Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

O companie americană de IT anunţă angajări însemnate la Iaşi

GALERIE
3Pillar Global (1)3Pillar Global (10)3Pillar Global (12)3Pillar Global (13)3Pillar Global (14)
  • 3Pillar Global (1)
  • 3Pillar Global (10)
  • 3Pillar Global (12)
  • 3Pillar Global (13)
  • 3Pillar Global (14)
- +

3Pillar Global a deschis un centru de dezvoltare la Moldova Center. Compania a plecat la drum cu 14 angajaţi dar vrea să ajungă la 150.

La etajul 4 din Moldova Center funcţionează de ieri cel de-al treilea centru de dezvoltare din România al companiei americane de servicii IT 3Pillar Global. Investiţia se ridică la aproximativ 150.000 de euro. După Cluj şi Timişoara a venit rândul Iaşului să fie unul dintre punctele unde această companie se dezvoltă în prezent. La inaugurarea care a avut loc ieri, de la ora 10, la sediul din Moldova Center, a participat şi primarul Mihai Chirica, care a transmis un mesaj de bun venit antreprenorilor. „Mai avem un prieten aici, sunt convins că vom face o familie frumoasă. Ne bucurăm să fim punctaţi şi noi pe lângă celelalte oraşe mari din lume. Iaşul este un oraş dominat de mediul academic, al educaţiei, culturii şi al inspiraţiei. Sperăm să descoperiţi o Moldovă bogată spiritual şi vă asigur că vă puteţi baza pe colaborarea noastră”, a menţionat primarul Mihai Chirica, după care a tăiat pamblica prin care 3Pillar Global a inaugurat oficial noul sediu.

De ce a fost ales Iaşul

Reprezentanţii firmei au afirmat faptul că au avut de ales între mai multe oraşe cheie din ţară, dar au ales oraşul nostru deoarece aici există un centru universitar important ş un număr mare de absolvenţi cu studii în IT, cu un nivelul ridicat de calificare a specialiştilor IT. De asemenea, 3Pillar Global s-a mai orientat şi după posibilităţile de extindere a operaţiunilor şi după infrastructura oraşului. „Iaşi s-a dovedit a fi alegerea ideală pentru noi, obiectivul nostru fiind de a replica succesul pe care l-am avut până acum cu centre deja deschise în Cluj-Napoca şi Timişoara. La fel ca celelalte două oraşe unde operăm cu succes în România, Iaşi este un oraş dinamic care reuşeşte să atragă talente de top cu abiliti tehnice deosebite. Suntem foarte entuziasmaţi că am reuşit deja să aducem colegi noi aici şi ne propunem să creştem substantial echipa de aici până la finalul acestui an. 3Pillar Global se adresează acelor specialişti IT care îşi doresc să facă parte din echipe extrem de performante şi să dezvolte produse ce se bazează pe tehnologii de ultimă oră, într-o companie cu o cultură organizaţională aparte”, a declarat David DeWolf, CEO-ul companiei. Sediul din Moldova Bussines Center are o suprafaţă de 700 metri pătraţi şi este suficient pentru aproximativ 80 de angajaţi. În prezent, compania porneşte la Iaşi cu un număr de 14 angajaţi, însă îşi propune să ajungă la 150 de persoane şi să se extindă, dacă lucrurile merg bine. „Momentan ne dorim să ajungem la 50 de angajaţi, ingineri şi specialişti IT,  până la finalul acestui an. Investitia este abia la început Mâine va avea loc în sala Congress Hall din Palas, începând cu ora 17, o întâlnire la care intrarea este liberă pentru toţi cei interesaţi de IT. Vor avea loc prezentări”, a precizat Diana Belbe, reprezentant 3Pillar Global.

Clienţi de top

Aceasta a venit de la sediul din Cluj şi va rămâne la Iaşi o perioadă pentru a ajuta şi centrul de aici să se dezvolte. Tot de la sediul din Cluj a venit să dea o mână de ajutor noilor colegi şi IT-istul Alexandru Tomşa. Faţă de alte medii de muncă, domeniul în care lucrează i se pare relaxant, fără stres. Este pentru prima dată la Iaşi şi spune că îi place oraşul nostru.  „La Cluj, compania de IT există de 12 ani, însă acum aproape patru ani ne-am unit cu compania americană. Centrul de acolo s-a dezvoltat într-un ritm alert, ajungând la 100 de angajaţi”, povesteşte acesta. În centrul de dezvoltare din Iaşi, 3Pillar Global îşi doreşte să atragă specialişti senior şi de nivel mediu cu o experienţă de minim 2 ani de zile în IT şi competenţe dovedite în tehnologii utilizate pentru dezvoltarea de aplicaţii web (Java, Phyton, Ruby on Rails, Front End), mobile (iOS şi Android) şi testare care se vor alătura celor 450 de angajaţi din România. În prezent, compania are sedii în trei ţări, America, India şi România. Activitatea în ţara noastră a început în 2009 prin preluarea unei companii locale din Cluj-Napoca.  3Pillar Global este una din puţinele companii internaţionale care deschide birouri operaţionale în toate cele trei centre secundare din România, Timişoara, Cluj şi Iaşi. La nivel global, compania are 800 de angajaţi, din care, mai mult de jumătate sunt în România. „Experţii IT îmbină gândirea de business şi expertiza tehnică în tehnologii de ultimă generaţie, cu aplicabilitate în mobile computing, cloud şi big data, pentru a dezvolta produse solicitate de clienţi de top din media şi entertainment, informare, sănătate şi financiar, printre care: PBS, televiziunea publică din SUA, CARFAX, lider în furnizarea de informaţii despre istoricul autovehiculelor, respectiv Equinox, leader mondial în sport şi servicii de întreţinere”, a precizat Daniel Crainic, PR Manager în cadrul companiei. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri