O companie americană de IT anunţă angajări însemnate la Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

O companie americană de IT anunţă angajări însemnate la Iaşi

GALERIE
3Pillar Global (1)3Pillar Global (10)3Pillar Global (12)3Pillar Global (13)3Pillar Global (14)
 • 3Pillar Global (1)
 • 3Pillar Global (10)
 • 3Pillar Global (12)
 • 3Pillar Global (13)
 • 3Pillar Global (14)
- +

3Pillar Global a deschis un centru de dezvoltare la Moldova Center. Compania a plecat la drum cu 14 angajaţi dar vrea să ajungă la 150.

La etajul 4 din Moldova Center funcţionează de ieri cel de-al treilea centru de dezvoltare din România al companiei americane de servicii IT 3Pillar Global. Investiţia se ridică la aproximativ 150.000 de euro. După Cluj şi Timişoara a venit rândul Iaşului să fie unul dintre punctele unde această companie se dezvoltă în prezent. La inaugurarea care a avut loc ieri, de la ora 10, la sediul din Moldova Center, a participat şi primarul Mihai Chirica, care a transmis un mesaj de bun venit antreprenorilor. „Mai avem un prieten aici, sunt convins că vom face o familie frumoasă. Ne bucurăm să fim punctaţi şi noi pe lângă celelalte oraşe mari din lume. Iaşul este un oraş dominat de mediul academic, al educaţiei, culturii şi al inspiraţiei. Sperăm să descoperiţi o Moldovă bogată spiritual şi vă asigur că vă puteţi baza pe colaborarea noastră”, a menţionat primarul Mihai Chirica, după care a tăiat pamblica prin care 3Pillar Global a inaugurat oficial noul sediu.

De ce a fost ales Iaşul

Reprezentanţii firmei au afirmat faptul că au avut de ales între mai multe oraşe cheie din ţară, dar au ales oraşul nostru deoarece aici există un centru universitar important ş un număr mare de absolvenţi cu studii în IT, cu un nivelul ridicat de calificare a specialiştilor IT. De asemenea, 3Pillar Global s-a mai orientat şi după posibilităţile de extindere a operaţiunilor şi după infrastructura oraşului. „Iaşi s-a dovedit a fi alegerea ideală pentru noi, obiectivul nostru fiind de a replica succesul pe care l-am avut până acum cu centre deja deschise în Cluj-Napoca şi Timişoara. La fel ca celelalte două oraşe unde operăm cu succes în România, Iaşi este un oraş dinamic care reuşeşte să atragă talente de top cu abiliti tehnice deosebite. Suntem foarte entuziasmaţi că am reuşit deja să aducem colegi noi aici şi ne propunem să creştem substantial echipa de aici până la finalul acestui an. 3Pillar Global se adresează acelor specialişti IT care îşi doresc să facă parte din echipe extrem de performante şi să dezvolte produse ce se bazează pe tehnologii de ultimă oră, într-o companie cu o cultură organizaţională aparte”, a declarat David DeWolf, CEO-ul companiei. Sediul din Moldova Bussines Center are o suprafaţă de 700 metri pătraţi şi este suficient pentru aproximativ 80 de angajaţi. În prezent, compania porneşte la Iaşi cu un număr de 14 angajaţi, însă îşi propune să ajungă la 150 de persoane şi să se extindă, dacă lucrurile merg bine. „Momentan ne dorim să ajungem la 50 de angajaţi, ingineri şi specialişti IT,  până la finalul acestui an. Investitia este abia la început Mâine va avea loc în sala Congress Hall din Palas, începând cu ora 17, o întâlnire la care intrarea este liberă pentru toţi cei interesaţi de IT. Vor avea loc prezentări”, a precizat Diana Belbe, reprezentant 3Pillar Global.

Clienţi de top

Aceasta a venit de la sediul din Cluj şi va rămâne la Iaşi o perioadă pentru a ajuta şi centrul de aici să se dezvolte. Tot de la sediul din Cluj a venit să dea o mână de ajutor noilor colegi şi IT-istul Alexandru Tomşa. Faţă de alte medii de muncă, domeniul în care lucrează i se pare relaxant, fără stres. Este pentru prima dată la Iaşi şi spune că îi place oraşul nostru.  „La Cluj, compania de IT există de 12 ani, însă acum aproape patru ani ne-am unit cu compania americană. Centrul de acolo s-a dezvoltat într-un ritm alert, ajungând la 100 de angajaţi”, povesteşte acesta. În centrul de dezvoltare din Iaşi, 3Pillar Global îşi doreşte să atragă specialişti senior şi de nivel mediu cu o experienţă de minim 2 ani de zile în IT şi competenţe dovedite în tehnologii utilizate pentru dezvoltarea de aplicaţii web (Java, Phyton, Ruby on Rails, Front End), mobile (iOS şi Android) şi testare care se vor alătura celor 450 de angajaţi din România. În prezent, compania are sedii în trei ţări, America, India şi România. Activitatea în ţara noastră a început în 2009 prin preluarea unei companii locale din Cluj-Napoca.  3Pillar Global este una din puţinele companii internaţionale care deschide birouri operaţionale în toate cele trei centre secundare din România, Timişoara, Cluj şi Iaşi. La nivel global, compania are 800 de angajaţi, din care, mai mult de jumătate sunt în România. „Experţii IT îmbină gândirea de business şi expertiza tehnică în tehnologii de ultimă generaţie, cu aplicabilitate în mobile computing, cloud şi big data, pentru a dezvolta produse solicitate de clienţi de top din media şi entertainment, informare, sănătate şi financiar, printre care: PBS, televiziunea publică din SUA, CARFAX, lider în furnizarea de informaţii despre istoricul autovehiculelor, respectiv Equinox, leader mondial în sport şi servicii de întreţinere”, a precizat Daniel Crainic, PR Manager în cadrul companiei. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

Cosmin PAȘCA

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

De la o vreme, nu există discurs public (de obicei, agramat) în care Chirica să nu folosească în sens peiorativ „progresul” şi „progresiştii”. Iar mesajul său prinde, pentru că cei mai mulţi ieşeni, care au înlocuit relativ de curând căruţa cu maşina, se simt inconfortabili cu traiul într-un oraş la început de secol 21.

Filmuletul zilei

opinii

Experimentalism

Codrin Liviu CUȚITARU

Experimentalism

„Am compulsia irepresibilă a ordinii perfecte, a alinierii simetrice a lucrurilor. Câtă vreme ea, obsesia, mă tulbura strict în zona domestică - pantaloni puşi la dungă, haine încadrate morbid de simetric în şifonier, tablouri aşezate perfect pe pereţi, mobilier rânduit milimetric-infinitezimal, precum soldaţii la paradele militare din Piaţa Roşie moscovită, şi alimente puse în frigider pe categorii şi sub-categorii draconic delimitate -, viaţa mea mai era cum mai era, dar, brusc, nebunia mi-a infectat şi munca de cercetare şi, mai ales, de scris academic.”

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

Bogdan ILIESCU

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

„The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place./ Cea mai mare problemă în comunicare este iluzia că a avut loc.” George Bernard Shaw

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

Repertoriul creării inegalităţilor e unul vast, atât timp cât fiecare structură teritorială se găseşte într-o situaţie particulară, dar dincolo de fiecare acţiune luată separat a ingineriei teritoriale la care a fost supusă Moldova, acumularea şi cronicizarea acestora a creat spaţiul marginal de astăzi, arhetipul teritoriilor interstiţiale.

pulspulspuls

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Că tot încă mai avem salate beof prin frigidere unii dintre noi, iacătă ca să vedeţi cum se mai leagă câteodată maioneza asta nu numai în bucătăriile gospodinelor din Iaşi, dar şi prin laboratoarele politichiei de Bahlui sau din judeţele vecine, conectate la Iaşi! 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.