumează dom’ premare Mihăiţă de le serveşte cu atâta nonşalanţă prin interviuri din afara Iaşului încât îngheaţă apele, nu alta, dar parcă îi ia şi pe toţi de gogomani, imaginându-şi că nu ştie lumea ce şi cum? 

Caricatura zilei

DNA

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.